braza 08.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ale miałam nosa Wiedziałam, gdzie zajrzeć!!!! Veruni, czy ja też mogę się poczęstować? Mogę, mogę??? ..... To się częstuję Nasz region niestety nie ma jakiś wielkich tradycji! Z powodu różnorodności kultur i regionów, z jakich ludzie tutaj przybyli po wojnie, wszystko się totalnie wymieszało, a i sami ludzie jakoś nie celebrują za bardzo obyczajów swoich rodzinnych stron A szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ale miałam nosa Wiedziałam, gdzie zajrzeć!!!! Veruni, czy ja też mogę się poczęstować? Mogę, mogę??? ..... To się częstuję Nasz region niestety nie ma jakiś wielkich tradycji! Z powodu różnorodności kultur i regionów, z jakich ludzie tutaj przybyli po wojnie, wszystko się totalnie wymieszało, a i sami ludzie jakoś nie celebrują za bardzo obyczajów swoich rodzinnych stron A szkoda! częstuj się Braza, muszę cię podtuczyć chudzinko U mnie obchodzi sie od paru lat Izabelliadę- to całkiem nowa tradycja. Rozpoczyna ją kolorowy korowód przez całe miasto- grupy taneczne, teatralne, różni przebierańcy i zakręceni ludzie na niesamowitych pojazdach. W poprzednich latach w korowodzie brali też udział moi na koniach. Potem w Parku Czartoryskich dalszy ciąg imprez. I tak przez cały tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu Nooo... te 5 min znaleźć musi . W każdej cukierni w wielkopolsce ( ale tylko w wielkopolsce ) teraz kupi te rogale ( choć nie każda cukiernia ma certyfikat na wypiekanie tych rogali! Rokrocznie cukiernie muszą go odnawiać - oczywiście warunkiem jest wypieczenie odpowiednich rogali wg starej tradycji, wg ściśle okreslonych proporcji ciasta w stosunku do nadzenia ) A co to te Wasze koguty Verunia ??? Z jakimś nadzieniem czy jak ?? Bo rogale marcinskie są z pyszną masą z białego maku ... mniam mniam ślinka mi leci...przyślesz plisss No jasne ! Podaj tylko adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ale miałam nosa Wiedziałam, gdzie zajrzeć!!!! Veruni, czy ja też mogę się poczęstować? Mogę, mogę??? ..... To się częstuję Nasz region niestety nie ma jakiś wielkich tradycji! Z powodu różnorodności kultur i regionów, z jakich ludzie tutaj przybyli po wojnie, wszystko się totalnie wymieszało, a i sami ludzie jakoś nie celebrują za bardzo obyczajów swoich rodzinnych stron A szkoda! częstuj się Braza, muszę cię podtuczyć chudzinko U mnie obchodzi sie od paru lat Izabelliadę- to całkiem nowa tradycja. Rozpoczyna ją kolorowy korowód przez całe miasto- grupy taneczne, teatralne, różni przebierańcy i zakręceni ludzie na niesamowitych pojazdach. W poprzednich latach w korowodzie brali też udział moi na koniach. Potem w Parku Czartoryskich dalszy ciąg imprez. I tak przez cały tydzień. Przez cały tydzień ? ale imprezujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A skąd nazwa Izebelliada, Veruniu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 08.11.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No widzę Verunia że mieszkasz w Wielkopolsce ,może w Poznaniu:O) Co się tyczy rogali marcińskich to najsmaczniejsze kupi się w Poznaniu ) Pozdrawiam:O) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No to muszę go pomęczyć o te rogale, moze znajdzie czas żeby je kupić Ciekawe czy są lepsze od naszych wypiekanych kogutów w Piekarni u Sarzyńskich w Kazimierzu Nooo... te 5 min znaleźć musi . W każdej cukierni w wielkopolsce ( ale tylko w wielkopolsce ) teraz kupi te rogale ( choć nie każda cukiernia ma certyfikat na wypiekanie tych rogali! Rokrocznie cukiernie muszą go odnawiać - oczywiście warunkiem jest wypieczenie odpowiednich rogali wg starej tradycji, wg ściśle okreslonych proporcji ciasta w stosunku do nadzenia ) A co to te Wasze koguty Verunia ??? Z jakimś nadzieniem czy jak ?? Bo rogale marcinskie są z pyszną masą z białego maku ... mniam mniam ślinka mi leci...przyślesz plisss No jasne ! Podaj tylko adres Reyzel kochana, a czy ja też mogę swój adres podesłać??? Z Poznania to ja pamiętam najbardziej ... bar "U Griszy" niedaleko Polikliniki na Polnej a w nim pyzy poznańskie polane fantastycznym ciemnym sosem i do tego karkóweczka!!! Boszszsz .. palce lizać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 dokladnie nazywa sie Pan KOŁOCZEK (wczesniej tak napisalam , bo nie mam polskiej klawiatury ) bardzo sympatyczny jest i taki slodziutki mozna go spotkac z Pania Marmolada albo Pania Serowa choc czasem i z Panienka Makowa sie pokazuje fajna macie te impreze na slasku niestety nie obchodzi sie imienin poza Barborka Mikolajem i Sylwestrem czasem jeszcze Andrzejki i Sledzia hmm ... to wcale nie tak malo tych imprez u Was, Froschka Poza tym mam znajomych ze śląska i wiem, że wam okazji do imprez nie trzeba To Pan Kołoczek też musi całkiem dobrze smakować No niestety ja jestem z tych co to słodkości lubią bardzo oczywiście każdy ich gram wchodzi tam gdzie nie powinien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A skąd nazwa Izebelliada, Veruniu ??? Też mnie to ciekawi. Zazdroszczę Wam tej imprezy, musi być naprawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Reyzel kochana, a czy ja też mogę swój adres podesłać??? Z Poznania to ja pamiętam najbardziej ... bar "U Griszy" niedaleko Polikliniki na Polnej a w nim pyzy poznańskie polane fantastycznym ciemnym sosem i do tego karkóweczka!!! Boszszsz .. palce lizać... Oczywiście Brazunia! Wrzuć na priva hmmm.. widzę że poznańskie jedzenie nie jest Co obce przyjedź, to zabiorę Cię na jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A skąd nazwa Izebelliada, Veruniu ??? Też mnie to ciekawi. Zazdroszczę Wam tej imprezy, musi być naprawdę super Teoretycznie nic straconego- tylko pojechac - przyjechać i zobaczyć na własne oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ps. RW przeniosło się na komentarze No dobra.. to ja się teraz zbłaźnię ... i zapytam o rozwinięcie skrótu RW pewnie jako domownik forum powinnam widziec ale ... nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ps. RW przeniosło się na komentarze No dobra.. to ja się teraz zbłaźnię ... i zapytam o rozwinięcie skrótu RW pewnie jako domownik forum powinnam widziec ale ... nie wiem Rekord Wpisów w dziale Grupy Budujące. Spotykamy się tam i .... gadamy o wszystkim, najmniej o budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Reyzel zapytała u Kasi ale ja też jestem ciekawa i powtórzę pytanie tutaj: Veruniu, które drzwi ostatecznie wybrałaś - te pierwsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ps. RW przeniosło się na komentarze No dobra.. to ja się teraz zbłaźnię ... i zapytam o rozwinięcie skrótu RW pewnie jako domownik forum powinnam widziec ale ... nie wiem Rekord Wpisów w dziale Grupy Budujące. Spotykamy się tam i .... gadamy o wszystkim, najmniej o budowie Dziękuję Brazunia :* :* :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ps. RW przeniosło się na komentarze No dobra.. to ja się teraz zbłaźnię ... i zapytam o rozwinięcie skrótu RW pewnie jako domownik forum powinnam widziec ale ... nie wiem Rekord Wpisów w dziale Grupy Budujące. Spotykamy się tam i .... gadamy o wszystkim, najmniej o budowie Dziękuję Brazunia :* :* :* Mam nadzieję, że teraz to i z Tobą się tam spotkamy P.S. Ja jeszcze raz zapytam, czy też mogę podesłać swój adres po te Marcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Reyzel zapytała u Kasi ale ja też jestem ciekawa i powtórzę pytanie tutaj: Veruniu, które drzwi ostatecznie wybrałaś - te pierwsze?? Verunia ewidentnie uchyla się od odpowiedzi ... A my czekamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 ps. RW przeniosło się na komentarze No dobra.. to ja się teraz zbłaźnię ... i zapytam o rozwinięcie skrótu RW pewnie jako domownik forum powinnam widziec ale ... nie wiem Rekord Wpisów w dziale Grupy Budujące. Spotykamy się tam i .... gadamy o wszystkim, najmniej o budowie Dziękuję Brazunia :* :* :* Mam nadzieję, że teraz to i z Tobą się tam spotkamy P.S. Ja jeszcze raz zapytam, czy też mogę podesłać swój adres po te Marcinki No wpadnę zobaczyć co się tam dzieje ps. A ja jeszcze raz odpowiadam, że poproszę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.11.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Reyzel wybacz, nie wiem jak mi się udało przegapić ten post W Poznaniu mieszkała moja serdeczna przyjaciółka, ale jakieś 14 lat temu wzięła i się wyniosła do Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.11.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Reyzel wybacz, nie wiem jak mi się udało przegapić ten post W Poznaniu mieszkała moja serdeczna przyjaciółka, ale jakieś 14 lat temu wzięła i się wyniosła do Szwecji Najlepszym się zdaza, Brazunia ps. i co z tym adresem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts