Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie muszę bo córka w niedzielę latała ze swoim prezentem urodzinowym :lol:

Zaraz coś wkleję jak juz ten piep... fotosik załaduje te zdjęcia.

A ten twój sklepik wiowy to ma całkiem całkiem zaopatrzenie :lol: Tylko nie mów że można suszi na wynos kupić:wink:

No powiem CI, że jak na pierwszy sezon ogrodowy to cuda zrobiłaś :o Kto by pomyślał, że ten ogród dopiero sie tworzy!?? Kwiaty polskie są bardzo urokliwe :lol: Jak się da to zbierz nasiona.

Ja zbiorę malwy, nagietki nieskie i wysokie i aksamitki. Mogę Ci jesienią podesłać trochę :lol: Malwy i nagietki to praktycznie na lata sie sadzi.

Tylko jak fotki wkleję to dopiero się odezwą :wink: nawet uszaty mnie zaszczycił wizytą :lol:

Komplementa przymuję z radością bo co ja sie namęcze przy plewieniu to tylko ja wiem.

Kwiaty (oprócz jednego) :wink: wyrosły z sadzonek , to są byliny z tego co mi powiedziano. Białe to chyba jakieś rumianki a niebieskie to chabry ogrodowe. Ale pewna nie jestem :lol: Zółte nie wiem ale chyba są dosć popularne to może ktoś z oglądających rozpozna.

Z nasion to tylko własnie nagietki mi ładnie wyrastały i takie niebieskie co wieczorem pachnie, nazwa mi właśnie uciekła z głowy :roll:

Gosiu, lawendę już mam dawno posadzaną bo bardzo ją lubię. Mam taką niską szafirowa i wysoką białą. Z kwiatków polecam też szałwię. Bardzo dlugo u mnie kwitnie , od wczesnej wiosny aż do teraz i jest wieloletnia. Na skarpie to te niebieskie kępy. NIe wiedziałam, że oprócz wlaściwości lecznich może być taka dekoracyjna.