Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:evil: będzie herbata, bez cukru, na stojąco :evil: :wink:

Ja nie słodzę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

w takim razie przywieź swoja wodę :p

A pożyczysz jakiś kubek? :wink:

A tak ciężko wziąć swój? :o :evil: :lol: :lol: :lol:

pacz pan do czego to doszło!!!

sie jakieś roszczeniowe goście znalazły :evil:

a niech se czajnik i wodę swoją przyniosą

i prąd też, a co!!!!!!!!!

:wink: :lol: :lol:

To ja już nie wiem :roll: , herbatę tez mam wziąc swoją? :wink:

To najprosciej będzie jak zabiorę termos bo to trzy w jednym: woda, herbata i naczynie :D

Ale świetna impreza się u Olki zapowiada- herbata z termosu i babka ze spożywczaka :lol:

To ja już nie wiem :roll: , herbatę tez mam wziąc swoją? :wink:

To najprosciej będzie jak zabiorę termos bo to trzy w jednym: woda, herbata i naczynie :D

Ale świetna impreza się u Olki zapowiada- herbata z termosu i babka ze spożywczaka :lol:

Verunia a Ty się powolutku ( albo i szybciej ? ) przyzwyczajaj jak się w Wielkopolsce gości przyjmuje :lol: Przecież niebawem zostaniesz "wielkopolinianką" ( hehe ale to zabwnie brzmi :wink: )

Swoją drogą to pięknie się zapowiada! Projekt wyspy jest super - jak coś mi się zmieni to moze ciut skorzystam ?? :roll: Jeśli nie masz nic przeciwko :D

:evil: będzie herbata, bez cukru, na stojąco :evil: :wink:

Olka zapomniałaś dodać, że wody w kubku tyle nalejesz, zeby się już ani cukier ani mleko nie zmieściły :wink: :wink: :wink:

To takie popularne u nas na zachodzie :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ale mam odpowiedzialne zadanie :roll: cała prawda o wielkopolskiej gościnności w moich rękach :-? :roll: :lol:

kiekie ... rzeczywiście, zadanie jest dość trudne :lol: :lol: :lol: ale zawsze możesz tym "ze wschodu" :wink: udowowdnić jakie to stereotypy o nas krążą :roll:

Problem chyba jest w tym, że wielkopolską gospodarność myli się ze skąpstwem. Dobra idę ugniatać te tony ciasta bo wizytacja się zbliża wielkimi krokami :wink: . Trzymajcie kciuki :lol: .

Niop, masz rację Olka. Trzymamy kciuki, żeby dobrze wyrosło :wink: Pochwal się potem co tam upiekłas . A TE rogale to już niebawem :D

Problem chyba jest w tym, że wielkopolską gospodarność myli się ze skąpstwem. Dobra idę ugniatać te tony ciasta bo wizytacja się zbliża wielkimi krokami :wink: . Trzymajcie kciuki :lol: .

To ja jako ta ze wschodu muszę się nauczyć tej gospodarności :lol:

Trzeba tez sie nauczyc mowic inaczej. Mąż sie czasem smieje z niektorych słowek i tego charakterystycznego twardego "ge" ,ale Poznanianiacy tez mu uswiadomili ze i my mowimy czasem śmiesznie nie zdając sobie z tego sprawy np "wchódź" zamiast wchodź :lol: