Reyzel 28.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Verunia, jak widać Barbórkę obchodzić można wszędzie A co z tymi cieślami, źle robili czy nie robili wcale ? Masz nową ekpię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.11.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 verunia na Barborke to tylko do mnie w koncu B. z kopaln slynie (co prawda teraz tylko dwie mu sie zostaly , a bylo ich kiedys 10 ) bedzie u mnie odpust (nawet zupelny ), bo ja do parafii Sw. Barbary naleze odkupimyhttp://ubazyla.pl/kieliszek.gif nasze winy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.11.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Verunia, jak widać Barbórkę obchodzić można wszędzie A co z tymi cieślami, źle robili czy nie robili wcale ? Masz nową ekpię ? Wolno i źle robili Trwają poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.11.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 verunia na Barborke to tylko do mnie w koncu B. z kopaln slynie (co prawda teraz tylko dwie mu sie zostaly , a bylo ich kiedys 10 ) bedzie u mnie odpust (nawet zupelny ), bo ja do parafii Sw. Barbary naleze odkupimyhttp://ubazyla.pl/kieliszek.gif nasze winy No to możesz teraz grzeszyć na całego skoro i tak odpust zupełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 28.11.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Verunia, jak widać Barbórkę obchodzić można wszędzie A co z tymi cieślami, źle robili czy nie robili wcale ? Masz nową ekpię ? Wolno i źle robili Trwają poszukiwania uuuu... trzymam kciuki, zebyś coś na szybko znalazła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.11.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Verunia, jak widać Barbórkę obchodzić można wszędzie A co z tymi cieślami, źle robili czy nie robili wcale ? Masz nową ekpię ? Wolno i źle robili Trwają poszukiwania Jak wolno i źle to fora ze dwora!!!! Mam nadzieję, że w miarę szybko znajdziecie iną, lepszą ekipę !!!! Co to qurczę jest - człowiek własne, ciężko zarobione pieniądze płąci, a inni łaskę robią i myślą że odwalając fuszerę podziękowania i premie będą zbierać To chore jakeś jest!!!!! Dane takich "fachofcuf" to się powinno na bilbordach wywieszać, żeby inni się nie nacieli!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 02.12.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Hej !Mam pytanko,Verunia jak duzy będzie ten Twój ogród (szer,dł). Z góry dziękuje za odpowiedz-Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 02.12.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Widzę, że też się ładnie podciągnęłaś z budową przez te parę miesięcy. Ale widzę, że nie robicie przerwy na zimę, znaczy, będziecie budować aż zasypie i zamrozi, czy w jakiś sposób zabezpieczycie to co macie i poczekacie do wiosny? A co do łazienki, to ja mam szaro-ciemnozieloną, z opoczna, ładnie wygląda, może córci się też spodoba? Za to kuchnię mam żółtą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Hej ! Mam pytanko,Verunia jak duzy będzie ten Twój ogród (szer,dł). Z góry dziękuje za odpowiedz-Pozdrawiam Około 40 na 60 , a dlaczego pytasz marzycielko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Widzę, że też się ładnie podciągnęłaś z budową przez te parę miesięcy. Ale widzę, że nie robicie przerwy na zimę, znaczy, będziecie budować aż zasypie i zamrozi, czy w jakiś sposób zabezpieczycie to co macie i poczekacie do wiosny? A co do łazienki, to ja mam szaro-ciemnozieloną, z opoczna, ładnie wygląda, może córci się też spodoba? Za to kuchnię mam żółtą Na zimę zamierzamy zamknąć tzn wstawić okna i drzwi, nie wiem tylko jeszcze jak będzie grzane w środku bo gazu na razie nie mamy.A z tym podciągnięciem to jakoś chwilowo utknęliśmy z dachem Jeśli chodzi o łazienkę to już jej proponawałam śliczną szaropistacjową ale zielony nie przeszedł A jak tam twoje miejsce na ziemi Biała? Bo ja na te koniki zamierzam się wybrać do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.12.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ekipia się znajdzie, zobaczysz!!!! A grzanie Zaproponowałabym ognisko ale miejsce jakby nie bardzo Podśmiechujki sobie robię, a to poważny temat - może koza??? Zawsze to coś!!! Tylko cała zima to jeżdżenie i palenie w niej - qurcze - się zrobił problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 03.12.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Jak wszystko dobrze pójdzie, to na wiosnę startujemy z remontem. Ale do wykończenia to jeszcze chyba ładnych parę latek minie. Jakoś funt spada, a ceny rosną, to się wszystko wydłuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ekipia się znajdzie, zobaczysz!!!! A grzanie Zaproponowałabym ognisko ale miejsce jakby nie bardzo Podśmiechujki sobie robię, a to poważny temat - może koza??? Zawsze to coś!!! Tylko cała zima to jeżdżenie i palenie w niej - qurcze - się zrobił problem Też myślałam o kozie , tylko na co mi poźniej ta koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.12.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Lepiej teraz wymienic ekipę niz potem naprawić błędy po nieudacznikach Szkoda, ze tak wyszło ale nie ma tego złego.... Ja liczę na łagodną zimę bo sama nie zamierzam przerywać roboty na budowie. Załatwicie jakieś kozy i jakoś to pójdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.12.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ekipia się znajdzie, zobaczysz!!!! A grzanie Zaproponowałabym ognisko ale miejsce jakby nie bardzo Podśmiechujki sobie robię, a to poważny temat - może koza??? Zawsze to coś!!! Tylko cała zima to jeżdżenie i palenie w niej - qurcze - się zrobił problem Też myślałam o kozie , tylko na co mi poźniej ta koza Ależ takich potrzebujących jest o wiele więcej!!!! Może nie trzeba będzie kupować, tylko uda sę pożyczyć od kogoś??!!! Ogłoś na Forum!! A jeśli kupisz - na 80% uda Ci się później to odsprzedać - jak mówię takich potrzebujących jest więcej!!! Temat do przemyślenia, ale nie zazdroszczę!! Mogę tylko powspierać Cię duchowo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 04.12.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Verunia, ale wyprzedziłaś moje pytanie czy kogoś znaleźliźcie Cieszę się, ze już kogoś macie. Pytałam nawet tych swoich ale prawie mnie zabili śmiechem - się dowiedziałam, ze jakoś pierwszy wolniejszy termin to oni mają ale jakoś za rok Tym bardziej się cieszę, że kogoś macie I mam nadzieję, że wezmą się do roboty żeby podgonić ! A co do ogrzewania - jak chyba widziałaś u mnie w dzienniku - u nas jest taki "piec" z beczki. Bo koza jest ok ale na cały duży dom to za mało Dekarze się teraz dogrzewali taką kozą - w łazience, gdzie sobie zrobli socjalne, było w miarę ciepło ale cała reszta - kompletnie nie ogrzana. Wiem, ze ten nasz "piec" już nie jedną budowę ogrzał i jak dorzucą drewna to temp ( przy zerze na dworze ) podobno bez problemu podciągali do 23-25 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.12.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Fajnie się czyta dobre wiadomości Cieszę się, że udało się z cieślami!!! Z ogrzewaniem na pewno też coś wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Co do cieśli to nie mam się za wcześnie co cieszyć, żeby nie okazało się tak jak z poprzednikami Mówisz Reyzel piec z beczki A sami to sobie zrobili i załatwiałaś im opał? I co z dymem w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 05.12.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Co do cieśli to nie mam się za wcześnie co cieszyć, żeby nie okazało się tak jak z poprzednikami Mówisz Reyzel piec z beczki A sami to sobie zrobili i załatwiałaś im opał? I co z dymem w takim przypadku? Trzymam kciuki, zeby byli lepszymi fachowcami Ten piec robili nasi murarze. A palić będą tą całą stertą drewna, która pozostała po budowie ( łącznie ze stemplami ). Obawiam się, że i tak nie dadzą rady tego spalić przez te kilka m-cy. "piec" jest podłączony taką stałą rurą do komina ( wykuli sobie dziurę w kominie dymowym, do którego potem będzie podłączony kominek ). Tak profesjonalnie to wygląda : http://foto3.m.onet.pl/_m/a69f2ab95b9412c5266f2e43bc7d958b,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.12.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Co do cieśli to nie mam się za wcześnie co cieszyć, żeby nie okazało się tak jak z poprzednikami Mówisz Reyzel piec z beczki A sami to sobie zrobili i załatwiałaś im opał? I co z dymem w takim przypadku? Trzymam kciuki, zeby byli lepszymi fachowcami Ten piec robili nasi murarze. A palić będą tą całą stertą drewna, która pozostała po budowie ( łącznie ze stemplami ). Obawiam się, że i tak nie dadzą rady tego spalić przez te kilka m-cy. "piec" jest podłączony taką stałą rurą do komina ( wykuli sobie dziurę w kominie dymowym, do którego potem będzie podłączony kominek ). Tak profesjonalnie to wygląda : http://foto3.m.onet.pl/_m/a69f2ab95b9412c5266f2e43bc7d958b,5,19,0.jpg Nie, no piec pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts