Richard_S 01.07.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Witam... Czy ktoś z forumowiczów ma w uzytku piec Termet o mocy 19,8 kW??? Czy taki piec nadaje sie do ogrzania 220 m2 powierzchni??? A przy okazji.. czy nie mają Panstwo problemów z termoregulatorem pokojowym??? Czy działa on bez zarzutów??? Czy nie jest to jakaś lipa Termetu??? Sąsiad ma i w ogóle nie może się połapac o co w tym regulatorze chodzi.. nie dział tak jak piszą w instrukcji.. i chce zminić piec.. aj go urabiam że to kiła i sam bym kupił ten piec... tylko chętnie bym isę czegoś o tych piecach dowiedział.. dzięki... i pozdrooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 01.07.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Właśnie taki kociołek użytkuję już od 7 lat. Nie widzę żeby można mu cokolwiek zarzucić.Po 6 latach użytkowania ,tylko i wyłącznie ze względu na złą wodę(bardzo zażelaziona i twarda co spowodowało przegrzanie na wylot rurek nagrzewnicy) byłem zmuszony wymienić nagrzewnicę co kosztowało około 500 złotych i kociołek jest znowu jak nowy.Termoregulator pokojowy -żadnych zarzutów,oczywiście nie posiada wyświetlacza i jest manualny,ale działa OK. Tym kociołkiem ogrzewam powierzchnię ,na której mieszkam tj 80 m2,ale cały dom ma około 300m2,gdzie np rury w piwnicymają 2,5 cala(jak kiedys policzyłem moja piwnica to równowartość temiczna piętra).Inne piętra grzeję na powyżej 0 stopni.Zatem faktyczna ogrzewana powierzchnia z temperaturą + 20 wynosi około 150m2.Myślę ,że trudno jest odpowiedzieć ,czy ten piec ogrzeje Ci 220m2 powierzchni .Jeżeli Twój budynek jest OK pod kątem strat ciepła to tak.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 01.07.2003 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Ale jak Pan ustawia ten termoregulator gdy chce Pan uruchomić piecyk??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 01.07.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Szanowny Panie termoregulator ustawia Pan tak jak Pan chce byle tylko przy uruchomieniu Kociołka temperatura pomieszczenia była niższa niż ustawiona na termoregulatorze, a pokrętło regulacyjne na kociołku było ustawione na pracę termoregulatora.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 01.07.2003 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Hmmm,... to pewnie dlatego nie chciało działac w ząden sposób.. bo dzis było gorąco... co prawda 27 stopni nie było (górna granica regulacji) ale może to właśnie to był proble,m.. A gdzie na piecyku jest ustawianie pracy na termoregulator pokojowy??? To ten szronik na wyświetlaczu sterownika? Dzięki że się odezwałeś i mnie oswiecasz pomalutku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts