Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czym wykańczacie skosy na poddaszu - od wewnątrz po ułożeniu ocieplenia i izolacji. Czy ktoś stosował coś innego niż płyty g-k?. Spotkałam się z rozwiązaniem w postaci ułożenia desek, następnie płyt styropianu i tynku na siatce, ale nie widziałam w praktyce.
https://forum.murator.pl/topic/80026-wyko%C5%84czenie-skos%C3%B3w-poddasza-alternatywa-dla-kartongips%C3%B3w/

A ja mam i płyty KG i panele (zobacz album - poddasze) i jeśli teraz bym się decydował, to tylko panele. Przy samodzielnym wykonywaniu jest szybciej (odpada szpachlowanie i malowanie), czyściej, nie ma obawy pęknięć, a po podliczeniu to i taniej wyszło :D

My w pokojach na poddaszu na skosy damy panele.Jedynie sufit zrobimy z płyty KG.

Wyszlismy z założenia że panele mężuś sam założy a do szpachlowania większych powierzchni musiałby zatrudnić osobę trzecia .

Panele to tez dobre rozwiązanie. Ostatnio ludzie częściej sie nawet na nie decydują. Ale zazwyczaj właśnie wtedy gdy wykonują sami. Jak mam u kogoś wykonac to zazwyczaj klient chce k-g :)
hej..według mnie płyty GK są najlepsze i najłatwiej wykonać takie wykończenie. Można jeszcze stosować osb lub panele PCV to jeszcze zależy w jakim stylu chcesz wykończyć. Pozdrawiam