Krzyzak1719499897 31.05.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam, chcialbym dowiedziec sie od Was pewnej rzeczy. Otoz bede montowal ruszt na plyty g-k na poddaszu i zastanawia mnie pewna rzecz. Wiadomo, ze: - do sciany prostopadlych do rusztu montuje profile UD30 - do jetek/krokwi montuje wieszaki - wypelniam welna przestrzenie miedzy krokwiami - montuje profile CD60 do wieszakow i wkladam je do profili UD no i wlasnie - jak je tam wlozyc? nasmarowalem maly rysunek, jak to jest u mnie i nie wiem, jak wloze profile CD do UD http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/foto/31052007_122151_sufit2.jpg skoro dlugosc CD jest od sciany do sciany, to nie przeloze ich przez UD moge probowac wkladac CD pod skosem - zmieszcza sie na pewno, tylko wtedy wystajace wieszaki nie pozwola wpiac do siebie tych profili (CD) - bo np. niektore wieszaki sa 20 cm od sciany, a tak sie raczej profil nie ugnie - prawda? na plaskim moge najpierw zamontowac UD, potem wlozyc CD, nastepnie wieszaki, a potem welne wkladac od gory przez poddasze - ale na skosach juz mi sie to nie uda nie bede kupowal profili ES - juz kupilem wieszaki, wiec tak musi zostac moge przyciac profil CD o 3 cm czyli szerokosc jednego proflu UD i wtedy wsunac - na wieszakach uda mi sie przesunac CD i bede mial zamocowany CD w kazdym UD na polowie jego szerokosci (czyli na 1.5 cm zamiast na 3 cm) - tylko wtedy trace sztywnosc konstrukcji i sufit peka czy sa inne mozliwosci? czy moze odgiac na chwile wieszak (te najblizej scian i profili UD), wlozyc profil CD, nastepnie ugiac go by podszedl pod wieszaki a potem wcisnac te wieszaki blisko scian? sam juz nie wiem - na zadnych materialach pogladowych nie jest to wyjasnione, a ja bede to robil pierwszy raz mam potrzebny sprzet (nawet laserowa poziomnice ), ale nie wiem jak wykonac ten punkt...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 31.05.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Czesc, Byc moze to Ci troche pomoze: http://www.norgips.pl/zastosowanie/zabudowa_poddasza.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 31.05.2007 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 niestety nie pomoze - przejrzalem juz ze 200 stron WWW i PDFow z instrukcjami - na zadnej nie jest to wyjasnione na stronie podanej przez Ciebie sa profile ES zamiast wieszakow kotwowych - a takich wlasnie bede uzywal nie spotkalem jeszcze nikogo, kto bylby w stanie wytlumaczyc mi, jak to zrobic - w marketach budowlanych tez nie wiedza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 31.05.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Przygnij wieszakia po założeniku profila wyprostuj.Tak robiłem i nie widzę problemu.Lub zamocuj profil w UD a następnie po wypoziomowaniu założ i przykręć zawiesia,też działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 01.06.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Przygnij wieszakia po założeniku profila wyprostuj.Tak robiłem i nie widzę problemu.Lub zamocuj profil w UD a następnie po wypoziomowaniu założ i przykręć zawiesia,też działa Wlasnie 1 sposob opisalem w 1 poscie - tylko nie wiedzialem czy tak mozna go odgiac bezkarnie - dlatego potrzebne bylo mi zdanie takiego praktyka, jak Ty. Natomiast drugi sposob tez mialem w glowie - tylko sadzilem, ze jest jakas inna metoda - zalecana przez producenta itp. Ale thx. - zrobie na sposob nr 1 (pod UD bedzie tasma dzwiekochlonna, wiec nie chce ich zdejmowac, ponadto w 2 metodzie trzeba nakladac wsztykie CD z danej plaszczyzny, wiec nie jest to wygodne).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts