Gość Anonymus 01.07.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Rozważam możliwość zastosowania szalunków styropinowych. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Bardzo chętnie odczytam wszystkie uwagi i CENY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.07.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Szalunki styropianowe...? Moze Ci chodzi poprostu o strop styropianowy. Styropianowa czesc jest ta, ktora zastepuje bloczki np z Terivy. To moze byc fajna sprawa, ale jest to jednak drozsze od tradycyjnych. Mozesz wejsc na strone firmy Sukiennik - lodzka firma, ktora to produkuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 tak ale one są bardzo drogie a robota jak z teriwą trzeba stemplować mostki są jak w innych szerokość belki tam jest styropianu 2 cm a jak to wyciszyć koszmar bylem na budowie po zalaniu stropu wszystko bębni najdroższy szalunek ze styropianu jaki można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Sam mam taki strop i jestem bardzo zadowolony. Po pierwsze szybkość wykonania , po drugie kondygnacja jest wytłumiona i docieplona. Z tym"dudnieniem" nie mogę się zgodzić , bo Sukiennik produkuje różne grubości stropów , w zależności od rozpietości. Wiąże się to również z grubością nadbetonu ( 4 - 6 cm ). Cena początkowa porównywalna z innymi stropami , ale zalety takie jak opisałem powyżej. Mam doświadczenie ze stropami żelbetowymi i koszt tych drugich jest nieporównywalnie większy , nie mówiąc o czasochłonności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Ze zdumieniem czytam niektóre opinie na temat styropianowych szalunków do kształtowania stropów gęstożebrowych. Jest przecież oczywiste, że ich cena jest piramidalnie wysoka a fatalne właściwości akustyczne styropianu sa powszechnie znane już od lat.Ponad to w czasie pożaru styropian nad głową stanowi olbrzymie zagrożenie. Nawet cienkie kasetony styropianowe o grubości kilku milimetrów w czasie pożaru wydzielają toksyczne gazy w ilości mogacej doprowadzic do zatrucia, a co dopiero kilkadziesiąt centymetrów. A topiący się i płonący styropian !!! Styropian jest samogasnący _ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Ze zdumieniem czytam niektóre opinie na temat styropianowych szalunków do kształtowania stropów gęstożebrowych. Jest przecież oczywiste, że ich cena jest piramidalnie wysoka a fatalne właściwości akustyczne styropianu sa powszechnie znane już od lat. Wystarczy popukać w elewację budynku ocieplonego styropianem a usłyszymy jak to działa. Ponad to w czasie pożaru styropian nad głową stanowi olbrzymie zagrożenie. Nawet cienkie kasetony styropianowe o grubości kilku milimetrów w czasie pożaru wydzielają toksyczne gazy w ilości mogacej doprowadzic do zatrucia, a co dopiero kilkadziesiąt centymetrów. A topiący się i płonący styropian !!! Styropian jest samogasnący _ owszem, ale jak próbujemy go zapalić zapałką nie w czasie pożaru. Sprójcie wrzucić kawałek styropianu do ogniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts