Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak dla mnie - wybacz - ale czegoś jest tam za dużo.... Cegła prezentuje się bardzo dobrze, tylko te płytki mi nie pasują ... Nie jestem pewna, ale chyba chodzi o zbyt duży kontrast w wymiarach cegły na kominie i płytek na obudowie - tych jasnych. Jjeszcze te ciemniejsze płytki pośrodku - czy nie za dużo tego?? Może spróbuj dać tylko jeden kolor płytek i troszkę zmniejsz ich wymiary, i wtedy zobaczymy co wyjdzie....

Wymądrzyłąm się, przepraszam, ale to tak na gorąco co mi przyszło do głowy...

Verunia, nie pomogę Ci w kwestii kominka

My zrezygnowalśmy z niego :roll:

Jak to :o Całkiem?

A gdzie będziesz swoje stare kosci grzała :wink:

No jakby całkiem i nie całkiem :roll:

Wszystko jest przygotowane pod kominek, z tym, że jak pan kominkowy powiedział mi sumę to zamarłam :o 12 tysięcy to jest prawie połowa całości mojej hydrauliki i CO, łącznie z piecem i kaloryferami :roll:

Troszkę jakby dużo :-? Zobaczymy jak to będzie pod koniec budowy, czy starczy czy nie :roll:

A stare kości to może mi Stary wygrzeje, co?? :roll: :wink: :lol:

Braza- tak?

http://images34.fotosik.pl/181/8df75a623a99e6a3m.jpg

Mnie z kolei troche za mdło wychodzi :roll:

Mdło - cholera - masz rację!!! Ale wymiary tych płytek jak dla mnie grają. Co tu z kolorem zrobić??? Może ten, co był pośrodku pierwszej wersji?? W salonie będą też ciemne płytki, tak?? Brąz, taki czekoladowy??

Słuchaj, nie mogę teraz zmienić projektu w PRO100, bo jak mówiłam, nie mam opcji zapisu, ale jak się uporam z tym, co teraz robię, to popróbuję coś wymyśleć na kominkach z biblioteki. Tylko, czy możesz poczekać?? Ja nawet komputera nie wyłączam, bo wszystko by diabli wzięli :-?

http://images24.fotosik.pl/178/430067829bb8df46m.jpg

Coś takiego mi wyszło, ale to są zupełnie inne płytki. Starałam się dobrać kolor jak najbardziej zbliżony.

Zastanowiłabym się jednak nad tą cegłą na kominie - czy nie lepiej położyć farbę, te kafle z cegłą jakoś mi nie bardzo pasują. Ale to moje zdanie.

A mi się bardziej łupek podobał :roll:

A dlaczego z tego zrezygnowałaś?

I z czarnych boków? :roll:

Nie wiem jak ten łupek na tej ścianie by wyglądał. Ten komin jest tak niesymetrycznie połozony a i ściana jest na górze w kształcie trapezu, bo to jest pokój z antresolą i na górze jest skos. Próbowałam to rozmieścić i nijak mi to nie pasuje. Szkoda bo cała koncepcja runęła.

Kominka też nie mogę wkuć w ścianę i taki wystający panel może śmiesznie wyglądać. Stąd te moje nowe przemyślenia.

Coś takiego mi wyszło, ale to są zupełnie inne płytki. Starałam się dobrać kolor jak najbardziej zbliżony.

Zastanowiłabym się jednak nad tą cegłą na kominie - czy nie lepiej położyć farbę, te kafle z cegłą jakoś mi nie bardzo pasują. Ale to moje zdanie.

Prawdę mówiąc też nie wiem czy ta cegła się nie pogryzie :roll: To może zamiast cegły komin tylko otynkować a na ścianie za kominkiem dać ciemniejszy kolor i może z tynkiem ozdobnym- takie drobne paseczki poziome a'la sztruksik jak Mayland robiła :roll: No kurde, taki kawał ściany aż się prosi żeby coś z nią pokombinować

Prawdę mówiąc też nie wiem czy ta cegła się nie pogryzie :roll: To może zamiast cegły komin tylko otynkować a na ścianie za kominkiem dać ciemniejszy kolor i może z tynkiem ozdobnym- takie drobne paseczki poziome a'la sztruksik jak Mayland robiła :roll: No kurde, taki kawał ściany aż się prosi żeby coś z nią pokombinować

Cegła może się nie pogryzie, ale pasowac nie będzie :lol: Moim zdaniem ofkors Tyle jest różnych fajnych tynków, spróbuj jak mówi Braza :D

Chyba rzevzywiscie lepiej dać jakiś tynk zamiast tej cegły, chciaz ta wersja jest całkiem udana. Ale chyba troche za dużo tych rozmiarów ( cegły i płytek).

Generalnie muszę Ci pwoiedziec Veruniu, ze masz bardzo dobry gust. Jak patrzę na Twoje pomysły to czasem żałuję, zę u siebie nie mam więcej "jasności". Odcienie które wybierasz są stonowane, eleganckie i ponadczasowe. Ja tez lubię takie klimaty "pustynne" :wink:

Jetsem pewna, ze będziesz miała cudny dom :D :D :D