Robin2 28.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Coola TT, a co u Ciebie na budowie? Ostatnie zdjęcia masz z krzesełkami na piętrze ale podejrzewam, że co nieco juz przybyło... Czy kiepska pogoda nie szkodzi Twojemu domowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.07.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Jutro wrzucę troszkę zdjęć postępy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.07.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A odnośnie kiepskiej pogody to w ogóle nie bbiorę jej do głowy. Powiem tyle za 2 tygodnie powinienem mieć gotowy dom do przykrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.07.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No prosze, jak ładnie rośnie Kominy- czy to Schiedel? A tęczę- tez widziałem choć z drugiego końca Białegostoku. Pozdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 01.08.2007 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Kominy to Presto. Ot taka konkurencja dla Schiedel'a. A jak tam u Ciebie z Piecem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 U mnie kotłownia gotowa od dawna, teraz tylko czekam aż malarz skończy ściany i wtedy uruchomię piec i sprawdzimy wszystko. Końcówka budowy jest dość czasochłonna, tyle drobiazgów do zrobienia a ja bym się już chetnie wprowadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 07.08.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 hejW piatek nasi wspólni fachowcy pożegnali sie z nami na tydzień , poszli do ciebie do kominów , a tu w poniedziałek rano niespodzianka , panowie znowu na budowie . Co tam u ciebie za poślizg w robocie ? . Jeśli mozna to wpadniemy do ciebie pod koniec tygodnia zerknąć na twoje kominyPozdrowionkaUla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 07.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Piękny domek, będzie ozdobą okolicy Czytałam Twój dziennik i jesteś jedyną osobą na tym forum u której przeczytałam o pozyskiwaniu stali... w ten sam sposób co my My też cały drut mamy ze słupów, które rozbija mój dzielny mąż i równie dzielny tata Nawet teraz na placu budowy (a raczej w przyszłym ogrodzie) leży 25 słupów i czeka na przypływ energii u moich chłopaków, bo drut przyda się na ogrodzenie i garaż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 14.08.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Szok Dawno u Ciebie nie byłem - jak oglądam - jestem w SZOKU. Tak pracując wprowadzisz się szybciej niż ja czy Robin Domek rośnie jak się patrzy. Bardzo podoba mi sie Twoje ogrodzenie, działa stara zasada - PROSTE jest PIĘKNE. Trzymam kciuki za postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.08.2007 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Szok Dawno u Ciebie nie byłem - jak oglądam - jestem w SZOKU. Tak pracując wprowadzisz się szybciej niż ja czy Robin Domek rośnie jak się patrzy. Bardzo podoba mi sie Twoje ogrodzenie, działa stara zasada - PROSTE jest PIĘKNE. Trzymam kciuki za postępy Zamknę go sobie w tym roku, ale bez przesady wprowadzę się dopiero od przyszłej zimy czyli tej 2008/2009 - no chyba, że uda się wcześniej. Odnośnie ogrodzenia to nie jest ono skończone /NADAL!!!/ jeszcze trochę pracy przy nim i będzie OK. Fajnie że się Wam podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 24.08.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 CoolaTT, pisałeś o siekierze Fiskars. Wkrótce czeka mnie to samo zadanie- powiedz, gdzie się takie rzeczy kupuje i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 24.08.2007 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 CoolaTT, pisałeś o siekierze Fiskars. Wkrótce czeka mnie to samo zadanie- powiedz, gdzie się takie rzeczy kupuje i ile to kosztuje? Kupiłem na allegro. Dużo taniej niż w Leroy Malin - razem z ostrzałką i siekierą i przesyłką zapłaciłem 222pln. Powiem tyle - naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 27.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 No, kolego, patrzę na postepy i jestem pod wrażeniem. Nie pamietam czy u mnie wszystko też tak szybko to szło- ale Twoja budowa posuwa się błyskawicznie.Bardzo ładna blacha. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 30.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 hejciagle sie do ciebie wybieramy i wybrać nie możemy , moze w piatek po południu jak bedzie ciepło i ty oczywiście bedziesz na działce, to zajrzymy. Bardzo ładna ta twoja blacha , własnie o takiej myślałam żeby u siebie położypozdroUla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 14.10.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dwie sprawy: Pierwsza - dziennik widzę że prowadzisz sumiennie. Chawali się Druga - to co wyprawiasz na działce, nie mieści się w głowie. W takim tempie Wigilia będzie na nowych śmieciach Wciąż trzymam kciuki za dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 14.10.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dwie sprawy: Pierwsza - dziennik widzę że prowadzisz sumiennie. Chawali się Druga - to co wyprawiasz na działce, nie mieści się w głowie. W takim tempie Wigilia będzie na nowych śmieciach Wciąż trzymam kciuki za dalsze postępy A ja mam kilka spraw: -od 3 października nie byłem na działce/wyjazd/, a robota miała hulać, będę we wtorek to zobaczę, całe szczęście mam kumpla, który podczas mojej nieobeconści pilnuje żeby niczego nie zabrakło majstrom. A jeden z majstrów nadal sypia na budowie, więc poza ochroną taką z abonamentu mam ochronę w postaci człowieka. -wracam we wtorek więc powinny być nowe fotki w dzienniku. -w tym roku się nie wprowadzam, ale następna wigilia - to i owszem. Założyłem sobie wiosną plan robót na ten rok i z tego co widzę, to go zrealizuję. Na zimę mam kupę roboty wewnątrz, którą wieczorami mogę zrobić sam - ot wieczory długie, a i oszczędności spore. RobSto a Ty kiedy się wprowadzasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 15.10.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witaj, bardzo fajnie ten domek Ci wychodzi Podoba mi się koncepcja totalnej zmiany stylu domu poprzez odeskowanie elewacji Domek będzie wyglądał świetnie wśród tych drzew. Generalnie będzie wyglądał jak taki stary domek z bali tylko w nowoczesnej formie :D Mam tylko pytanie dotyczące ocieplenia. Oglądałem twoje zdjęcia i zastanowiła mnie jedna rzecz: http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/smieci/12a2d091988ff3a7.jpg Na zdjęciu zaznaczyłem interesujący mnie fragment - czy ten narożnik między dwiema kantówkami nie jest ocieplony? Czy nie powstanie tam mostek cieplny? Będę śledził Twoją relację i pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.10.2007 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Narożniki są docieplane. Ale to dopiero po przybiciu deski elewacyjnej, wpycham w nie wełnę, a raczej jej ścinki Sama szczelina ma ok 2 na 2 cm. Kiedy zamontowane są deski elewacyjne na obydwu ścianach wtedy w szczelinę upycham wełnę mineralną. I tak to idzie. Kawałek po kawałku 2 deski i upychanie, następne 2 deski i znowu upychanie. Pozdrawiam i kibicuję Twojej budowli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 15.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ok, widząc na fotkach ułozoną już membranę nie przyszło mi to do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 16.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 a Ty kiedy się wprowadzasz?? Jak wszysko będzie bezproblemowo w terminie to powinien być grudzień. A i tak podziwiam tempo Twojej budowy. Co planujesz sam wykańczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts