Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

verunia na Barborke to tylko do mnie :D

w koncu B. z kopaln slynie (co prawda teraz tylko dwie mu sie zostaly , a bylo ich kiedys 10 :o )

bedzie u mnie odpust (nawet zupelny :p ), bo ja do parafii Sw. Barbary naleze 8)

odkupimyhttp://ubazyla.pl/kieliszek.gif nasze winy 8) :wink:

No to możesz teraz grzeszyć na całego skoro i tak odpust zupełny :wink:

Verunia, jak widać Barbórkę obchodzić można wszędzie :wink: :lol:

A co z tymi cieślami, źle robili czy nie robili wcale ? Masz nową ekpię ? :-?

Wolno i źle robili :-? Trwają poszukiwania

Jak wolno i źle to fora ze dwora!!!! Mam nadzieję, że w miarę szybko znajdziecie iną, lepszą ekipę !!!!

Co to qurczę jest - człowiek własne, ciężko zarobione pieniądze płąci, a inni łaskę robią i myślą że odwalając fuszerę podziękowania i premie będą zbierać :evil: To chore jakeś jest!!!!! Dane takich "fachofcuf" to się powinno na bilbordach wywieszać, żeby inni się nie nacieli!!!!

Widzę, że też się ładnie podciągnęłaś z budową przez te parę miesięcy. Ale widzę, że nie robicie przerwy na zimę, znaczy, będziecie budować aż zasypie i zamrozi, czy w jakiś sposób zabezpieczycie to co macie i poczekacie do wiosny? A co do łazienki, to ja mam szaro-ciemnozieloną, z opoczna, ładnie wygląda, może córci się też spodoba? Za to kuchnię mam żółtą :)

Widzę, że też się ładnie podciągnęłaś z budową przez te parę miesięcy. Ale widzę, że nie robicie przerwy na zimę, znaczy, będziecie budować aż zasypie i zamrozi, czy w jakiś sposób zabezpieczycie to co macie i poczekacie do wiosny? A co do łazienki, to ja mam szaro-ciemnozieloną, z opoczna, ładnie wygląda, może córci się też spodoba? Za to kuchnię mam żółtą :)

Na zimę zamierzamy zamknąć tzn wstawić okna i drzwi, nie wiem tylko jeszcze jak będzie grzane w środku bo gazu na razie nie mamy.A z tym podciągnięciem to jakoś chwilowo utknęliśmy z dachem :(

Jeśli chodzi o łazienkę to już jej proponawałam śliczną szaropistacjową ale zielony nie przeszedł :-? A jak tam twoje miejsce na ziemi Biała? Bo ja na te koniki zamierzam się wybrać do ciebie :p

Ekipia się znajdzie, zobaczysz!!!! A grzanie :roll: Zaproponowałabym ognisko ale miejsce jakby nie bardzo :wink:

Podśmiechujki sobie robię, a to poważny temat - może koza??? Zawsze to coś!!! Tylko cała zima to jeżdżenie i palenie w niej - qurcze - się zrobił problem :(

Ekipia się znajdzie, zobaczysz!!!! A grzanie :roll: Zaproponowałabym ognisko ale miejsce jakby nie bardzo :wink:

Podśmiechujki sobie robię, a to poważny temat - może koza??? Zawsze to coś!!! Tylko cała zima to jeżdżenie i palenie w niej - qurcze - się zrobił problem :(

Też myślałam o kozie , tylko na co mi poźniej ta koza :roll:

Też myślałam o kozie , tylko na co mi poźniej ta koza :roll:

Ależ takich potrzebujących jest o wiele więcej!!!! Może nie trzeba będzie kupować, tylko uda sę pożyczyć od kogoś??!!! Ogłoś na Forum!! A jeśli kupisz - na 80% uda Ci się później to odsprzedać - jak mówię takich potrzebujących jest więcej!!!

Temat do przemyślenia, ale nie zazdroszczę!! Mogę tylko powspierać Cię duchowo!!

Verunia, ale wyprzedziłaś moje pytanie czy kogoś znaleźliźcie :) Cieszę się, ze już kogoś macie. Pytałam nawet tych swoich ale prawie mnie zabili śmiechem - się dowiedziałam, ze jakoś pierwszy wolniejszy termin to oni mają ale jakoś za rok :-?

Tym bardziej się cieszę, że kogoś macie :D

I mam nadzieję, że wezmą się do roboty żeby podgonić !

A co do ogrzewania - jak chyba widziałaś u mnie w dzienniku - u nas jest taki "piec" z beczki. Bo koza jest ok ale na cały duży dom to za mało :-? Dekarze się teraz dogrzewali taką kozą - w łazience, gdzie sobie zrobli socjalne, było w miarę ciepło ale cała reszta - kompletnie nie ogrzana.

Wiem, ze ten nasz "piec" już nie jedną budowę ogrzał i jak dorzucą drewna to temp ( przy zerze na dworze ) podobno bez problemu podciągali do 23-25 stopni :o :o :o

Co do cieśli to nie mam się za wcześnie co cieszyć, żeby nie okazało się tak jak z poprzednikami :-? Mówisz Reyzel piec z beczki :roll: A sami to sobie zrobili i załatwiałaś im opał? I co z dymem w takim przypadku?

Co do cieśli to nie mam się za wcześnie co cieszyć, żeby nie okazało się tak jak z poprzednikami :-? Mówisz Reyzel piec z beczki :roll: A sami to sobie zrobili i załatwiałaś im opał? I co z dymem w takim przypadku?

Trzymam kciuki, zeby byli lepszymi fachowcami 8)

Ten piec robili nasi murarze. A palić będą tą całą stertą drewna, która pozostała po budowie ( łącznie ze stemplami ). Obawiam się, że i tak nie dadzą rady tego spalić przez te kilka m-cy.

"piec" jest podłączony taką stałą rurą do komina ( wykuli sobie dziurę w kominie dymowym, do którego potem będzie podłączony kominek ).

Tak profesjonalnie to wygląda :lol: :

http://foto3.m.onet.pl/_m/a69f2ab95b9412c5266f2e43bc7d958b,5,19,0.jpg

Trzymam kciuki, zeby byli lepszymi fachowcami 8)

Ten piec robili nasi murarze. A palić będą tą całą stertą drewna, która pozostała po budowie ( łącznie ze stemplami ). Obawiam się, że i tak nie dadzą rady tego spalić przez te kilka m-cy.

"piec" jest podłączony taką stałą rurą do komina ( wykuli sobie dziurę w kominie dymowym, do którego potem będzie podłączony kominek ).

Tak profesjonalnie to wygląda :lol: :

http://foto3.m.onet.pl/_m/a69f2ab95b9412c5266f2e43bc7d958b,5,19,0.jpg

Nie, no piec pierwsza klasa :wink: