Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór :D

Verunia i do Ciebie wreszcie dotarłam przy nadrabianiu moich zaległosci :). śliczny masz dach :D Gratuluję :D

To teraz jakby już z górki :roll: :D

No w końcu jesteś :D uporałaś się już ze swoją pracą?

Co do dachu to mam mieszane uczucia, te szpary mnie trochę wkurzają, ale ponoc tak byc musi :roll: Chociaz na niektórych dachach widziała, że ich prawie nie ma, może to zależy od dachówki? :roll:

Dobry wieczór :D

Verunia i do Ciebie wreszcie dotarłam przy nadrabianiu moich zaległosci :). śliczny masz dach :D Gratuluję :D

To teraz jakby już z górki :roll: :D

No w końcu jesteś :D uporałaś się już ze swoją pracą?

Co do dachu to mam mieszane uczucia, te szpary mnie trochę wkurzają, ale ponoc tak byc musi :roll: Chociaz na niektórych dachach widziała, że ich prawie nie ma, może to zależy od dachówki? :roll:

Też się cieszę Verunia że tu jestem :D

No niestety z tą pracą to w tym roku kiepsko będzie ( tzn z czasem).

Ale dam radę 8)

Co do szpar - miałam dokładnie to samo !!! Tylko, ze na naszym czarnym dachu mniej się to rzuca w oczy . Więc uwierz fachowcom, ze tak ma byc i juz :D

A zaraz przestaniesz patrzeć na dach, tylko zajmiejsz się środkiem :D

A ja jutro wyruszam Twoim sladem, po Obornickiej :roll:

Odwołuję zbiorowe przemalowywanie komina :wink:

Szkoda, fajnie się zapowiadało :D :wink:

A poważnie, kolor świetny i bardzo się z tego cieszę :D

Jeszcze pewnie was do czegoś wykorzystam. Tak więc bądzcie zwarci i gotowi :wink:

nas też te szpary zastanawiały tylko my mamy ceglasty dach a w koszach pod tymi podciętymi dachówkami mamy ceglastą blachę i to się wtedy mnie rzuca w oczy 8)

Teoretycznie i u nas tak jest :roll: Dachówka jest trochę przyszroniona, więc może to się bardziej rzuca w oczy. Na większej powierzchni załamania też pewnie mniej widac tę szpare, a u mnie wystają z dachu takie małe niewiadomo co i widac dziurę jak od razu

nas też te szpary zastanawiały tylko my mamy ceglasty dach a w koszach pod tymi podciętymi dachówkami mamy ceglastą blachę i to się wtedy mnie rzuca w oczy 8)

Teoretycznie i u nas tak jest :roll: Dachówka jest trochę przyszroniona, więc może to się bardziej rzuca w oczy. Na większej powierzchni załamania też pewnie mniej widac tę szpare, a u mnie wystają z dachu takie małe niewiadomo co i widac dziurę jak od razu

Verunia, nie łam sobie głowy tymi cięciami. Jak spojrzysz na inne dachy ( pomijam karpiowkę ) to wszędzie tak jest.

Ja juz przestalam się wszystkiego czepiać ( hehe chyba z braku czasu :roll: ) - szkoda marnowania energii na coś co juz jest zrobione ( nie mówię o spartaczonych sprawach :evil: ) - jest jak jest i koniec. Taką mam obecnie dewizę dot. budowania :lol:

No dobra, trochę się uspokoiłam :D Faktycznie naoglądałam się dachów u sąsiadów z karpiówka i żal mi się zrobiło ze oni szpar nie maja. Widac , przy betonowej tak by musi i już. Kropka

za to mają większą pustkę w kieszeni :lol: :lol: :lol: :lol:

I tak trzymac.

jakie dalsze plany Verunia?? Kolejne ekipy ustalone ??

Verunia, nie łam sobie głowy tymi cięciami. Jak spojrzysz na inne dachy ( pomijam karpiowkę ) to wszędzie tak jest.

Ja juz przestalam się wszystkiego czepiać ( hehe chyba z braku czasu :roll: ) - szkoda marnowania energii na coś co juz jest zrobione ( nie mówię o spartaczonych sprawach :evil: ) - jest jak jest i koniec. Taką mam obecnie dewizę dot. budowania :lol:

zawsze tak jest jak coś nowe to człowiek ciągle zwraca na to uwagę ..potem to mija 8) (my wybieralismy klej to klinkieru i nie wiedzieliśmy szary czy czarny :roll: ...teraz na to sie nawet nie zwraca uwagi :lol: )

zawsze tak jest jak coś nowe to człowiek ciągle zwraca na to uwagę ..potem to mija 8) (my wybieralismy klej to klinkieru i nie wiedzieliśmy szary czy czarny :roll: ...teraz na to sie nawet nie zwraca uwagi :lol: )

Dokladnie tak jak piszesz Miko :D

Zwracasz na to uwagę tylko do chwili, kiedy nie ma kolejnej "nowej" rzeczy.

Nie można się dać zwariować.

Wolę się skupić na wykończeniówce :wink:

Myślę, że nie powinnaś przejmować się tym załamaniem. Jesli jest poprawnie zrobione to nie powinno być problemów.

Stryszek masz jak się patrzy. Tam to nawet siłownię mogłabyś zrobić. No, ale stół do bilarda lub pingla to chyba nie zmieści sie... :wink: