Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

verunia napisał:
Koło Wałcza będe w drugiej połowie lipca. Jakby co to dam znać. Wyniki matur jeszcze nie znane. W przyszłym tygodniu młoda zdaje rysunek na Politechnice Wrocławskiej. Trzymaj kciuki bo na tym egzaminie to bardziej chyba szczęście niz zdności potrzebne albo co innego:cool:

Róze to mi poszalay w tym roku. Taras mam jak z brazylijskiej telenoweli :lol2:

[ATTACH=CONFIG]14307[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]14308[/ATTACH]

Verka zlituj się nade mną możesz powiedzieć jaki wielki Masz taras? Bo my właśnie na etapie powiększania jesteśmy :bash:

Możesz więcej zdjęć pergoli zrobić bo Ty chyba też masz kopertowy dach , jak tam jest połączone z domem?

Mam jakieś 6,7m x 4m ale pergola jest tylko nad częścią tarasu i nie jest połączona z domem tylko stanowi osobną konstrukcję. Słupy mam tak rozmieszczone żeby sie sie mieściły gotowe elementy kratek, które można kupić w marketach. Poszukam jakieś stare zdjęcia bo nie chce mi się robic nowych- znowu to szukanie kabelka USB ;)

• 2 weeks później...

Trzezci sezon ogrodu się zaczął, skarpy powoli zarastają, drzewa jakby wyższe się zrobiły. Niestety część nasadzeń się zmarnowała. Parę świerków dostało grzyba, niektóre byliny powymarzały, część została niechcący wykopana przez pseudoogrodników ale cóż, w ogrodzie nie ma stagnacji, wciąz się coś zmnienia.

Tak kwitnie intesywnie żarnowiec http://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/dom/DSC03201a.jpg

Skarpy

http://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/dom/DSC03203a.jpg

http://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/dom/DSC03210a.jpg

Moje klony które dostaliśmy w pakiecie z działką ;) http://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/dom/DSC03209a.jpg

Ulubiony widok z tarasu:

http://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/dom/DSC03207a.jpg

I ogródek warzywny, na razie większość w ziemi jeszcze siedzi

http://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/dom/DSC03212a.jpg

Edytowane przez verunia

Verunia, Tola pewnikiem w ogródku tworzy kolejne ambrozje dla oczu, to tymczasem ja Ci coś powiem, żebyś się "lepiej poczuła" - cudne masz klony! Marzą mi się takie klony na działce, a jak zobaczyłam teraz u ciebie, to uparłam się i będę czekać i czekać, ale też się kiedyś doczekam - uwielbiam klony. A skarpy nasuwają mi skojarzenia z wydmami morskimi - płynne w formie, takie ... lekkie. Pięknie :) ps. I wcale nie kłamię :D

Pozdrawiam!

Verunia, no nie powiem, nie powiem, albo powiem, powiem :)

Dałaś czadu, skarpy ekstra, a wiem, że taki pochyły grunt dobrze zagospodarować i potem utrzymać to wyzwanie.

Sprostałaś kochana i to bardzo. Za klony też Cię lubię niezmiernie,

sama w takim małym ogródku jak mój mam 5, więc wiesz :).

Wszyscy Ci zazdrościli tarasu w poprzednim domu, ale w obecnym jest jeszcze bardziej czego zazdrościć.

Piękna ta biel, taka świeża, optymistyczna i taka lekka.

Bardzo mi się podoba elewacja domu, biel jest szlachetna, to nie ulega wątpliwości.

Piękna kostka brukowa, żarnowiec poezja.

Warzywnika zwyczajnie w świecie zazdroszczę i już.

Trawnik gęściutki, ale głodny. Verunia, trzeba go nakarmić, złapie kolor.

Ale fakt później skosić co tydzień całą posesję, uff.

Verunia, podsumowując: - dobra robota :) brawo :).

A co u Młodej, opowiadaj.

Tola ja cię kocham normalnie, evitare zreszta tez chociaż jeszcze jej nie znam:rolleyes:

Wiem, że mojemu ogrodowi do ideału daleko i już planuję pewne zmiany ale cieszę się, że udalo się to wszystko jakoś ogarnąć mimo sporej powierzchni.

Trawnik byl nawożony, trochę wieczorne światło przekłamuje kolory ale nie jest faktycznie taki prawdziwie soczysty. Chyba ziemia jest słaba Z drugiej strony nie zależy mi żeby rósl zbyt szybko. Ogrodnik kosi mi go 2x w miesiącu tylko.

verunia napisał:
Tola ja cię kocham normalnie, evitare zreszta tez chociaż jeszcze jej nie znam:rolleyes:

Wiem, że mojemu ogrodowi do ideału daleko i już planuję pewne zmiany ale cieszę się, że udalo się to wszystko jakoś ogarnąć mimo sporej powierzchni.

Trawnik byl nawożony, trochę wieczorne światło przekłamuje kolory ale nie jest faktycznie taki prawdziwie soczysty. Chyba ziemia jest słaba Z drugiej strony nie zależy mi żeby rósl zbyt szybko. Ogrodnik kosi mi go 2x w miesiącu tylko.

To może mnie też, bo skarpy podobają mi się bardzo.

Bardzo fajne wrażenie gdy się na patrzy. W sumie to fajnie ogranicza podglądanie przez sąsiadów, a jak się roślinność rozbuja to już zupełnie znikniecie z oczu.

Piękny dom i ogród. Nic tylko psa wpuścić do ogródka:D

Pozdrawiam

Marjucha, no ciebie oczywiście też I love you:wiggle: i nie tylko za to

Co do córki, to jest zachwycona studiami, właściwie to ostatnio monotematyczna się stała. Oczywiści teraz krytycznie patrzy na nasz dom i najlepiej wszystko by pozmieniała ale ja się nie daję:rolleyes:

Verunia -ślicznie masz w tym nowym ,ogromnym ogrodzie :) skarpy marzenie - tworzą swoisty azyl dla domu i wyglądają rewelacyjnie :) taras juz komentowałam ale nadal bardzo mi sie podoba -taka angielska -anielska sielanka ;)

buziaki .....a dom w Puławach juz sprzedałaś ?

No ja Cię przepraszam ale ten warzywny to masz jak dla rodziny wielodzietnej ;) alebo wegetarian :D

A tak serio, to kawał go jest. U nas na wsi rolnicy! mają mniejsze.

Masz jeszcze tego ogrodnika czy juz nie? Ale skoro widoki z tarasu podziwasz to pewnie masz bo tak, to nie miałabyś czasu na to podziwianie ;)

Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko Vercia. :)