GrzesH 31.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam Zmywarka kupiona, piekarnik + płyta też, powoli przychodzi czas na lodówkę. Oczywiście walory wizualne wybiera żona resztę musze ja, a niestety nie znam się na tym sprzęcie, dlatego prosze o pomoc. Może określę co bierzemy pod uwagę. Lodówka wolnostojąca 9reszta szprzetu jest pod zabudowę i naszym zdaniem jeszcze jedna szawka to bedzie za dużo, zresztą srebrne lodóki są same w sobie bardzo ładne ), wysokość 200 cm, kolor srebrny, cena do 2500 PLN. Na czym nam zalezy to przedewszystkim wygląd, cicha praca i nieawaryjność. Po poszukiwaniach wybraliśmy trzy modele trzech różnych producentów, które nam sie podobają, sa to: Ariston MBL 2022 C Indesit BAAN 34 VPS Electrolux ENB 39405 S Teraz prosze o opinie znawców, która z tych trzech marek byłaby najlepsza (w jednym ze sklepów sprzedawca mówił ze tylko Electrolux (najlepszy agregat) się liczy, w innym natomiast polecano Aristona). Wczesniej odrzucilismy marki Siemens, Bosch - surowy wyglad w środku, Samsung - podono czesto sie psują.... Będe wdzięczny za każda radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 31.05.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Polecam Electrolux. Mam lodówko-zamrażarkę, na dwa agregaty. Działa super, jest bardzo funkcjonalna, zwłaszcza jedna duża szuflada na dole na warzywa. Są bardzo długo świeże, nie wysychają i w w ogóle produkty przechowują się znakomicie. Polecam tę markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 31.05.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 WitamA nie braliście pod uwagę marki Liebherr? Ja mam ją już parę lat, działa bezawaryjnie. Jeżeli bedę musiała ją zostawić w mieszkaniu, to do domu kupię sobie taka samą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 31.05.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Od 3 lat mam lodówko-zamrażarkę ARISTON MBA 3832 CI. Jestem bardzo zadowolona - nic się nie psuło, cicha, ma 2 termostaty, fajną, dużą szufladę z niską tempweraturą do przechowywania świeżego mięsa i świeżych ryb (tzw. fresh box), oddzielną szufladkę na wędliny i sery. Z wad - wszyscy dookoła straszą, że Aristony często się psują i najlepiej zbierać kasę na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpjm 31.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jeśli lodówka to nie Ariston_Indesit. To ten sam producent. Mamy Indesita od 1,5 roku i po raz 3 jest zepsuta - czekamy na wymiane na nową - juz drugi tydzień bez lodówki w te upały. A zaczęło sie od początku feralnie - przyjechała ze sklepu uszkodzona (była bez płynu chłodzącego). Pan serwisant przyjechał i naprawił . działała bez przerwy do kwietnia - po świetach zepsuła sie i najpierw czekaliśmy na serwisanta , który niby ja naprawił ale po tygodniu znów wysiadła. Serwisant na początku polecił nam wykupienie paszportu do gwarancji bo stwierdził ze naprawy sa bardzo dorgie a zdarza sie ze cos wysiada i na całe szczescie kupiliśmy taki i mamy gwarancję na 5 lat. Generalnie czytałam już tu gdzies na tym forum zę Ariston (Indesit) jest kiepski jakosciowo a zwłaszcza jesli chodzi o serwis (długo się czeka na przyjazd serwisanta). Kupujac lodówkę klasy A+ sadziliśmy ze bedzie cicha i energooszczędna a agregat chodził bardzo często i głośno (cichsza była chyba nasza stara 20 letnia lodówka polara z czasów komuny)Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru. Jesli miałabym polecac to chyba własnie boscha lub cos innego niemieckiego (ma mniej ciekawy wygląd ale za to niemiecka precyzja i niezawodność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.05.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Jezeli chodzi o lodowki to bezkonkurencyjny jest elektrolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigas 31.05.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam Wczesniej odrzucilismy marki Siemens, Bosch - surowy wyglad w środku, Samsung - podono czesto sie psują.... Witaj Siemens i Bosch to ta sama linia produkcyjna, wygląd to kwestia gustu ale jakościowo są dobre i bezawaryjne. O bezawaryjności można tez mówić mając na myśli Liebherr. Ogólnie polecam wyroby firm które maja doświadczenie w tej branży nie jeden rok a lat tak kilkadziesiąt, no góra kilkanaście a nie firm które dopiero teraz się tym zajęły: Samsung, LG. Szkoda pieniędzy na wygląd jak co chwila ma lądować w serwisie. Podsumowując - potrzebujesz lodówki czy obrazka na ścianę> Ma chłodzić i mrozic bezawaryjnie i oszczędnie czy ładnie wyglądać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 01.06.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 My mamy Boscha z dwoma agregatami...Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 01.06.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Indesit BAAN 34 VPS Mam ten model tyle, że biały (2 agregaty i no frost) niestety widziałem juz cichsze lodówki. Szczególnie jak włączy się ten wentylator od nofrost to po prostu ją wyraźnie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 01.06.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A może jakieś opinie o LG Side by side? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 01.06.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A co z AMIKĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 01.06.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 A co z AMIKĄ? Szwagierka i znajomi mają kilkuletnie Amiki - nie psują się, ale obie są głośne. Może nowe modele już nie mają tej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 06.06.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A może coś więcej na temat elektroluxa i Bocha. Rozważam zakup którejś z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 08.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Stwierdzenie że bezkonkurencyjny jest Elektrolux to poprostu wprowadzanie w błąd. Najlepsze lodówki robi Liebher i koniec. Ale nie są one bezkonkurencyjne:-) bo sa DROGIE:-) LIEBHER robi profesjonalne chłodnie od lat, wolnostojace i do zabudowy. Lodówki to ich młode malutkie dziecko ale jest jakościowo poza zasięgiem innych WSZYSTKOROBÓW. Sam mam Aristona w Inoxie i jestem zadowolony. Ale do domu tylko LIEBHER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts