j_miszkin 01.06.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Witam Jestem na etapie projektowania domu, zastanawia mnie z czego najlepiej postawić stan surowy, z jakich materiałów, czy z cegły, ytongu, suporeksu, porotermu, kratówki...??? z czgeo najczęściej się buduje czy ktoś może wie jaka jest teraz dostępność materiałów wielkie dzięki za wszelkie informacje Atel. 503119050[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 01.06.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 To pytanie w stylu, który samochód jest najlepszy Ilu budowniczych tyle odpowiedzi Najlepiej budować z materiału, z którym Twoi budowlańcy mają największe doświadczenie. Co do dostępności materiałów to zależy to od tego jaki to materiał i w jakiej cenie (u nas jak ktoś chce od ręki to płaci więcej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 polecamhttp://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_miszkin 01.06.2007 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 ))) dzięki bardzo za info racja, że to tak jak z samochodami Dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 poczytaj trochę na forum, zadawaj bardziej konkretne pytania, bo na takie jakie wysmażyłeś na początku nikt Ci nie udzieli odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.06.2007 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 ja udzielę w naszej strefie kulturowo - klimatycznej najlepiej z tego: http://artyzm.com/obrazy/kobzdej-podaj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 02.06.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Tak właśnie u mnie to wyglądało (52000 cegieł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 02.06.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 hej. To jest bardzo trudny temat, każdy materiał ma swoje zalety i wady i nie ma " złotego środka". to na jaki materiał się zdecydujesz zależy od wielu czynników np. ilo warstwowa ma być ściana, jaki typ materiału termoizolacyjnego urzyjesz itp. W tej materii musisz mocno przejrzeć forum a napewno wiele Ci sie wyjaśni...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUM 03.06.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Jeżeli chcesz się dowiedzieć z jakich materiałów budują forumowicze, to zerknij do działu z sondażami i ankietami, tam kiedyś coś takiego było. O ile pamiętam najlepiej wypadła jednak ceramika. Ja buduję z porothermu choć do końca sam nie wiem dlaczego. Na pewno chciałem ścianę jednowarstwową i zdrową. pozdrawima i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider67 03.06.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 z tego co dostaniesz.....po normalnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sitemaster 03.06.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Teraz to ju niczego nie ma po normalnej cenie. Wszystko drożeje i będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sitemaster 03.06.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Teraz to ju niczego nie ma po normalnej cenie. Wszystko drożeje i będzie jeszcze gorzej. Ja obecnie jestem na etapie zakuppu materiału na ściany i myślałem nad silikatami, ale chyba zdecyduje się na porotherm. Ceramika tradycyjna jest za droga w porównaniu do jakości jaką oferuje. Porotherm wypada lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_miszkin 04.06.2007 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ciężki orzech do zgryzienia Pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts