Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja tez w temacie plytek. KHADI sa piekne, wiem, bo sama sie nad nimi zastanawialam. Prawie identyczne ma Paradyz, linia GABES. Nawet je zamowilam, ale niestety okazalo sie, ze musialabym czekac prawie 2 miesiace, a to bylo dla nas za dlugo. Aha, cena Paradyza jest o polowe nizsza.

Ale te z Paradyza przestały mi się podobac jak je zobaczylam na żywo, ale dzięki nim naprowadziłam się na te Khadi

Braza, ale szybka jestes :o . Ciekawe to ustawienie, ale jakoś tak ciasno się zrobiło. Ta łazienka jest jednak nieduża. Zdecydowaliśmy sie jednak na tę wannę z parawanem.

Kaska ja rysuję generalnie w Microstation, cos podobnego do Autocada. Ale trójwymiaru i renderingu nie potrafię jeszcze bo do tej pory nie było mi to potrzebne

Kaska ja rysuję generalnie w Microstation, cos podobnego do Autocada. Ale trójwymiaru i renderingu nie potrafię jeszcze bo do tej pory nie było mi to potrzebne

ty nie mówisz po ludzku :o :lol:

jedynie co mi się o uszy obiło, to Autocad :oops:

sorry :oops: U mnie w pracy wszyscy znają ten program i zapomniałam , ze inni niekoniecznie muszą znac.

To progrm graficzny do projektowania generalnie. Może ściągne ten Archicad który ty próbowałaś otworzyc. Pewnie jest podobny do Autocada a tego troche znam

Ja mam Archicada, wersję edukacyjną, ale za diabła nie mogę się w nim połąpać. Teraz ściągnęłam PRO100-demo, ale jak się okazuje Cirrus jest tylko zielony, a hariona nie ma w ogóle. I nie mam pojęcia, jak ściągnąć biblioteki (spakowane są zipem a toto mi nie działa, moge rozpakować tylko .exe lub .rar). No i kicha. Właśnie próbowała zrobić Twoją łazienkę w PRO100, ale cirrusa mam tylko zielonego. I nie wiem, jak wprowqadzić pomieszczenie o nietypowych kształtach, takie jak np. Twoje. Za głupia jestem do tych programów :-?

Ja mam Archicada, wersję edukacyjną, ale za diabła nie mogę się w nim połąpać. Teraz ściągnęłam PRO100-demo, ale jak się okazuje Cirrus jest tylko zielony, a hariona nie ma w ogóle. I nie mam pojęcia, jak ściągnąć biblioteki (spakowane są zipem a toto mi nie działa, moge rozpakować tylko .exe lub .rar). No i kicha. Właśnie próbowała zrobić Twoją łazienkę w PRO100, ale cirrusa mam tylko zielonego. I nie wiem, jak wprowqadzić pomieszczenie o nietypowych kształtach, takie jak np. Twoje. Za głupia jestem do tych programów :-?

To raczej wina programów , ze są mało przejrzyste w obsludze i maja ograniczenia a nie twoja. Archicad jest to program dla architektów więc jest zbyt skomplikowany dla laika. jeszcze go nie sciągnęłam. Daj linka to spróbuję

Ten zielony cirrus to jest z innej firmy. Mój to z włoskiego Metrona. Ale moze masz jakieś inne w podobnej kolorystyce? Jesteś niesamowita że tak innym pomagasz :D

Dzięki Maylandziu, ale to pochwała chyba trochę na wyrost :D To prosty program. Nie jestem projektantem, matematyka jest moją zmorą, a w tych bardziej zaawansowanych projektach trzeba mieć odrobinę pojęcie, jak wszystko obliczyć i ... narysować. Ja nie umiem, chociaż od paru dni próbuję.

Veruniu, tu jest link do tej wersji demonstracyjnej Archicada.

https://eduregistration.graphisoft.com/

Trzeba się zarejestrować. Obawiam się, że nie mam wszystkiego, bo niektóre foldery pakowane są zipem a ja ich rozpakowac nie mogę (chociaż mam WinRara).

Teraz próbuję bawić się w PRO100 Twoją łazienką - ale cięzko mi idzie. Nie ma płytek. Spróbuję coś dobrać.

Jeśli mogę pomóc, to dlaczego mam tego nie robić :D Tym abrdziej, że lubię się bawić (ale nie lubię, gdy mi coś nie wychodzi :-? )