Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dość szybko się przyzwyczaiłam do okularów, chociaż okulistka mnie straszyła że będę musiała zęby zasisnąć. Ponieważ mam na jednym oku 2+ a drugie jest dobre, dopiero teraz zobaczyłam jak mało przestrzennie widziałam. Okulary dodały mi głębi 8) :lol:

Mąż kupił w Krakowie kociołek i teraz ciągle siedzimy przy ognisku i zajadamy te sławne prażonki. Pyszne są 8) .

:lol:

Prażonki są dobre :lol:

A jaki wariant robiłaś?

U mnie maż się dorwał i dawał tak:

kapusta , ziemniaki w talarki, boczek surowy wedzony, kiełbasa surowa polska, seler, marchewka, burak, pieczarki, cebula, do tego tylko jemu wiadome zioła.

Pierwszy raz wyszły spalonki bo postawilismy to w surowym ogniu, ale następnym razem już tylko w żarze i wyszło pysznie. Aż znajomi z Puław nie chcieli od nas wyjechać :lol: Grill to się może schować :wink:

Gość Gosc_gość
:lol:

Prażonki są dobre :lol:

A jaki wariant robiłaś?

U mnie maż się dorwał i dawał tak:

kapusta , ziemniaki w talarki, boczek surowy wedzony, kiełbasa surowa polska, seler, marchewka, burak, pieczarki, cebula, do tego tylko jemu wiadome zioła.

Pierwszy raz wyszły spalonki bo postawilismy to w surowym ogniu, ale następnym razem już tylko w żarze i wyszło pysznie. Aż znajomi z Puław nie chcieli od nas wyjechać :lol: Grill to się może schować :wink:

Hej Verunia,

ale składnikami to mnie podjarałaś :p

W czym to się robi te prażonki ? i wogóle poproszę więcej szczegółów :p

Cze Verunia,

coś daleko mam teraz do Ciebie, poprzednio bliżej było :wink:

Pochodziłam po włościach, trawę trochę wydeptałam, ale wybaczysz starej znajomej 8)

A ten kociołek i opisana zawartość spowodowała burczenie w żołądku.

Wypada o tej godzinie lecieć jeść? :-?

Kociołek muszę zakupić, nie ma przebacz.

Tola ciesze się ze zawitałas chociaz wstydze sie tymi chwastami przed tobą :oops: a i trawka tez nozyczkami nie przycinana :wink:

A kociołek kup koniecznie.

i tym sposobem dzieki forum rozpowszechnimy te lokalna potrawę :lol:

Lada dzień urodziny ślubnego, to już mam prezent :D

A z trawą to Cię pocieszę, że zwłaszcza na działeczce, tam gdzie ją Whisper nożyczkami przycinał to teraz dziki gąszcz.

Dobrze, że tego nie widzi :wink:

Przynajmniej świerszcze mają komforcik, bo na takiej wystrzyżonej trawie, to głupieją 8)

Gość Gosc_gość
masz szczęście że pudełka jeszcze nie wywaliłam :lol: - dystrybutor- PHZ VEGA z Warszawy :o

Jakas manufaktura chyba, ale porządnie wygląda

Na allegro widzę tez spory wybór

http://www.allegro.pl/search.php?string=kocio%C5%82ek+%C5%BCeliwny&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0

Pychota to musi być :p

Dzięki Verunia, trzeba będzie nabyć taki garnuszek :wink:

Nie czaruj :lol: , widziałam twój cudny, idealny ogródek. Własnie miałam pytać o te białe kwiatki rosnące kępkami, bo bym je widziała u siebie

kępkami, powiadasz, białe kwiatki?...dawaj zdjęcie, bo nie wiem które 8)

Naprawdę, kawał roboty odwaliłaś. Zapanowałaś nad tak dużym terenem, że trudno w to uwierzyć. Z roku na rok będzie ładniej. I słowa uznania za kwiaty. Teraz, gdy moda na iglaki i drzewka na pniu, przycinane Ty poszłaś w naturalny ogród. Bardzo mi się podoba. Jest kolorowo. :lol: