Olkalybowa 15.09.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Ja nie słodzę w takim razie przywieź swoja wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 15.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Ja nie słodzę w takim razie przywieź swoja wodę A pożyczysz jakiś kubek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 15.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Ja nie słodzę w takim razie przywieź swoja wodę A pożyczysz jakiś kubek? A tak ciężko wziąć swój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.09.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Ja nie słodzę w takim razie przywieź swoja wodę A pożyczysz jakiś kubek? A tak ciężko wziąć swój? pacz pan do czego to doszło!!! sie jakieś roszczeniowe goście znalazły a niech se czajnik i wodę swoją przyniosą i prąd też, a co!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 15.09.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Ja Wam chyba wiadra podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.09.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Ja mam pełno plastikowych kubków na napoje gorące. Służę, w razie "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.09.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Chyba zacznę wszędzie ze sobą wozić plastikową zastawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 To ja już nie wiem , herbatę tez mam wziąc swoją? To najprosciej będzie jak zabiorę termos bo to trzy w jednym: woda, herbata i naczynie Ale świetna impreza się u Olki zapowiada- herbata z termosu i babka ze spożywczaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Olka zapomniałaś dodać, że wody w kubku tyle nalejesz, zeby się już ani cukier ani mleko nie zmieściły To takie popularne u nas na zachodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 To ja już nie wiem , herbatę tez mam wziąc swoją? To najprosciej będzie jak zabiorę termos bo to trzy w jednym: woda, herbata i naczynie Ale świetna impreza się u Olki zapowiada- herbata z termosu i babka ze spożywczaka Verunia a Ty się powolutku ( albo i szybciej ? ) przyzwyczajaj jak się w Wielkopolsce gości przyjmuje Przecież niebawem zostaniesz "wielkopolinianką" ( hehe ale to zabwnie brzmi ) Swoją drogą to pięknie się zapowiada! Projekt wyspy jest super - jak coś mi się zmieni to moze ciut skorzystam ?? Jeśli nie masz nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 20.09.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Olka zapomniałaś dodać, że wody w kubku tyle nalejesz, zeby się już ani cukier ani mleko nie zmieściły To takie popularne u nas na zachodzie ale mam odpowiedzialne zadanie cała prawda o wielkopolskiej gościnności w moich rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.09.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 będzie herbata, bez cukru, na stojąco Olka zapomniałaś dodać, że wody w kubku tyle nalejesz, zeby się już ani cukier ani mleko nie zmieściły To takie popularne u nas na zachodzie ale mam odpowiedzialne zadanie cała prawda o wielkopolskiej gościnności w moich rękach kiekie ... rzeczywiście, zadanie jest dość trudne ale zawsze możesz tym "ze wschodu" udowowdnić jakie to stereotypy o nas krążą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.09.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Reyzel Spokojnie, ja poznańską gościnnośc mam we krwi, ja z Poznania jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 20.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Taaa, trza wiare uświadaniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 20.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Problem chyba jest w tym, że wielkopolską gospodarność myli się ze skąpstwem. Dobra idę ugniatać te tony ciasta bo wizytacja się zbliża wielkimi krokami . Trzymajcie kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.09.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Olka, a umiesz upiec TE rogale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 20.09.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Olka, a umiesz upiec TE rogale? TYCH nie umiem i innych też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.09.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Problem chyba jest w tym, że wielkopolską gospodarność myli się ze skąpstwem. Dobra idę ugniatać te tony ciasta bo wizytacja się zbliża wielkimi krokami . Trzymajcie kciuki . Niop, masz rację Olka. Trzymamy kciuki, żeby dobrze wyrosło Pochwal się potem co tam upiekłas . A TE rogale to już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Problem chyba jest w tym, że wielkopolską gospodarność myli się ze skąpstwem. Dobra idę ugniatać te tony ciasta bo wizytacja się zbliża wielkimi krokami . Trzymajcie kciuki . To ja jako ta ze wschodu muszę się nauczyć tej gospodarności Trzeba tez sie nauczyc mowic inaczej. Mąż sie czasem smieje z niektorych słowek i tego charakterystycznego twardego "ge" ,ale Poznanianiacy tez mu uswiadomili ze i my mowimy czasem śmiesznie nie zdając sobie z tego sprawy np "wchódź" zamiast wchodź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.09.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Reyzel Spokojnie, ja poznańską gościnnośc mam we krwi, ja z Poznania jestem No wiesz Ania , wielu innych może nie wiedzieć ale my, z pyrlandii potrafimy pokazac jacy jesteśmy naprawdę Gościnni oczywiście !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts