Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

Verunia, co oni se jaja robią z tą więźbą, żeby nie było tak jak u nas :-?

chrr tfuuu

to takie splunięcie :oops: :wink:

:-? 8) No chyba tak nie jest bo Verunia pisze, że więźba się robi :wink: :lol:

Robi się , robi, no chyba, że znowu coś stanęło na przeszkodzie a ja o tym nie wiem :roll: Plucie na wszelki słuczaj się przyda :lol: .

Robią, robią ... chyba, ze ich ten dzisiejszy deszcz wystaraszył :roll:

Wiesz co Verunia, poniekąd Ci zazdroszczę, że przynajmniej pewne dość stresujące sytuacje Cię "przypadkiem" omijają ... Nie musisz chodzić po działce i wkurzając się , zadawać sobie pytania czy cosik Ci padło na wzrok czy rzeczywiscie nikogo z ekpiy na budowie nie widzisz ... 8) :lol: :lol:

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Verunia, co oni se jaja robią z tą więźbą, żeby nie było tak jak u nas :-?

chrr tfuuu

to takie splunięcie :oops: :wink:

:-? 8) No chyba tak nie jest bo Verunia pisze, że więźba się robi :wink: :lol:

Robi się , robi, no chyba, że znowu coś stanęło na przeszkodzie a ja o tym nie wiem :roll: Plucie na wszelki słuczaj się przyda :lol: .

Robią, robią ... chyba, ze ich ten dzisiejszy deszcz wystaraszył :roll:

Wiesz co Verunia, poniekąd Ci zazdroszczę, że przynajmniej pewne dość stresujące sytuacje Cię "przypadkiem" omijają ... Nie musisz chodzić po działce i wkurzając się , zadawać sobie pytania czy cosik Ci padło na wzrok czy rzeczywiscie nikogo z ekpiy na budowie nie widzisz ... 8) :lol: :lol:

To fakt, trochę stresów mnie pewnie ominie :wink: ale tak mi się chcę czasem luknąć na tę budowę a tu musze tylko cierpliwie czekać na zdjęcia.

Verunia, z jednej strony rozumiem chęć zajrzenia od czasu do czasu na budowę ale ostatnio miałam czas takiego podlamania, że stwierdziłam, że najlepiej będzie wyjechać i nie wchodzic na budowę dopóki wszystkiego nie zrobią ... zebym nie widziała tego, co mnie denerwuje ( czytaj: niedoróbek ) . Tylko, że wtedy było by za późno na poprawki :-? I błędne koło się zamyka :roll: :-?

Alllleeee ... Verunia, ja zapomniałam Ci wcześniej napisać, co zyskasz przeprowadzając się do nas :wink: .... :

ROGALE MARCIŃSKIE !!! :D :D :D . Ciekawa jestem, czy już o nich słyszałaś a co więcej, czy próbowałaś ! 8)

Jeśli nie, to mąż koniecznie musi Ci przywieźć w ten weekend z Poznania ( o ile on tu cały czas przebywa :-? , tak sobie strzelam że chyba tu jest) . Bo o ile cosik o nich wiesz, to zdajesz sobie sprawę z tego, że można je kupić tylko w terminie około 11 listopada (jakis tydzień przed i po 8) )

No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić :roll: Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu 8)

Nooo... te 5 min znaleźć musi :D . W każdej cukierni w wielkopolsce ( ale tylko w wielkopolsce ) teraz kupi te rogale ( choć nie każda cukiernia ma certyfikat na wypiekanie tych rogali! :o Rokrocznie cukiernie muszą go odnawiać - oczywiście warunkiem jest wypieczenie odpowiednich rogali wg starej tradycji, wg ściśle okreslonych proporcji ciasta w stosunku do nadzenia 8) )

A co to te Wasze koguty Verunia ??? Z jakimś nadzieniem czy jak ??

Bo rogale marcinskie są z pyszną masą z białego maku ... mniam mniam :wink: :D :lol: :lol: :lol:

moze jakas kawe byscie podaly do tych slodkosci ? :roll:

moze byc tez cos mocniejszego 8) :oops:

kawusia proszę a mocniejsze przyniosę wieczorem na czata 8)

http://bernenska.neostrada.pl/images/chorwacja/wieden_cafe.JPG

Reyzel ,właśnie rozmawiałam z mężem i kazałam mu kupić, ale on dopiero w poniedziałek będzie. Wytrzyma ten rogal do soboty? :roll:

dziekuje dziewczyny :D

a ten wasz rogal wyglada , jak nasz slaski koloczek :roll:

dostepny w sprzedazy caly rok 8)

zapytam was Poznaniaki

czy u was na Sw. Marcina dzieci chodza po domach z latarniami ( podobnymi do tych , jakie sie nosi na Roraty) i spiewaja fajne piosenki ?

w Niemczech sie z tym spotkalam i bardzo mi sie podoba :)

zapytam was Poznaniaki

czy u was na Sw. Marcina dzieci chodza po domach z latarniami ( podobnymi do tych , jakie sie nosi na Roraty) i spiewaja fajne piosenki ?

Skoro mówisz że podobnym, to niech tak będzie :wink: Ja śląskiego kaloczka :o nie poznałam osobiście :wink: :lol:

Nie, takiego zwyczaju nie ma. Może i kiedyś był, ale teraz nic takiego się nie dzieje. W Poznaniu są tylko imprezy na ulicy Św. Marcin bo to patron miasta. Prezydent przekazuje symboliczne klucze młodziezy, do bram miasta no i zabawa jest na całego 8)

No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić :roll: Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu 8)

Nooo... te 5 min znaleźć musi :D . W każdej cukierni w wielkopolsce ( ale tylko w wielkopolsce ) teraz kupi te rogale ( choć nie każda cukiernia ma certyfikat na wypiekanie tych rogali! :o Rokrocznie cukiernie muszą go odnawiać - oczywiście warunkiem jest wypieczenie odpowiednich rogali wg starej tradycji, wg ściśle okreslonych proporcji ciasta w stosunku do nadzenia 8) )

A co to te Wasze koguty Verunia ??? Z jakimś nadzieniem czy jak ??

Bo rogale marcinskie są z pyszną masą z białego maku ... mniam mniam :wink: :D :lol: :lol: :lol:

:o ślinka mi leci...przyślesz :roll: plisss

zapytam was Poznaniaki

Skoro mówisz że podobnym, to niech tak będzie :wink: Ja śląskiego kaloczka :o nie poznałam osobiście :wink: :lol:

Nie, takiego zwyczaju nie ma. Może i kiedyś był, ale teraz nic takiego się nie dzieje. W Poznaniu są tylko imprezy na ulicy Św. Marcin bo to patron miasta. Prezydent przekazuje symboliczne klucze młodziezy, do bram miasta no i zabawa jest na całego 8)

dokladnie nazywa sie Pan KOŁOCZEK (wczesniej tak napisalam , bo nie mam polskiej klawiatury :oops: )

bardzo sympatyczny jest

i taki slodziutki :roll:

mozna go spotkac z Pania Marmolada albo Pania Serowa

choc czasem i z Panienka Makowa sie pokazuje :D :D :D

fajna macie te impreze

na slasku niestety nie obchodzi sie imienin

poza Barborka :D

Mikolajem 8)

i Sylwestrem :p

czasem jeszcze Andrzejki i Sledzia :roll: :) :)