Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tu można komentować dziennik veruni

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny sorki że ja tak z gupia frant, ale możecie mi tak pokrótce wyłożyć czemu chcecie płyty indukcyjne?

Właściwie to moje pytanie nie jest co to jest płyta indukcyjna, tylko jest takie: czy to jest fajny sprzęt dla superkucharek, które chcą się popisać i pozabawiać czy to jest dobre też dla takich leniuchów i antytalenciów kulinarnych jak ja, którym to miałoby w jakiś sposób ułatwić życie i skrócić męki? :p

Dziewczyny sorki że ja tak z gupia frant, ale możecie mi tak pokrótce wyłożyć czemu chcecie płyty indukcyjne?

Właściwie to moje pytanie nie jest co to jest płyta indukcyjna, tylko jest takie: czy to jest fajny sprzęt dla superkucharek, które chcą się popisać i pozabawiać czy to jest dobre też dla takich leniuchów i antytalenciów kulinarnych jak ja, którym to miałoby w jakiś sposób ułatwić życie i skrócić męki? :p

Płytę indukcyjną będę miała pierwszy raz to nie wiem. Inni sobie chwala to się skusiłam :wink:, jedyny minus to chyba tylko ten że potzrebne są odpowiednie garnki

Brazunia- Żaden nowy wynalazek :lol: .Chcę miec taki bo łatwo się wyciera blat, nie ma progów, miejsc gdzie sie zbierają zanieczyszczenia, podsiąka woda. Szmatką wycieram wtedy od razu okruszki do zlewu i już. Taki zlew można podwiesic tylko pod blat z kamienia albo typu corian. A skoro mam miec blat z granitu dlaczego nie? :D

Rom -o czym pierwszy raz słyszysz?O photoshopie? :lol:

:o andre- wystarczy tych zdjęc bo mnie jeszcze dziewczyny znielubią :wink: :lol:

Skoro to żaden nowy wynalazek, to znaczy się ja sporo zacofana jestem :-? :oops: Rozumiem też, że wszystkie zlewy można tak podwiesić, ale blat musi być kamienny, granitowy lub z korianu - tylko??? No qurna, debil jakiś jestem :-? :oops:

A PhotoShopa to skąd wziąć????

Skoro to żaden nowy wynalazek, to znaczy się ja sporo zacofana jestem :-? :oops: Rozumiem też, że wszystkie zlewy można tak podwiesić, ale blat musi być kamienny, granitowy lub z korianu - tylko??? No qurna, debil jakiś jestem :-? :oops:

A PhotoShopa to skąd wziąć????

Nie wszystkie da się podwiesic- zlewy ze względu na montaz dzielą się na:

- nakładane (najczęściej spotykane)

- wpuszczane

- podwieszane

Blat kamienny lub z corianu powinien byc przy podwieszanym bo tam gdzie jest otwór na zlew widac brzegi wycięcia i jesli jest blat z płyty wiórowej to nie nie bardzo to wygląda i się użytkuje (patrz zdjęcie powyżej)

ale jestem mundra, co? :lol: Od paru dni :wink:

A photoshopa to nie wiem skąd, nagle pojawił mi sie w kompie :wink:

Koncepcję mam , gdzies wklejałam w dzienniku. Gorzej ze mąż ma własnie nowa koncepcję na swoje plany zawodowe więc niewykluczone ze przez ten cały rok wymyslałm ten dom nie dla siebie :-? .

Verunia jezeli moge cie w jakis sposob pocieszyc to powiem ci ze moj maz ma rowniez dosc "ciekawe" plany zawodowe czyt. podobne do twoich wiec rozumiem co masz na mysli - mam tylko nadzieje ze sa chwilowe!

Koncepcję mam , gdzies wklejałam w dzienniku. Gorzej ze mąż ma własnie nowa koncepcję na swoje plany zawodowe więc niewykluczone ze przez ten cały rok wymyslałm ten dom nie dla siebie :-? .

Verunia jezeli moge cie w jakis sposob pocieszyc to powiem ci ze moj maz ma rowniez dosc "ciekawe" plany zawodowe czyt. podobne do twoich wiec rozumiem co masz na mysli - mam tylko nadzieje ze sa chwilowe!

A juz myślałam. że tylko mnie się taki egzemplarz trafił

W razie gdyby, problemu nie będzie bo dom jest piekny, ale wiem, że nie o to Tobie akurat chodzi. Może ta koncepcja się zmieni...

No to najwyżej będziesz miała domek na wakacje :wink:

Największa zaleta, to to że będziesz mogła do Olki wpadać na kawę :wink: jak Cię zaprosi :roll: :lol: :lol:

No to najwyżej będziesz miała domek na wakacje :wink:

Największa zaleta, to to że będziesz mogła do Olki wpadać na kawę :wink: jak Cię zaprosi :roll: :lol: :lol:

No niestety (a może stety) domek nie jest jeszcze nasz, na razie budowany jest za pieniądze firmy męża. Szkoda by mi było tylko tej całej uwagi, wysiłku w wyborach i urządzania.

Ale na razie to były tylko takie pomysły, jeszcze nic nie wiadomo :roll: