Reyzel 06.11.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Verunia, co oni se jaja robią z tą więźbą, żeby nie było tak jak u nas chrr tfuuu to takie splunięcie No chyba tak nie jest bo Verunia pisze, że więźba się robi Robi się , robi, no chyba, że znowu coś stanęło na przeszkodzie a ja o tym nie wiem Plucie na wszelki słuczaj się przyda . Robią, robią ... chyba, ze ich ten dzisiejszy deszcz wystaraszył Wiesz co Verunia, poniekąd Ci zazdroszczę, że przynajmniej pewne dość stresujące sytuacje Cię "przypadkiem" omijają ... Nie musisz chodzić po działce i wkurzając się , zadawać sobie pytania czy cosik Ci padło na wzrok czy rzeczywiscie nikogo z ekpiy na budowie nie widzisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Verunia, co oni se jaja robią z tą więźbą, żeby nie było tak jak u nas chrr tfuuu to takie splunięcie No chyba tak nie jest bo Verunia pisze, że więźba się robi Robi się , robi, no chyba, że znowu coś stanęło na przeszkodzie a ja o tym nie wiem Plucie na wszelki słuczaj się przyda . Robią, robią ... chyba, ze ich ten dzisiejszy deszcz wystaraszył Wiesz co Verunia, poniekąd Ci zazdroszczę, że przynajmniej pewne dość stresujące sytuacje Cię "przypadkiem" omijają ... Nie musisz chodzić po działce i wkurzając się , zadawać sobie pytania czy cosik Ci padło na wzrok czy rzeczywiscie nikogo z ekpiy na budowie nie widzisz ... To fakt, trochę stresów mnie pewnie ominie ale tak mi się chcę czasem luknąć na tę budowę a tu musze tylko cierpliwie czekać na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 06.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Verunia, znalazłam zaraz wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Verunia, z jednej strony rozumiem chęć zajrzenia od czasu do czasu na budowę ale ostatnio miałam czas takiego podlamania, że stwierdziłam, że najlepiej będzie wyjechać i nie wchodzic na budowę dopóki wszystkiego nie zrobią ... zebym nie widziała tego, co mnie denerwuje ( czytaj: niedoróbek ) . Tylko, że wtedy było by za późno na poprawki I błędne koło się zamyka Alllleeee ... Verunia, ja zapomniałam Ci wcześniej napisać, co zyskasz przeprowadzając się do nas .... : ROGALE MARCIŃSKIE !!! . Ciekawa jestem, czy już o nich słyszałaś a co więcej, czy próbowałaś ! Jeśli nie, to mąż koniecznie musi Ci przywieźć w ten weekend z Poznania ( o ile on tu cały czas przebywa , tak sobie strzelam że chyba tu jest) . Bo o ile cosik o nich wiesz, to zdajesz sobie sprawę z tego, że można je kupić tylko w terminie około 11 listopada (jakis tydzień przed i po ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu Nooo... te 5 min znaleźć musi . W każdej cukierni w wielkopolsce ( ale tylko w wielkopolsce ) teraz kupi te rogale ( choć nie każda cukiernia ma certyfikat na wypiekanie tych rogali! Rokrocznie cukiernie muszą go odnawiać - oczywiście warunkiem jest wypieczenie odpowiednich rogali wg starej tradycji, wg ściśle okreslonych proporcji ciasta w stosunku do nadzenia ) A co to te Wasze koguty Verunia ??? Z jakimś nadzieniem czy jak ?? Bo rogale marcinskie są z pyszną masą z białego maku ... mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No to smaka mi narobiłaś teraz, a kogut wygląda tak, niestety nie znalazłam w necie lepszego zdjęciahttp://www.sarzynski.com.pl/kogutek1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.11.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 moze jakas kawe byscie podaly do tych slodkosci ? moze byc tez cos mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 hmm... ciekawa forma.Taka kogucia Smak pewnie też No to wrzucam zdjęcie ( choć też nie najlepsze ... ) rogala marcińskiego . Zmuś męża ( nawet siłą ) do zakupu tych rogali, a na pewno nie pożałujesz http://static.flickr.com/29/62465503_b33f8c30eb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 moze jakas kawe byscie podaly do tych slodkosci ? moze byc tez cos mocniejszego Froschka, bardzo proszę - kawa gotowa http://www.dobrekawy.pl/images/pic1.jpg Coś mocniejszego zaraz przygotuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 moze jakas kawe byscie podaly do tych slodkosci ? moze byc tez cos mocniejszego kawusia proszę a mocniejsze przyniosę wieczorem na czata http://bernenska.neostrada.pl/images/chorwacja/wieden_cafe.JPG Reyzel ,właśnie rozmawiałam z mężem i kazałam mu kupić, ale on dopiero w poniedziałek będzie. Wytrzyma ten rogal do soboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Froschka, jako że pora jeszcze dość wczesna proponuję coś niezbyt mocnego : http://www.drinkbary.pl/grafika/Drink9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.11.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dziekuje dziewczyny a ten wasz rogal wyglada , jak nasz slaski koloczek dostepny w sprzedazy caly rok zapytam was Poznaniaki czy u was na Sw. Marcina dzieci chodza po domach z latarniami ( podobnymi do tych , jakie sie nosi na Roraty) i spiewaja fajne piosenki ? w Niemczech sie z tym spotkalam i bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Dzień dobry! Przepraszam, czy tu częstują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Dzień dobry! Przepraszam, czy tu częstują? jedz, jedz depeska, mnie i tak już w boczki poszło a wolałabym gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dziekuje dziewczyny a ten wasz rogal wyglada , jak nasz slaski koloczek dostepny w sprzedazy caly rok zapytam was Poznaniaki czy u was na Sw. Marcina dzieci chodza po domach z latarniami ( podobnymi do tych , jakie sie nosi na Roraty) i spiewaja fajne piosenki ? w Niemczech sie z tym spotkalam i bardzo mi sie podoba Skoro mówisz że podobnym, to niech tak będzie Ja śląskiego kaloczka nie poznałam osobiście Nie, takiego zwyczaju nie ma. Może i kiedyś był, ale teraz nic takiego się nie dzieje. W Poznaniu są tylko imprezy na ulicy Św. Marcin bo to patron miasta. Prezydent przekazuje symboliczne klucze młodziezy, do bram miasta no i zabawa jest na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Oj, o tych boczkach to ja nawet wolę nie wspominać. Ale jeszcze sobie pojem, a co mi tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.11.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu Nooo... te 5 min znaleźć musi . W każdej cukierni w wielkopolsce ( ale tylko w wielkopolsce ) teraz kupi te rogale ( choć nie każda cukiernia ma certyfikat na wypiekanie tych rogali! Rokrocznie cukiernie muszą go odnawiać - oczywiście warunkiem jest wypieczenie odpowiednich rogali wg starej tradycji, wg ściśle okreslonych proporcji ciasta w stosunku do nadzenia ) A co to te Wasze koguty Verunia ??? Z jakimś nadzieniem czy jak ?? Bo rogale marcinskie są z pyszną masą z białego maku ... mniam mniam ślinka mi leci...przyślesz plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ps. RW przeniosło się na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dziekuje dziewczyny a ten wasz rogal wyglada , jak nasz slaski koloczek dostepny w sprzedazy caly rok zapytam was Poznaniaki czy u was na Sw. Marcina dzieci chodza po domach z latarniami ( podobnymi do tych , jakie sie nosi na Roraty) i spiewaja fajne piosenki ? w Niemczech sie z tym spotkalam i bardzo mi sie podoba Skoro mówisz że podobnym, to niech tak będzie Ja śląskiego kaloczka nie poznałam osobiście Nie, takiego zwyczaju nie ma. Może i kiedyś był, ale teraz nic takiego się nie dzieje. W Poznaniu są tylko imprezy na ulicy Św. Marcin bo to patron miasta. Prezydent przekazuje symboliczne klucze młodziezy, do bram miasta no i zabawa jest na całego dokladnie nazywa sie Pan KOŁOCZEK (wczesniej tak napisalam , bo nie mam polskiej klawiatury ) bardzo sympatyczny jest i taki slodziutki mozna go spotkac z Pania Marmolada albo Pania Serowa choc czasem i z Panienka Makowa sie pokazuje fajna macie te impreze na slasku niestety nie obchodzi sie imienin poza Barborka Mikolajem i Sylwestrem czasem jeszcze Andrzejki i Sledzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts