braza 20.10.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No cos tam się dzieje, ale zdjec nie mam to bic nie wpisuję bo i tak nikt nie skomentuje Baaardzooo zabawneee .... baaaaardzoooooo .... Kuchnię chciałabym zobaczyć, podoba mi się ten kolorek, ciekawa jestem jak wygląda prawie w całości!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No cos tam się dzieje, ale zdjec nie mam to bic nie wpisuję bo i tak nikt nie skomentuje Baaardzooo zabawneee .... baaaaardzoooooo .... Kuchnię chciałabym zobaczyć, podoba mi się ten kolorek, ciekawa jestem jak wygląda prawie w całości!!!! Verunia jakaś taka złośliwa się zrobiła czy cuś Ja tam też na zdjęcia kuchni z blatem czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Verunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 21.10.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Nie chcesz chyba powiedzieć, że nic się nie dzieje Dzień dobry Jak dzisiaj przyjdziesz to już o suchym pysku siedzieć nie będziesz, obiecuję!!!! No cos tam się dzieje, ale zdjec nie mam to bic nie wpisuję bo i tak nikt nie skomentuje . ONA NAS NORMALNIE PROWOKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 ha, bo Verunia cwana jest Myśli, że przyjedziemy do niej coby ją zmusić do zamieszczania zdjec na forumie a tak przy okazji pomożemy sie jej spakować/ rozpakować ( zależnie od tego gdzie pojedziemy ) To co, jedziemy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Tylko psukę gdzieś upcham ... córcię moge zabrać ze sobą ... nie wiem tylko, jak Verunia zniesie taką hałastrę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.10.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 dzielna jest, da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 ha, bo Verunia cwana jest Myśli, że przyjedziemy do niej coby ją zmusić do zamieszczania zdjec na forumie a tak przy okazji pomożemy sie jej spakować/ rozpakować ( zależnie od tego gdzie pojedziemy ) To co, jedziemy ?? Przyjeżdzajcie bo nie mogę się zorganizowac z tym pakowaniem, zwłaszcza dzisiaj jak takie pięke słońce na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.10.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Tak patrze , ze bardzo sprawnie Ci poszlo. Mysle, ze zadowolona jestes z projektu . Wiekszosc domow Szewczyka podoba mi sie . U Ciebie to jak widac sama koncoweczka.Zycze Ci , zebys ze wszystkim zdazyla , ale w razie co trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.10.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Przyjeżdzajcie bo nie mogę się zorganizowac z tym pakowaniem, zwłaszcza dzisiaj jak takie pięke słońce na dworze To się w nocy pakuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No cos tam się dzieje, ale zdjec nie mam to bic nie wpisuję bo i tak nikt nie skomentuje Baaardzooo zabawneee .... baaaaardzoooooo .... Kuchnię chciałabym zobaczyć, podoba mi się ten kolorek, ciekawa jestem jak wygląda prawie w całości!!!! Verunia jakaś taka złośliwa się zrobiła czy cuś Ja tam też na zdjęcia kuchni z blatem czekam Ja złosliwa? Też coś. Człowiek, zaobseruje jakieś zjawisko, opisze a tu od razu złośliwosc przypiszą A wiesz jak ja czekam na zdjęcia?. Niestety kuchnie zobaczę dopiero jak sie wprowadzę. Tylko tam kurde netu nie będzie narazie Więc będziesz musiał mi pomóc w rozpakowywaniu żeby kuchnię zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Tak patrze , ze bardzo sprawnie Ci poszlo. Mysle, ze zadowolona jestes z projektu . Wiekszosc domow Szewczyka podoba mi sie . U Ciebie to jak widac sama koncoweczka.Zycze Ci , zebys ze wszystkim zdazyla , ale w razie co trzymam kciuki Dzieki, każda dodatkowa para kciuków sie przyda Domy Szewczyka są ładne , ale jest się do czego przyczepic jeśli chodzi o środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Przyjeżdzajcie bo nie mogę się zorganizowac z tym pakowaniem, zwłaszcza dzisiaj jak takie pięke słońce na dworze To się w nocy pakuj Genialne, właśnie tak zrobię bo tego dnia było mi naprawdę szkoda. lepiej go spożytkowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.10.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Wcale się nie przejmuj. Podstaw pudło, zgarnij ręką i będzie git, spakowane Gorzej w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Wszyscy się przeprowadzają ale Wam dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.10.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Verunia, ja to mam taki sposób na pakowanie: ważne dla mnie i potrzebne od zaraz rzeczy traktuję z pietyzmem i dokłądnie opisuję pudło (przede wszystkim: filiżanka, puszka z kawą i czajnik ) a cała reszta to .... no, jak tam podejdzie Z tych ostatnich wyjątkiem są książki, bo łatwo się niszczą a poza tym ciężkie są jak piorun!!! Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 22.10.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 pOLECAM PRZEPROWADZKA WG MAYLAND Znacie mozę niebieskie torby z Ikea? Takie te olbrzymie. Właśnie spakowałam ich 6szt i wywożę rzeczy z bloku. Za każdym razme jak któreś z nas kursuje między domem a blokiem to zapełnia te torby i coś zwozi. Z racji tego, że w domu nie ma za wielu mebli i szaf zaczyna tam się robić ciasno. Za to mam wrażenie, ze z bloku niewiele ubywa Wywozimy i wywozimy, a tu niewiele sie zmienia. Szok ile tego nagromadziliśmy przez te wszystkie lata Te torby będą mi się nierozerwalnie kojarzyc z przeprowadzką Polecam je każdemu kto ma zamiar przewozić większe ilości klamotów. Jedna torba nie kosztuje nawet 2zł a jest niemalże niezniszczalna i oblrzymich rozmiarów. To naprawdę dobry sposób na takie przewózki. Myślę, że wygodniejszy niż kartony, worki foliowe czy walizki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 22.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 VERUNIA CIAG DALSZY PRZEPROWADZKI WG MAYLAND - MAM NADZIEJE ZE POMOGLAM Ufffffffffff przeprowadziliśmy sie Wczorajszą sobotę wykorzystałam na przewiezienie rzeczy z mieszkania w bloku do domu. W planie był załadunek dostawczego Ducato. I duzo i mało to biorąc pod uwagę fakt, że zabieramy tylko rzeczy osobiste, szklo i książki. Meble zostają. Od 10 rano zaczęłam pakowanie. I tu pojawił sie problem, w co się pakować?????? Trzeba to znieść z 4 piętra, przewieść 15km i rozładować..... w całości! Kombinowałam, myślałam i wymyśliłam A oto kilka przydatnych wskazówek dla osob przeprowadzających się: 1. NIEBIESKIE TORBY Z IKEA - kosztuja niecałe 2zł za sztukę. Są ogromne z grubego tworzywa i z podwójnymi rączkami. Pakowałam w nie ubrania, książki, pierdoły z kuchni, gary. Zaletą ich jest to, że puste składa się i zajmyją tyle miejsca co nic więc łatwo je wnieść do domu. 2. KARTONY - za wiele w nie władować nie można bo puszcza dno i się rozwalą. Są wygodne bo trzymają rzeczy "w kupie". Dobre do przewożenia drobnicy z lazienek, komód, kuchni. Rzeczy ciężkie jak szklo czy książki odpadają. No chyba, ze są małe i biega się z nimi po 20 razy góra-dół 4 pietro Najprostszy sposob pozyskania kartonów to odwiedzenie jakiegokolwiek sklepu z agd Tam zawsze mają zbedne kartony 3. PLASTIKOWE SKRZYNKI - jak dla mnie to najlepszy środek do transportowania rzeczy przy przeprowadzce. Są lekkie, sztywne, można w nich dźwigać cieżary, mają uchwyty. Tylko skąd je wziąć? Pojechałam rano do piekarni Pożyczyłam ok 10szt wysokich plastikowych kontenerków, takich w jakich przewożą chleb Zajęły mi całego minivana Ale bez problemu wniosłam je na górę. Talerze, kieliszki, ksiażki idealnie się przewiozły. NIC się nie stłuklo. Nie pakowałam każdej rzeczy osobno. Wrzucałam do skrzynek i przekladałam......... poduszkami i pościelą, którą przecież też przewozilismy Kieliszki jechały więc w puchowej otoczce Wieczorem kontenery oddaliśmy do piekarni 4. WORKI - duże worki na śmieci. Tanie, można bez problemu kupić w większośći sklepów. Dobre do przewożenia ubrań i jakiejś lekkiej drobnicy. Do ciężarów odpadają. 5. POŚCIEL, KOCE, PRZEŚCIERADŁA - i tak je przewozimy więc warto je wykorzystać. Rozkładałam koc na podlodze i ukladałam stertę ubrań z szafy wraz z wieszakami, tak jak wisiały. Potem wiazałam przeciwległe końce tworząc tobołek Wyglądało to tragicznie ale co tam, w końcu nieważne jak byleby przewieść Po rozpakowaniu wszystko było w calości, niepogniecione Jak Rumuni wyglądaliśmy z tymi tobołkami W poszwę na kołdrę też można wrzucić sporo i jest bardziej wytrzymała niż worki Rozpakowanie jest znacznie szybsze i łatwiejsze. Każdy podchodził do samochodu, coś brał a ja mówiłam: do łazienki, salon, sypialnia itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 o torbach z Ikei pamiętałam, worki juz w Lidlu zakupiłam, pudła dzadkowie mi wyprosili w sklepach. Największy problem to przejrzec to wszystko i zdecydowac co do wyrzucenia co zabrac a co moze komuś oddac, a jak jeszcze w ręce wpadną jakies zdjęcia i pamiatki to sie zasiedzę powspominam i pakowanie jakoś nie idzie. Na budowie układają mi własnie kostkę, więc będzie szansa wjechac do garazu normalnie a nie za pomoca dźwigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.10.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Verunia, weź ty się już przeprowadź co???? Ja tam wstępną selekcję zobiłam w bloku, ciąg dalszy ciągle trwa, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts