Gość 08.05.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Uniwersalna chyba najbezpieczniej , wiem tylko ze kwaśny torf do borówek Pamietnika c.d. Sprawdzałam, nic dzisiaj nie wykiełkowało, trawa tylko gdzieniegdzie jakby trochę zielenieje. Ale maleńtwo to to na razie. A jak wezmę przeciągnę dłonią po powierzchni to wyczuwam łaskoczące włoski trawy, znaczy jest, tylko jej nie widać. Wnerwiają mnie szpaki. Przylatują hurtem wydziobując mi nasiona i wyciągają moje tłuste dżdżownice z ziemi. Rozmawiałam dzisiaj z kotem żeby zrobił z tym porządek ale powiedział, że mu się nie chce i rozwalił się brzuchem do góry na kanapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.05.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Rozmawiałam dzisiaj z kotem żeby zrobił z tym porządek ale powiedział, że mu się nie chce i rozwalił się brzuchem do góry na kanapie [/i] Może coś na zachętę Albo kopa na dwór ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Na zachęte wrzucę może jakieś fotki bo komentarze coś upadają, a zdjecia zwykle zwiekszają ogladalność Tu test na ostrość wzoku. Widzicie trawę? http://images45.fotosik.pl/120/6d2d13cac0ef1317m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Warzywniak. Tu nie ma co wzroku wytężać bo wszystko jeszcze spod ziemi nie wyszlohttp://images50.fotosik.pl/120/75d7d6ab7eff9559m.jpgTu lepiej trawke widaćhttp://images37.fotosik.pl/116/ae5b833d21aa3872m.jpgKawałek skalniaczka. Trawka na prawo z rolkihttp://images45.fotosik.pl/120/2dab163b8f8b5e2dm.jpgNo i widoczki na skarpyhttp://images46.fotosik.pl/120/f1930e2d0a4b140fm.jpghttp://images38.fotosik.pl/116/29445de17bd6296fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.05.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Verunia, Ty to masz normalnie majątek ziemski Piękna działka. Warzywnik duży, będzie sporo pielenia, ale smak własnych, zdrowych warzyw nie do podrobienia. Trawnik teraz regularnie podlewaj, by nie przesuszyć kiełkujących ziaren. Skalniak profesjonalny, wielkie brawa. Zazdroszczę Wam tej motocyklowej pasji. Ja miałam dwa wypadki i strach pozostał. Kilka dni temu na naszym osiedlu zginął motocyklista, codziennie przejeżdżam obok tych zniczy i coś w gardle ściska. Szkoda, wiem, że wiele tracę, nie wolno się uprzedzać. Może kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.05.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Widziałam trawkę na pierwszym zdjęciu, to oznacza, że jeszcze nie jest tak źle z moją ostrością Verunia ... z ręką na sercu powiedz ... Ty to wszystko sama, temi własnemi rencami P.S. Jakie podupadają, ja tu zaglądam regularnie ale co, sama ze sobą mama gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 E tam, ogrodnika ma napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Widziałam trawkę na pierwszym zdjęciu, to oznacza, że jeszcze nie jest tak źle z moją ostrością Verunia ... z ręką na sercu powiedz ... Ty to wszystko sama, temi własnemi rencami P.S. Jakie podupadają, ja tu zaglądam regularnie ale co, sama ze sobą mama gadać Noooo wiesz, sama nadzorowałam Wiem że tylko ty regularnie zaglądasz, reszta się na mnie wypięła Na trawce się zrobiło zielono, trawa rośnie normalnie w oczach Przez jeden dzień ze 2cm urosła. Pies z utęsknieniem wygląda przez ogród bo na razie ma tam zakaz wstępu, ale dzięki temu temu zwiększyła się częstotliwość spacerków. Pani tez to wyjdzie na zdrowie bo przez brak stresów i siedzenie w domu znowu jakby przybrała na wadze. Ale woli być grubsza i szczęśliwa niż chuda i zestresowana . Małżonek woli trzecią opcję- chuda i szczęśliwa , ale nad tym dopiero trzeba popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Verunia, Ty to masz normalnie majątek ziemski Piękna działka. Warzywnik duży, będzie sporo pielenia, ale smak własnych, zdrowych warzyw nie do podrobienia. Trawnik teraz regularnie podlewaj, by nie przesuszyć kiełkujących ziaren. Skalniak profesjonalny, wielkie brawa. Zazdroszczę Wam tej motocyklowej pasji. Ja miałam dwa wypadki i strach pozostał. Kilka dni temu na naszym osiedlu zginął motocyklista, codziennie przejeżdżam obok tych zniczy i coś w gardle ściska. Szkoda, wiem, że wiele tracę, nie wolno się uprzedzać. Może kiedyś? Tolu, jeśli coś się podoba właścicielce takiego ładnego ogrodu to ja normalnie puchnę z dumy . Co do motorów to zdaję sobie z niebezpieczeństawa. W samochodzie człowieka chroni trochę ta blacha naokoło, a tu nic, bo kombinezon z ochraniczami nie da się przyrównać do karoserii, i mimo że jedzie się ostroznie, to brak wyobrażni innych kierowców jest przerażająca. Nie zdają sobie np sprawy, że na motocyklu nie da się gwałtownie zahamować czy wykonać zbyt gwałtownych manewrów. Potrafią wyjechać z podporządkowanej tuż przed motorem. Jak siedzę tam z tyłu to staram się za duzo o tym nie mysleć, aby nie zabierać sobie frajdy z jazdy. Myślę że każdy ma tam w gwiazdach zapisany swój los więc co ma być to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.05.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Jak pies tam wpadnie .... ło matko, ale będzie kopał Moja psuka przekopała trawnik u znajomych jak najlepsza koparka, na szczęście dla niej pogoniła też kreta, więc zostało jej wybaczone A hektary to masz, faktycznie spore!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Pies juz mam nadzieję wyrósł z głupawkowego okresu kopania, tylko czasem zdarzy mu sie kość zakopać Na trawniku zrobiło się zielono. Niestety okazało sie ze wprawdzie nie mam pędraków ale mam kreta. Dopóki kopał sobie w skarpach to nic nie mówiłam. Niech sobie zjada te szkodniki ale cholera jedna zaczyna mi się panoszyć na trawce Trzeba zajrzeć do kultowego wątku- czym przepędzić kreta Wczoraj zrobiłam porządek z klonami które okazało się że mam na działce. Wczesniej myslałm że nasza działka nie ma drzew, ale nie dojrzałam paru kilkumetrowych klonów przy siatce . Rosły bezwładnie i wyglądały jak kszaczory , więc ogołociłam je trochę od dołu i zrobiłam z nich drzewka. Tu je trochę widac. To na środku to miejsce na ognisko http://images39.fotosik.pl/119/fef0332388912738m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.05.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 O widzisz, ognisko Ja też robię. Narazie sie przymierzam ale niebawem wykopię Niezłe te klony farciara Jak interesy? Zaczęłaś juz działalność? A pod wolny zawód to nie podejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.05.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Informuję lojalnie, że własnie zapisałam to miejsce na ognicho na dysku Verunia, jak dla mnie bomba, a te klony to mi osobiście bardzo się podobają, bardzo lubię drzewa na działce, a jak się przydają w upalnie dni!!!! Idź do Gwoździka, On też ma kreta-mendę, zawiążecie koalicję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 O widzisz, ognisko Ja też robię. Narazie sie przymierzam ale niebawem wykopię Niezłe te klony farciara Jak interesy? Zaczęłaś juz działalność? A pod wolny zawód to nie podejdzie? No przyznaje się ze robieniem ogniska ty mnie zainspirowałaś. Nic tak nie smakuje jak kiełbaska na kiju pachnaca dymem a i czasem coś spalić trzeba. Interesy powoli sie rozkręcają, jak dla mnie zbyt powoli A wolny zawód to jakie ma korzyści? Bo wg mnie to moze być wolny zawód. ja przynajmniej tak się obecnie czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.05.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Informuję lojalnie, że własnie zapisałam to miejsce na ognicho na dysku Verunia, jak dla mnie bomba, a te klony to mi osobiście bardzo się podobają, bardzo lubię drzewa na działce, a jak się przydają w upalnie dni!!!! Idź do Gwoździka, On też ma kreta-mendę, zawiążecie koalicję Ciesze się, to kiedy przyjedziesz je wypróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.05.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ty uważaj ... zakupy w Ikea mi się szykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.05.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 ja regularnie zaglądam, aby nie przegapić zlotu czarownic i być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 15.05.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 O widzisz, ognisko Ja też robię. Narazie sie przymierzam ale niebawem wykopię Niezłe te klony farciara Jak interesy? Zaczęłaś juz działalność? A pod wolny zawód to nie podejdzie? No przyznaje się ze robieniem ogniska ty mnie zainspirowałaś. Nic tak nie smakuje jak kiełbaska na kiju pachnaca dymem a i czasem coś spalić trzeba. Interesy powoli sie rozkręcają, jak dla mnie zbyt powoli A wolny zawód to jakie ma korzyści? Bo wg mnie to moze być wolny zawód. ja przynajmniej tak się obecnie czuje Wolny zawód to i interesy wolno się rozkręcają Pozdrawiam p.s. Wczoraj skończyłem układanie podłogówki. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.05.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Tylko się przywitam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.05.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 echo....echo....echo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts