odaro 01.06.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Na onecie znalazłem takiego niusa http://biznes.onet.pl/0,1546407,wiadomosci.html Nie wiem jak Wy ale ja będę trzymał kciuki bo nie mogę zdzierżyć jak nas teraz traktują sprzedawcy materiałow budowlanych i nie chodzi mi tylko o wysokie ceny ale traktowanie per nogam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 01.06.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Ja będe trzymał kciuki aby im się nie udało - gdyż ingerencja rządu w poszczególne gałęzie gospodarki zawsze wróży coś złego... Vide czasy przed 1989, kiedy rząd sterował gospodarką tak jak chciał, a nie tak jak chciał tego rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 01.06.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kolejna okazja dla PiSu na zrobienie szumu wokół siebie… a przy okazji do powołania kolejnych miejsc pracy dla „swoich”. A dla nas budowlańców korzyści na pewno nie będzie. Dla mnie mogliby zmniejszyć lub znieść podatek na materiały budowlane, ale przecież oni takich prostych rozwiązań nie widzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafla 01.06.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kolejna okazja dla PiSu na zrobienie szumu wokół siebie… a przy okazji do powołania kolejnych miejsc pracy dla „swoich”. A dla nas budowlańców korzyści na pewno nie będzie. Dla mnie mogliby zmniejszyć lub znieść podatek na materiały budowlane, ale przecież oni takich prostych rozwiązań nie widzą obniżyli bodajże vat na kosmetyki, i co się stało? ceny się nie obniżyły bo kasa na marketing poszła... .juz nie wierze w efekty dla konsumenta obnizania co niektorych podatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.06.2007 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kolejna okazja dla PiSu na zrobienie szumu wokół siebie… a przy okazji do powołania kolejnych miejsc pracy dla „swoich”. A dla nas budowlańców korzyści na pewno nie będzie. Dla mnie mogliby zmniejszyć lub znieść podatek na materiały budowlane, ale przecież oni takich prostych rozwiązań nie widzą A może od razu niech wszystkim budowlańcom dopłacą 100% dotacji. Jak sprzedawcy, hurtownicy nie byliby tak pazerni to nie byłoby problemu. Ja nie mam ochoty chodzić i prosić żeby ktoś chciał mi łaskawie coś sprzedać. Poszedłem do hurtowni kupić kominy Schiedla to sprzedawca nawet nie chciał sprwdzić za ile może go zamówić...... bo w sumie to mu się to nie opłaca. Taki wolny rynek mi nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.06.2007 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kolejna okazja dla PiSu na zrobienie szumu wokół siebie… a przy okazji do powołania kolejnych miejsc pracy dla „swoich”. A dla nas budowlańców korzyści na pewno nie będzie. Dla mnie mogliby zmniejszyć lub znieść podatek na materiały budowlane, ale przecież oni takich prostych rozwiązań nie widzą obniżyli bodajże vat na kosmetyki, i co się stało? ceny się nie obniżyły bo kasa na marketing poszła... .juz nie wierze w efekty dla konsumenta obnizania co niektorych podatków W budownicwie będzie to samo przez zwykłą pazerność i chęć krótkoterminowych zysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 01.06.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Rozmawiając 2 miesiące temu z właścicielem fabryki pustaków powiedział mi że on oraz grupa producencka, w której jest sprzedaje pustaki, suporex po ok. 7zł. Miał podpisane umowy z odbiorcami już do końca 2007r na dostawy. Różnica jaką musimy płacić w hurtowniach i składach budowlanych to nic innego jak ich „prowizję” i marże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.06.2007 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Rozmawiając 2 miesiące temu z właścicielem fabryki pustaków powiedział mi że on oraz grupa producencka, w której jest sprzedaje pustaki, suporex po ok. 7zł. Miał podpisane umowy z odbiorcami już do końca 2007r na dostawy. Różnica jaką musimy płacić w hurtowniach i składach budowlanych to nic innego jak ich „prowizję” i marże. Nie wiem jak teraz ale w kwietniu zysk dla hurtoników ze sprzedaży jednego pustaka suporexu był 5zł teraz pewnie jest ok. 7 może 8zł. Mam nadzieję że w tym roku będzie długa i mroźna zima to szybko się skończy budowlany boom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.06.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 jak wszyscy, bezkrytycznie i na wczoraj chcą za wszelką cenę budować, dostają "wirtualne" pieniądze w postaci kredytów to kończy się sytuacją jaką mamy obecnie.Gdyby większość odpuściła sobie kupowanie za wszelką cenę materiałów, ceny tych szybko by wróciły do jakiegośrozsądnego poziomua polaczki to taki naród, ze wszystko i od zaraz, naród pozbawiony zdrowego rozsądku i możliwości podejmowania wyważonych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 01.06.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Do końca roku pewnie możemy zapomnieć ludzie niestety idą na niższy vat a to przy budowie to troszkę oszczędności, ale pytanie czy po tych cena materiałów warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 01.06.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Do końca roku pewnie możemy zapomnieć ludzie niestety idą na niższy vat a to przy budowie to troszkę oszczędności, ale pytanie czy po tych cena materiałów warto No to jeszcze jedne nius....... nadchodzi stagnacja http://biznes.onet.pl/0,1546311,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 01.06.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 taaa.... A teletubisie są gejami Juz to widzę, gdy politycy biorą się za ręczne sterowanie gospodarki, na pewno coś dobrego z tego wyjdzie dla nas... Kurde kto nas pokarał tymi baranami na Wiejskiej? PS. Dlaczego lmieszkańcy Warszawy robią wykopy pod Sejmem? !!! imanarab dop ęcinwip ćeim ąchc żet oB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.06.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Gosiewski obiecał 100 ustaw to może uchwalą 101 ustawę o zmniejszeniu cen mat.budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 01.06.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 jak wszyscy, bezkrytycznie i na wczoraj chcą za wszelką cenę budować, dostają "wirtualne" pieniądze w postaci kredytów to kończy się sytuacją jaką mamy obecnie. Gdyby większość odpuściła sobie kupowanie za wszelką cenę materiałów, ceny tych szybko by wróciły do jakiegośrozsądnego poziomu a polaczki to taki naród, ze wszystko i od zaraz, naród pozbawiony zdrowego rozsądku i możliwości podejmowania wyważonych decyzji Ej krajan... jak to bezkrytycznie? Popytaj się ludzi czy stać ich na min 100m2 w bloku i wtedy dostaniesz odpowiedź dlaczego budują. Skoro cena 1m2 w bloku w większym mieście oscyluje w okolicach 6-7 tys zł to odpowiedz sama się nasuwa. Stąd wzrost ceny materiałów i ta sytuacja jest normalna - niedługo po prostu nie będzie nas stać na dom i dlatego kto moze ten się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 01.06.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 jak wszyscy, bezkrytycznie i na wczoraj chcą za wszelką cenę budować, dostają "wirtualne" pieniądze w postaci kredytów to kończy się sytuacją jaką mamy obecnie. Gdyby większość odpuściła sobie kupowanie za wszelką cenę materiałów, ceny tych szybko by wróciły do jakiegośrozsądnego poziomu a polaczki to taki naród, ze wszystko i od zaraz, naród pozbawiony zdrowego rozsądku i możliwości podejmowania wyważonych decyzji Nie pozostaje nic innego jak postawić Ci .... . Tez się z tym zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 02.06.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Towar jest tyle wart ile za niego jesteśmy w stanie zapłacić. Ceny będą rosły dopuki bedzie zbyt i nie ma w tym nic dziwnego, tak reaguje wolny rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 02.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Rozmawiałem ostatnio o tych cenach ze znajomym Niemcem i onmi uświadomil, że po prostu rynek produkcji materiałów budowlanychjest coraz bardziej opanowany przez zachodni (głównie niemiecki)kapitał i nie ma w tym nic dziwnego, że ceny rosną. Główny strumieńtowaru idzie na rynek zachodni, a reszta produkcji do naszego kraju,po odpowiednio wyższych cenach, niz dotychczas. Mniejsi producencizacierają ręce i też dopasowują się z cenami. Acha, i jeszcze jedno kuriozum: bardzo często jest tak, że cała produkcjaz polsko- niemieckiego zakladu jest wywożona do Niemiec, i dopierostamtąd jest rozdzielana dalej do sprzedaży, m.in. do Polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 02.06.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Jak się okazuje "nasz" rząd ma kilka dobrych pomysłów oby się tylko udało je zrealizować a nie tylko o nich mówić i zdobywać tym nasze zaufanie. Dobrym pomysłem jest również pozostawienie podatku na materiały budowlane na poziomie 7% ale to musi być dla wszystkich i dla budujących systemem gospodarczym i dla tych którzy budują z pomocą firmy...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 02.06.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Wg. hes - niemcy. I tak zawsze było winni cykliśći i .... . Nie dochodzi do was ,,,ze tak jest na wolnym rynku, jest zbyt to ceny w góre.A kto napędza a no banki tam dają kredyty jak leci. Zobaczycie co się bedzie działo jak przyjdzie załamanie koniuktury.A splacać trzeba będzie.Nauka kapitalizmu kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 02.06.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Na onecie znalazłem takiego niusa http://biznes.onet.pl/0,1546407,wiadomosci.html Nie wiem jak Wy ale ja będę trzymał kciuki bo nie mogę zdzierżyć jak nas teraz traktują sprzedawcy materiałow budowlanych i nie chodzi mi tylko o wysokie ceny ale traktowanie per nogam. SPEKULANTOM NASZE STANOWCZE NIE !!!! W latach 80-tych też wszystkiemu winni byli spekulanci. Ba, istniała nawet IRCH-a (Inspekcja Robotniczo-Chłopska - wyjaśniam co młodszym, że miała ona tropić spekulantów i przyczyny braków w zaopatrzeniu). Gosiewski zamiast pieprzyć banały niech się zabierze razem z całym stadem nierobów rządowo-sejmowych za zmianę prawa budowlanego i ustawy o zagospodarowaniu przestrzennym. To jest jak w starym dowcipie: Jak partia mówi że da to mówi, a jak mówi że nie da to nie da. Dzisiaj mamy dokładnie to samo: konferencje prasowe, szumne zapowiedzi zmian, wielkie obietnice i ......... cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts