evitare 13.05.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) to ja się przedstawiam - evitare jestem, domek mój dopiero wychyla się z gruntu, podczas gdy poczciwe łaciate z jednej, a kare rącze rumaki z drugiej strony podglądają co się dzieje Ogrodnik ze mnie (jeszcze ) żaden, chociaż pierwsza w życiu rzodkiewka już wyłazi (u nas klimat jak na syberii, więc proszę się nie dziwić). Wasze domki i ogródki sobie podglądowywuję i się zachwycam, mało się udzielam bo wiedzy ci u mnie niedostatek w tym temacie :bash: Z opisu więc to ja taki trocęh pasożyt jestem, bo sobie Wasze wąteczki podczytuję ale mało gadam. Bo... ja nieśmiała jestem Za to w temacie bardziej urzędowym jeśli chodzi o proces przymierzania się do budowy - czasem mogę coś doradzić (No, to trochę się zrehabilitowałam...) No, to się czuję poznana troszku i lecę dalej czytać wątek Ps. jedną mam prośbę - bo na razie śledzę sobie komentarze - a czy gdzieś jest Veruniu Twój dziennik...? Bo jeszcze do tego nie doszłam... Edytowane 13 Maja 2011 przez evitare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 15.05.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ew-ka, dzieki za pochwały ;)domu jeszcze nie sprzedalam, ale własnie remont skończony i chcemy oddać do agencji pośrednictwaMayland , ogrodnika jeszcze mamy, ale ponieważ wkurza mojego męża rozglądamy się za nowym. Ja też nie jestem zadowolona z jego pracy. Co do ogródka to coraz bardzie część owocowa z geowłókniną i korą zajmuje jego miejsce:cool: Wlasnie przekopałam grządkę z selerem bo nie zamierzal wcale urosnąc teraz będę siała tylko to co na pewno się udaje.Evitare- miło mi zatem poznać Ciebie. Na początku prawie każdy z nas pisał z pewną nieśmiałością, za potem co niektórzy to się dopiero rozgadali:rolleyes:Mój dziennik budowy zniknął wraz z wielkimi przemianami na FM. Mój profil z całą historią wpisów zreszta też, dlatego można powiedzieć że też jestem "prawie " nowa na forum. Jakimś cudem komentarze zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.05.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Kabaczki się udają, rzodkiewka i sałata U nas też zmiany. Pozbywamy się trawy ale to i tak kropla w morzu tej zieleniny u nas. Tym razem ściągamy trawę pod drzewami przy domu i wysypujemy korą. Mąż poprostu ma dość koszenia pod gałęziami. No i dobrze, mi w to graj. Powstanie troche miejsca na nowe roślinki i nie bedę wysłuchiwać, ze źle się kosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.05.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Verunia, tak sie odgrażałaś tą inspekcją i krytykowaniem mojej osobistej demolki i co????? Ja sobie wypraszam, o!!!! Pozdrawiam ogrodniczki! Moja pierwsza udana rzodkiewka właśnie jest dojadana ... ciekawe jak się spisze sałata i seler...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 16.05.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 ... ciekawe jak się spisze sałata i seler...?? sałata może paść łupem ślimaków a seler jak flancowany a nie siany to się uda o ile nie jest za głęboko posadzony i nie ma za sucho, cza podlewać, sałacie to kąpieli lepiej oszczędzać PS ale się rozpisałem w tym kwartale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 16.05.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Z mojego skromnego doświadczenia ma szansę sie udac: rzodkiewka, koperek, szczypiorek, dymka, fasolka szparagowa, pietruszka naciowa ozdobna, groszek zielony, bób i moje pomidorki koktajlowe, ktore same się wysiewają. Kabaczek był ładny 2 lata temu , ale w tamtym roku jakaś choroba powodowała ze owoce zamierały. A czym nawozicie ogrodki warzywne? Ja sypie gotowy nawoz kurzy. Niestety czasem moj kot sie dokłada, ale gonię dziada.Powinnam czymś ogrodzić to wszystko,zeby zwierzyna mi tam nie właziła i teraz dumam czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 16.05.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Właśnie zwolnilismy dotychczasowego ogrodnika i zaczynamy współprace z nowym. Mam nadzieję że w końcu to bedzie ktoś kto sie zna na pielegnacji ogrodu i ma do tego serce. Najwazniesze że mieszka blisko i dojazd nie bedzie głównym argumentem że mu sie coś opłaca lub nie i nie zostawi mi przemarżnietych do połowy krzaków i chwastów po kolana bo mu się czas skończył na dany miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.05.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja nie mam warzywniaka choc działka duża. Poprostu nie ma takiej potrzeby u nas bo teściowie za płotem mają i duży warzywniak i tunel z pomidorami i ogórkami Oni naworzą obornikiem, nieraz kurzym własnej produkcji Acha i co najwazneijsze to stosują zasadę zmiany płodostanu tzn. każdego roku w innym miejscu sadzą inne warzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 06.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Przedstawiam to małe cudo- żrebaczek Zyty-tygodniowa klaczkahttp://i772.photobucket.com/albums/yy7/verka/Konie/IMG-20110527-00019a.jpgJeszcze nie wiadomo jak się będzie nazywać - ja zaproponowalam Zuzia, żeby charakterek miała łagodniejszy od matki , he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.06.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Pewnie juz bryka niezle - no to gratulacje dla Zyty - Zuzia niech bedzie ale jak to mowia niedaleko pada jablko od jabloni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 07.06.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Tatuś jest ponoć łagodny więc jest nadzieja:), nie moze tylko za długo z matką przebywać Ale trzeba przyznać, że dobrze się opiekuję małą a mielismy troche wątpliwości jak to będzie. Nie da się tylko do niej podejść bo bardzo broni żrebaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 07.06.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Nie liczyłabym, że jako Zuzia będzie łagodniejsza Mam jedną w domu i wiem co mówię Wybierz jakieś inne A w ogóle to śliczna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 07.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No coś ty, twoja córka grzeczna jak Anioł - przynajmniej takie sprawia wrażenie Ale tak naprawdę to ja nie mam nic do gadania bo Zyta formalnie juz nie nasza. Na obozie konnym ma być głosowanie ale tak się dziwie składa, że prawie połowa dziewczynek które tam będą to Zuzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.07.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 nowy kwartał to wyciągam z ....... 12 strony zajrzę po urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dla czterokopytnej śliczności buziaki w chrapki! Też wyciągam, nie wiem z której strony, bo mam w zakładkach - nie muszę szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 21.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Naprawdę to miłe że nie zapomniano tu o mnie całkowicie- buziaki NIedawne znowu odwiedziliśmy Zytkę, byliśmy u niej na krótkich konnych wakacjach Tu Zytka z małą została ostatecznie ochszczona jako Zambia bo zapawiada się na dobrego konia do zawodów i głupio by brzmiało, ze jeżdziec na koniu Zuzia zajął pierwszą lokatę Tu ja po długim czasie nie jeżdzenia, Zaczęłam chodzić na regularne zajęcia z trenerką bo znowy koniki mnie wciągnęły. Jak ja uwielbiam te zwierzaki Za rok moze będę już tak skać jak mój mąż albo wyżej Edytowane 21 Lipca 2011 przez verunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.07.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 napewno wyżej i ...... dostojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 22.07.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Z całą pewnością dostojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 22.07.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 A co, nie wyglądam teraz dostojnie? Wiem, konik mały ale jaki dzielny a co najważniejsze uratowany przed wywozem do Włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.07.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Wyglądasz bardzo dostojnie! Ja dwa miesiące bałam się nawet wsiąść ... rany, ale się bałam!!!!A Zambia jest śliczna!!! I ma piękne imię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts