kaśka maciej 16.03.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Verunia, nie pomogę Ci w kwestii kominka My zrezygnowalśmy z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Verunia, nie pomogę Ci w kwestii kominka My zrezygnowalśmy z niego Jak to Całkiem? A gdzie będziesz swoje stare kosci grzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.03.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Jak dla mnie - wybacz - ale czegoś jest tam za dużo.... Cegła prezentuje się bardzo dobrze, tylko te płytki mi nie pasują ... Nie jestem pewna, ale chyba chodzi o zbyt duży kontrast w wymiarach cegły na kominie i płytek na obudowie - tych jasnych. Jjeszcze te ciemniejsze płytki pośrodku - czy nie za dużo tego?? Może spróbuj dać tylko jeden kolor płytek i troszkę zmniejsz ich wymiary, i wtedy zobaczymy co wyjdzie.... Wymądrzyłąm się, przepraszam, ale to tak na gorąco co mi przyszło do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Verunia, nie pomogę Ci w kwestii kominka My zrezygnowalśmy z niego Jak to Całkiem? A gdzie będziesz swoje stare kosci grzała No jakby całkiem i nie całkiem Wszystko jest przygotowane pod kominek, z tym, że jak pan kominkowy powiedział mi sumę to zamarłam 12 tysięcy to jest prawie połowa całości mojej hydrauliki i CO, łącznie z piecem i kaloryferami Troszkę jakby dużo Zobaczymy jak to będzie pod koniec budowy, czy starczy czy nie A stare kości to może mi Stary wygrzeje, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.03.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ... A stare kości to może mi Stary wygrzeje, co?? Tiaaaa, wygrzeje, wygrzeje, tylko uważaj, coby Ci się za gorąco nie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ... A stare kości to może mi Stary wygrzeje, co?? Tiaaaa, wygrzeje, wygrzeje, tylko uważaj, coby Ci się za gorąco nie zrobiło heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Braza- tak? http://images34.fotosik.pl/181/8df75a623a99e6a3m.jpg Mnie z kolei troche za mdło wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.03.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Gratuluję riocznicy Co do kominka nic nei doradzę, bo ja mam wielką szafę w kolorze hmmm cięzko go okreslić może kiedys pokaże landarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No i kolejna się wykręca, znaczy nie podoba się. Przynajmniej Braza wprost gada jak mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.03.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Braza- tak? http://images34.fotosik.pl/181/8df75a623a99e6a3m.jpg Mnie z kolei troche za mdło wychodzi Mdło - cholera - masz rację!!! Ale wymiary tych płytek jak dla mnie grają. Co tu z kolorem zrobić??? Może ten, co był pośrodku pierwszej wersji?? W salonie będą też ciemne płytki, tak?? Brąz, taki czekoladowy?? Słuchaj, nie mogę teraz zmienić projektu w PRO100, bo jak mówiłam, nie mam opcji zapisu, ale jak się uporam z tym, co teraz robię, to popróbuję coś wymyśleć na kominkach z biblioteki. Tylko, czy możesz poczekać?? Ja nawet komputera nie wyłączam, bo wszystko by diabli wzięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.03.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 A mi się bardziej łupek podobał A dlaczego z tego zrezygnowałaś? I z czarnych boków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 http://images24.fotosik.pl/178/430067829bb8df46m.jpg Coś takiego mi wyszło, ale to są zupełnie inne płytki. Starałam się dobrać kolor jak najbardziej zbliżony. Zastanowiłabym się jednak nad tą cegłą na kominie - czy nie lepiej położyć farbę, te kafle z cegłą jakoś mi nie bardzo pasują. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.03.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A ja bym poprostu za kominkiem zrobiła bardziej wyrazisty kolor czyli tło, bo tak to jakos mi mdło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A mi się bardziej łupek podobał A dlaczego z tego zrezygnowałaś? I z czarnych boków? Nie wiem jak ten łupek na tej ścianie by wyglądał. Ten komin jest tak niesymetrycznie połozony a i ściana jest na górze w kształcie trapezu, bo to jest pokój z antresolą i na górze jest skos. Próbowałam to rozmieścić i nijak mi to nie pasuje. Szkoda bo cała koncepcja runęła. Kominka też nie mogę wkuć w ścianę i taki wystający panel może śmiesznie wyglądać. Stąd te moje nowe przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 http://images24.fotosik.pl/178/430067829bb8df46m.jpg Coś takiego mi wyszło, ale to są zupełnie inne płytki. Starałam się dobrać kolor jak najbardziej zbliżony. Zastanowiłabym się jednak nad tą cegłą na kominie - czy nie lepiej położyć farbę, te kafle z cegłą jakoś mi nie bardzo pasują. Ale to moje zdanie. Prawdę mówiąc też nie wiem czy ta cegła się nie pogryzie To może zamiast cegły komin tylko otynkować a na ścianie za kominkiem dać ciemniejszy kolor i może z tynkiem ozdobnym- takie drobne paseczki poziome a'la sztruksik jak Mayland robiła No kurde, taki kawał ściany aż się prosi żeby coś z nią pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 No dokłądnie Veruniu, o czymś takim myślałam. Dopieścić obudowę i ścianę za kominem, a sam komin tylko obrzucić tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 17.03.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 http://images24.fotosik.pl/178/430067829bb8df46m.jpg Coś takiego mi wyszło, ale to są zupełnie inne płytki. Starałam się dobrać kolor jak najbardziej zbliżony. Zastanowiłabym się jednak nad tą cegłą na kominie - czy nie lepiej położyć farbę, te kafle z cegłą jakoś mi nie bardzo pasują. Ale to moje zdanie. Prawdę mówiąc też nie wiem czy ta cegła się nie pogryzie To może zamiast cegły komin tylko otynkować a na ścianie za kominkiem dać ciemniejszy kolor i może z tynkiem ozdobnym- takie drobne paseczki poziome a'la sztruksik jak Mayland robiła No kurde, taki kawał ściany aż się prosi żeby coś z nią pokombinować Cegła może się nie pogryzie, ale pasowac nie będzie Moim zdaniem ofkors Tyle jest różnych fajnych tynków, spróbuj jak mówi Braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 17.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Chyba rzevzywiscie lepiej dać jakiś tynk zamiast tej cegły, chciaz ta wersja jest całkiem udana. Ale chyba troche za dużo tych rozmiarów ( cegły i płytek). Generalnie muszę Ci pwoiedziec Veruniu, ze masz bardzo dobry gust. Jak patrzę na Twoje pomysły to czasem żałuję, zę u siebie nie mam więcej "jasności". Odcienie które wybierasz są stonowane, eleganckie i ponadczasowe. Ja tez lubię takie klimaty "pustynne" Jetsem pewna, ze będziesz miała cudny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzięki żaba za komplementa Skoro mówicie że cegła be to cegły nie będzie, najgorzej to przedobrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dzięki żaba za komplementa Skoro mówicie że cegła be to cegły nie będzie, najgorzej to przedobrzyc I tak będzie najlepiej Żaba ma rację - poradzisz sobie, bo masz świetne wyczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts