marcin_u 31.05.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Zabieram sie powoli do zbrojenia wienca na sciance kolankowej. Czy musze uzywac tzw"L" pretow wygietych pod katem prostym 50cm x50cm do polaczenia zbrojenia pionowego słupów zelbetowych na sciance kolankowej ze zbrojeniem wienca scianki kolankowej? W jaki sposob to zrobic zeby bylo zrobione to dobrze? w Naroznikach zawsze dawałem "L" ale zawsze bylo łaczone zbrojenie poziomo,czy w polaczeniu z pionowym zbrojenie tez trzeba ich uzywac dla zapewnienia ciagłosci zbrojenia?Pytam bo mam 20 słupow i dajac po 4 "L" to potrzebuje ich 80szt + jeszcze narozniki czyli bedzie ich 100szt czyli dosc sporo.Napiszcie jak to powinno wygladac? Rys w ktorym wyjasniam o co pytam:http://images22.fotosik.pl/119/f139100db9937ebb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 31.05.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 przy fi 12 masz tego całe 0,888 x 100 = 88,8mb czyli ok.90 kg przy pełnych prętach to będzie 96 kg do kupienia (9 prętów)popatrz, może ktoś w okolicy budował i zostało wtedy wydatek znikomy a powinno się dać te pręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 01.06.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Jesli prety wchodza w siebie calymi dlugosciami to ponoc nie trzeba dawac "wasow". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 01.06.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a powinno się dać te pręty a to niby dlaczego? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a niby dlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.06.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a niby dlaczego nie? A co te dozbrojenia dadza? Usztywnią ściane w "plaszczyźnie ściany" a ścianka kolankowa "pracuje " głównie w kierunku prosopadłym. Wg mnie te zbrojenia nie mają żadnego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 prostopadłym do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 prostopadłym do czego? Na ściane kolankową największe obciązenie przekazywane jest z krokwi, jedna składowa pionowa (mozna ja pominąć - ściskanie przeniesie kazdy materiał) druga składowa pozioma w kierunku prosotopadłym do ściany - siła rozpierająca. Takie L nie wzmocnia na tą drugą siła tej murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a trzecią składową z wiatrownicy (czy jak to mądrale zwą) to bozia na klatę bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.06.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 a trzecią składową z wiatrownicy (czy jak to mądrale zwą) to bozia na klatę bierze i ile niby ona wynosi ? Tyle ze wymaga sztwnych wezłów? Nie przesadzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 01.06.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Widziałem dom w którym ścianki kolankowe się wygięły do zewnątrz. Daje to do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts