Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

Wlasnie o tym wrazeniu wciaz mysle , tylko nie chcialam Cie dolowac.

Mysle , ze do kolumn latwiej sie przyzwyczaic niz do krat w oknach.

Niemniej sa ludzie , ktorzy to lubia .

Napisalam dlatego ,ze jasno mowisz ,ze nie lubisz.

Ladne sa domy Szewczyka.

Wlasnie takie dopracowane.

Zastanawialam sie przez chwile na Twoim projektem ,ale byl dla mnie za maly , a ten z Silownia mial dosc drogi dach w wykonaniu.

Moj ma podobny ksztalt ,ale jest dluzszy , tyle , ze garaz tak samo stoi w stosunku do domu.

Ladnie wylada ogolne , bedziesz zadowolona,zobaczysz.

Sprawdzilas cene tego gresu?

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Verunia, a rozważałaś podwójny kolor okien? Na zewnątrz białe żeby pasowały do elewacji a od wewnątrz (wszystkie lub tylko wybrane, np do salonu) w "drewnianej" okleinie. Ja za szprosami też nie przepadam ale do takiego dworkowego stylu szprosy to chyba niemal konieczność :roll: Żeby nie były zbyt nachalne i nie dawały wrażenia siedzenia "za kratami" można dać takie cieńsze, 8 mm, ciekawe tylko czy szprosy też mogą mieć podwójny kolor :o

A zdjęcie salonu to wypisz wymaluj również moje kolory :) Taką ala piaskowiec okładzinę planuję na cokół, podcień drzwi wejściowych i słupki ogrodzenia a w środku na obudowę kominka, reszta salonu w brązach i beżach, mmmm... :wink:

Tempo masz rzeczywiście zabójcze. Jeszcze niedawno czytałam Twój pierwszy dziennik, a tu proszę ile w drugim się dzieje! Gres bardzo gustowny i praktyczny - jestem za! Szprosom mówimy - nie!

Czy można jeszcze gdzieś poczytać Twój poprzedni dziennik?Pooglądać ten cudny taras i kwiatki?

No to teraz mam przez was bezsenne noce zapewnione :lol:

Nie pisałam dziennika na obecny dom bo trafiłam na forum zbyt poźno, ale dom i taras mozna pooglądać w Galerii zdjęc domow forumowiczow, tylko że pewnie gdzieś spadł hen na poprzednie strony :wink:

Verunia, dzięki!! Mam znalazłam i wcale długo nie szukałam! I znów czeka mnie bezsenna noc ... Kominek superaśny, zresztą jak cała reszta... :wink: :oops: :PA Ty myśl, myśl nad tymi szprosami. Może i one pasują do Twojego domku, ale skoro nie lubisz?... i jeszcze to późniejsze mycie okien? .... :wink: :oops: :lol: Dobrze, że żaba-gonia nie widzi jak siędzę zgarbiona, podziwiając Twój domek

Altariela, rozważałam dwukolorowe okna, wprawdzie zwykle raczej robi się odwrotnie-okleina na zewnątrz , w środku biały ale pewnie i takie by zrobili. W końcu dałam sobie spokoj bo doszłam do wniosku tak jak Olka, że białe będą uniwersalne. Nie stanowią wtedy dominującego elementu we wnętrzu. Mam teraz białe i z niczym mi sie nie gryzą. Tylko te szprosy mnie męczą.

Hej Veruniu. Skoro nie lubisz "krat" w oknach i tradycyjne szprosy z takowymi Ci się kojarzą, to może zastanowisz się nad nierównym podziałem okna. Szprosy są wtedy przesunięte w kierunku obrzeży. Podobno zmniejszają trochę optycznie okno, ale nie zmieniają jego proporcji. W Muratorze z lipca br. na str.125 możesz obejrzeć takie przykładowe okno (szprosy niestety "złote" :o ). Widziałam je na żywo (szprosy w okleinie :lol: ) i na mnie zrobiły bardzo dobre wrażenie.

Gres bardzo ładnie się prezentuje, aczkolwiek ja osobiście nie przepadam za tą akurat kolorystyką, można faktycznie zrobić co niebanalnego.

Pozdrawiam

Heloł :D

Podoba mi się ten gres, serio serio :D

I pomysł z odzieleniem paseczkami jest świetny, już nawet wiem jak to będzie u mnie :oops: 8)

Kolor jest fajny bo raczej neutralny i większość innych kolorów będzie pasować.

A co do okien to sama nie wiem :roll:

I znowu pojawia sie temat koloru ścian :lol: :lol:

No sam nie wiem i jestem ciekawy ogromnie , bo poprzedniego dzienika nie śledziłem niestety :cry: , ele widziałem produkt finalny, działke z trawką jak pole golfowe i wnetrza jak z żurnalu :D na prawde :wink: . Teraz juzsie niexle zapowiada sądząc po przymiarkach do podłóg to będzie coś :o . Ech ludzie to mają, gust i anielską cierpliwość żeby mu sprostać o pieniądzach nie wspomne... :)

Dzięki za wszystkie opinie, wziełam je sobie do serca :D

Kocie gawle -ty się uspokoj. masz przecież ładny domek więc nie narzekaj. Pieniądze tez z nieba nie spadają i zwykle są okupione ciężką pracą i brakiem czasu dla rodziny. Ech coś za coś :roll:

Gratuluje pędzisz z robotą :) mi tam się fundamenty bardzo podobają :)

Gres polecam, ale do tego to już sama doszłaś :wink: :) widać że będą kolejne ciekawe wnętrza :) i piekny dom :)

Co do szprosów bardzo mi się podobały do póki nie odwiedziłam domku ze szprosami, cóż nie zawsze to co ładne z zewnątrz jestpraktyczne i miłe dla oka gdy się jest w środku :o :roll: