braza 17.03.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No moje jakieś takie sponiewierane ... upadło mi, trza by podnieść i wytrzepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 .....i wytrzepać jest za co wytrzepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Moje ego ma się lepiej za to moje ciało gorzej bo się rozchorowałam Właśnie się dowiedziałam że jest możliwośc dostania funduszy na rozkręcenie firmy. Trzeba się tylko zarejestrowac jako bezrobotny. Ktos zna wiecej szczegółów?. Fajnie by było, miałabym kaskę na sprzęt i oprogramowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Moje ego ma się lepiej za to moje ciało gorzej bo się rozchorowałam Właśnie się dowiedziałam że jest możliwośc dostania funduszy na rozkręcenie firmy. Trzeba się tylko zarejestrowac jako bezrobotny. Ktos zna wiecej szczegółów?. Fajnie by było, miałabym kaskę na sprzęt i oprogramowanie Witam! Fundusz jest przyznawany ze srodkow unijnych 12 tys. jest to kwota bezzwrotna pod warunkiem, ze przez 2 lata nie zlikwidujesz dzialalnosci. Do urzedu pracy trzeba zlozyc wniosek i biznes plan dobrze przemyslany i madrze napisany . Trzeba miec lokal swoj albo wynajety (umowa musi byc zawarta na czas przez jaki nie mozna zlikwidowac dzialalniosci), przychodzi komisja obejrzec lokal i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzięki Lokal mam (chyba nie przeszkadza że to mój dom ) pozostało mi jeszcze ten biznes plan napisąc mądrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.03.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jesli lokal masz wlasny to przedstawisz tyklko dokumenty, dowiedz sie o biznes plan, bo kiedys bylo tak, ze 70% otrzymanej kwoty mozna bylo przeznaczyc na wyposazenie lokalu, a 30% na towar czyli srodki obrotowe. Teraz nie wiem jak jest.Jesli prze ostatnie 5 lat nie prowadzilas dzialalnosci bedziesz miec tez nizszy zus okolo 300 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 19.03.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Verunia gratuluje odwagi i zycze powodzenia - tzrymam kciuki - no i nie zlozylam ci zyczen nadrabiam http://www.marekniedzwiecki.pl/_img/_usrimg/77f11609851c864bf300abb1016e6c2a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.03.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Tylko z tym niższym ZUS-em to uwaga, bo jeśli z jakiś przyczyn zlikwidujesz działalność będąc na 30-to procentowej stawce, to prawdopodobnie nie otrzymasz zasiłku, takie mnie słuchy doszły! Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.03.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 .....i wytrzepać jest za co wytrzepać Mizerne jakoweś ... muszę dobrze złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Tylko z tym niższym ZUS-em to uwaga, bo jeśli z jakiś przyczyn zlikwidujesz działalność będąc na 30-to procentowej stawce, to prawdopodobnie nie otrzymasz zasiłku, takie mnie słuchy doszły! Cześć Mam nadzięję że tego zasiłku brac nie będę.- taka nieporawna optymistka ze mnie Wystarczyło że posiedziałam w domu od dwóch dni i od razu mam lepszy humor. NIe mogę się juz doczekac końca umowy z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 20.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Verunia a moj malz tez mysli o zalozeniu swojej dzialnosci i wczoraj wyczytal chyba w rzeczpospolitej ze trzeba pisac do gminy o zmiane przeznaczenia budynku mieszkalnego na mieszkalno-biurowy jezeli chce sie zalozyc biuro w domu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 o przeznaczeniu mieszkalno-usługowym słyszałam ale o mieszkalno biurowym jeszcze nie . Muszę popyta u źródła bo gazety też czasem różne bzury wypisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 20.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Przeznaczenia w jakiś oficjalny sposób zmieniać nie trzeba raczej, ale jeśli rejestruje się działalność u siebie w domu to wypadałoby w gminie zgłosić, że część domu (np. 1 pokój) służy wykonywaniu działalności gospodarczej. Oni z tego zrobią taki użytek, że od tej powierzchni naliczą zdzierczy podatek od nieruchomości. Mój mąż tak zrobił i teraz od jednego malutkiego pokoju płacimy 10 razy więcej podatku niż od całej reszty domu Z drugiej strony w gminie rejestruje się działalność gospodarczą i głupio by było wpisać adres prowadzenia działalności w domu a jednocześnie nie opodatkować części powierzchni domu jak od działalności, bo od razu coś tu nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 To ja może zgłoszę pralnię na miejsce działalności, zawsze to mniejsza powierzchnia Piękne słońce az chce się coś porobic w ogródku. Róze moszę posadzi, posprząta na działce a tu dupa. Chora jestem i powinnam wygrzewac się w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 20.03.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Widzez verunia ze my podobnie - siedze w pracy - wygladam jak pol dupy zza krzaka - koncze juz druga paczke chusteczek, caly zcas placze ale siedze bo nie ma wiecej nikogo i ktos tu musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.03.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Tylko z tym niższym ZUS-em to uwaga, bo jeśli z jakiś przyczyn zlikwidujesz działalność będąc na 30-to procentowej stawce, to prawdopodobnie nie otrzymasz zasiłku, takie mnie słuchy doszły! Cześć Zgadza sie, po nizszym zusie nie ma zasilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.03.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Verunia a moj malz tez mysli o zalozeniu swojej dzialnosci i wczoraj wyczytal chyba w rzeczpospolitej ze trzeba pisac do gminy o zmiane przeznaczenia budynku mieszkalnego na mieszkalno-biurowy jezeli chce sie zalozyc biuro w domu!!! Ja mam dzialalnosc zarejstrowana w domu, gmina zadnej zgody nie dawala. Jedynie jak rejstrowalam dzialalnosc to troche sie burzyli, bo w nazwie mam PPHU (produkcja, uslugi, handel), a dzialka na ktorej stoi dom nie jest rzemieslnicza, wiec o produkcji nie bylo mowy. Musialam im tlumaczyc, ze w domu bedzie tylko biuro, a produkcja jest tylko w nazwie. W gminie trzeba tez zglosic na ilu m kw bedzie biuro (podac najmniej), bo wtedy za ten metraz inaczej licza podatek za budynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A nie można zarejestrować biura obnośnego? Czasem całe biuro to laptop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Co tutaj znowu tak cicho???? Wiosna podobno idzie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 29.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Czasem całe biuro to laptop Hejka Ja tak właśnie mam...powiedziałam w gminie, że moje biuro, to stół 120 cm + komputer i drukarka Kazali szerokość (stołu ) pomnożyć przez wysokość pomieszczenia i za ten kawałek płacę podatek ...i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts