agnieszkakusi 30.05.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Czy ktoś z Was ma może zrobione podjazdy i dróżki z drobnego kamienia? Zastanawiamy się z czego zrobić dojścia do domu i podjazdy pod dwa auta. Kostka odpada. Chcieliśmy kostkę granitową. Dziś przez przypadek zobaczyliśmy jak układają ją u znajomego. Nie podoba się nam. Zastanawiamy się na d drobnym kamykiem. Nie wiem tylko jak to sie sprawuje w praktyce? Czy nie ma problemu z zapadaniem się pod ciężarem auta? U nas podłożem jest piasek. Ma ktoś coś takiego zrobione? Jakieś fotki? A jeśli nie kamień to co innego na podejścia i podjazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.05.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 z miła chęcią odpowiem tak zaangażowanej Forumowiczce:1. sam piasek nie wystarczy, kamyczki zostaną "wprasowane" w piasek i dalej w ziemię2. albo twarda podbudowa (jakiś anoryktyczny beton) albo geowłóknina (taką, co używają drogowcy)3. rozważ jak to będziesz odśnieżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 31.05.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 z miła chęcią odpowiem tak zaangażowanej Forumowiczce: 1. sam piasek nie wystarczy, kamyczki zostaną "wprasowane" w piasek i dalej w ziemię 2. albo twarda podbudowa (jakiś anoryktyczny beton) albo geowłóknina (taką, co używają drogowcy) 3. rozważ jak to będziesz odśnieżać To w moim przypadku zadecydowało o odrzuceniu drobnego kamienia jako materiał na podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.05.2007 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Barbossa, dziękuję Jakiej grubości powinien być ten beton? Czy 4-5 cm wystarczy? Uzbrajać go prętami? A ta geowłóknina od drogowców od takiej ogrodowej różni się grubością? Można ją normalnie kupić? A z tym odśnieżaniem...no cóż...to trzeba jeszcze przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.05.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Barbossa, dziękuję Jakiej grubości powinien być ten beton? Czy 4-5 cm wystarczy? Uzbrajać go prętami? A ta geowłóknina od drogowców od takiej ogrodowej różni się grubością? Można ją normalnie kupić? A z tym odśnieżaniem...no cóż...to trzeba jeszcze przemyśleć 1.jeżeli beton to dałbym nawet z 10-15cm (najsuchszy i najchudszy jaki ktokolwiek ukręci) wtedy nalezy też wyprowadzić jakieś spadki, aby woda nie zalegała pod żwirem, na to żwir (pewnie też tak z 15cm) zbyt cienka warstwa betonu popęka; kwestia co po tym będzie jeździć 2. geowłoknina - jest mocniejsza od tej ogrodowej, do kupienia spoko, ile kosztuje nie wiem. czyli tak podbudowa (piasek, który masz, zagęszczony najlepiej z dodatkiem cementu) geowłoknina i żwir, ale więcej tak z min 20cm (bo będzie się wszystko "układało" i trzeba dać więcej) oczywiście dookoła obrzeża/krawężniki na jakimś betonie chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.05.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Barbossa, zadziwiasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.08.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Ja polecam Ci zrobić podjazd z kostki np brukowej. Ja do swojego podjazdu użyłem kostki kamiennej z zakładu polecanego przez kumpla, t nie żadna tajemnica tobie też mogę polecić: http://www.kamieniarski.pl/page/oferta-kostka przystępna cena i dobre wykonanie bo trzyma się jak trzeba Miała już czas na zrobienie ..............i to 8 lat.Źle się zareklamowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts