Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

Verunia my jak robilismy projekt naszego domu to dopasowywalismy (co za slowo, pewnie zle napisalam :roll: ) pomieszczenia do naszych obecnych mebli. :lol: Ale to chyba przesada :roll: bo i tak zamiast naszego naroznika kupilismy inny co nam bardziej pasowal do reszty. :lol:

Zobaczysz, ze ten salon jest taki jaki mial byc, bo za jakis czas trafisz w sklepie na takie cudenko co wlasnie tam bedzie Ci pasowalo. :wink:

A komin jest piekny, widac ze to nie biel a raczej taki waniliowy. Jak caly dom taki bedzie, do tego biala stolarka z szprosami jak na projekcie, to wedluk mnie bardzo elegancko bedzie. :D

chyba sie kiedys wybiore w te okolice... :D :wink:

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Verunia, przecież ty masz duży salon :o :o :o

no w każdym razie większy ode mnie :evil: :wink:

A płytki sa extra :D

A konimani się nie przejmuj, szybko się ubrudzą :wink: :lol:

My tak mieliśmy ze swoimi: pan od dachu namówił nas na obróbkę z miedzi. Zgodziliśmy się. Po tym jak to zrobili pojechaliśmy zobaczyć :o :o :o

Małż dostał szału, a ja wylewu z zawałem :D

Ta miedź na tym grafitowym dachu wyglądała KOSZMARNIEEE :evil: , na dodatek świeciła się jak psu.. :oops:

Po jakichs 2 tygodniach się utleniła, teraz mało co widać, że to miedź 8)

Jak to sie ubudzą , niech tylko spróbuja :evil:

Chodzi mi o kolor kominów, bo taka będzie elewacja. Nie jest za jasna?

Verunia my jak robilismy projekt naszego domu to dopasowywalismy (co za slowo, pewnie zle napisalam :roll: ) pomieszczenia do naszych obecnych mebli. :lol: Ale to chyba przesada :roll: bo i tak zamiast naszego naroznika kupilismy inny co nam bardziej pasowal do reszty. :lol:

Zobaczysz, ze ten salon jest taki jaki mial byc, bo za jakis czas trafisz w sklepie na takie cudenko co wlasnie tam bedzie Ci pasowalo. :wink:

A komin jest piekny, widac ze to nie biel a raczej taki waniliowy. Jak caly dom taki bedzie, do tego biala stolarka z szprosami jak na projekcie, to wedluk mnie bardzo elegancko bedzie. :D

chyba sie kiedys wybiore w te okolice... :D :wink:

Oj Zeljka koniecznie.

Ja nawet wam dziewczyny na poddaszu taki pokoik gościnny szykuję, żebyscie mogły się zasiedziec do nocy

Jeśli zdjecia nie przekłamują to dl amnie za jasny. Prawie biały. :wink: Ale moze to tylko na zdjeciach tak wyszło. Pewnie w rzeczywistosći wyglądają inaczej :lol:

Na próbniku była taka wloaśnie wanillja a teraz to wyglada jak brudny biały. Ech dlaczego ten Poznań tak daleko :roll:

Ja nawet wam dziewczyny na poddaszu taki pokoik gościnny szykuję, żebyscie mogły się zasiedziec do nocy

okrutna jesteś :-?

żeby tak gości po schodach ganiać :roll:

kiedy to jakieś popitki się człowiek napije to i z nogami ma problemy

dlategoż ja dla Was mam pokój na parterze :wink: :lol:

Jeśli zdjecia nie przekłamują to dl amnie za jasny. Prawie biały. :wink: Ale moze to tylko na zdjeciach tak wyszło. Pewnie w rzeczywistosći wyglądają inaczej :lol:

Na próbniku była taka wloaśnie wanillja a teraz to wyglada jak brudny biały. Ech dlaczego ten Poznań tak daleko :roll:

Dokładnie tak wygląda ten kolor na zdjeciu. ALe jeśli widziałaś na próbniku to moze jednak zdjecie przekłamuje kolor.

Dla takich co dużo lubią wypic mam w razie czego gabinet na dole lub wnękę pod schodami

Dla takich co dużo lubią wypic mam w razie czego gabinet na dole lub wnękę pod schodami

A co jest bliżej ... :roll:

Verunia jeśli Ci się nie podoba, to faktycznie zmień!! Ja na zdjęciu nie widze białego, tylko jakby rozmytą z lekka wanilię :roll: I pamiętaj, że zdjęcia zazwyczaj przekłamuja, szczególnie te robione w słoneczny dzień!!

to pewnie wina zdjęć :D

Ja bym nic nie zmieniała nawet jeśli to nie jest wanilia to i tak ładnie wygląda, a wcześniej czy później stanie się i tak wanilią 8) albo kawą z mlekiem :)

Veruniu,

muszę w końcu napisać, że bardzo podoba mi się Twój przyszły domek :D

Podglądam budowę tak od czasu do czasu na poprawę humoru. Fajnie oglądać jak komuś mury rosną i cała reszta powstaje w takim tempie. Trochę tak zazdroszczę, bo czekam do wiosny ...i mam nadzieję, że pójdę w Twoje ślady.

A co do koloru, to podzielam zdanie poprzedniczek, lecz zawsze pamiętam, że zdjęcia przekłamują kolory.

Pozdr

Verunia a ja myślę, że teraz to tak "za biało" dla Ciebie wygląda, bo nie ma jeszcze elewacji, okien no i ogólnie całego wykończenia. Zobaczysz, że jak będzie elewacja to będzie inaczej :lol: A chyba dobrze doczytałam, że elewacja ma być w tym samym kolorze??? :roll: :oops:

Tak sobie myślę, że wtedy będzie oki.

A w ogóle to jakie chcesz okna: białe, w kolorze drewna????[/i]

Na początku WITAM WSZYSTKICH budujących,zwiedzających, podglądających oraz szczęściarzy już mieszkających we własnych gniazdkach :D

Mam nadzieję ze Verunia sie na mnie nie pogniewa ze to właśnie na jej stronie postanowiłem zacząć przygodę z tym forum :D i dalej będzie skora udzielać mi swoich bezcennych rad :lol:

Moja oświecona mentorko wybacz :oops:

A co do koloru kominka to...chyba rzeczywiście jest to raczej brudna biel niż wanilka No ale jak wiecie faceci odróżniają tylko podstawowe kolory :o

A domek to jest po prostu superrrrrrrrrrrrrr :D i na projekcie nawet jak jest biały to świetnie sie prezentuje.

A mi tam ten biały komin bardzo się podoba. Tak fajnie się wyróżnia na tle czerwonej dachówki.

Tak sobie właśnie pomyślałem - szukając klinkieru na komin starałem się go jak najbardziej upodobnić do koloru dachu, a trzeba było właśnie iść w tym kierunku żeby się fajnie akcentował na tle dachu

Jeszcze raz się przyjrzałam temu kominowi i porównawałam go z białą rynna i faktycznie troche jest kremowy, moze na większej przestrzeni i przy białych oknach ten kolor będzie bardziej wyrazisty. Na próbniku był bardzo ładny i nie miałam watpliwosci ze to ten właściwy. Na razie zostawię jak jest a przy następnej wizycie zdecyduje czy zostawic , czy zmieniac. Tylko kto mi tam póżniej wlezie zeby ten komin przemalowac :lol: No chyba że kaśka z brazą po pary głebszych :wink:

Veruniu,

Podglądam budowę tak od czasu do czasu na poprawę humoru. Fajnie oglądać jak komuś mury rosną i cała reszta powstaje w takim tempie.

Pozdr

Witaj Amtla, cieszę się ze komuś moja budowa poprawia humor :D , co do tempa to mamy jednak pewne opóźnienie więc tak całkiem w moje slady nie idź :wink: a wiosna to juz całkiem niedługo