CoolaTT 02.07.2008 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Nowinki będę i to jeszcze w wakacje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 02.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Więc ja też czekam bo jestem bardzo ciekaw U nas zaczęliśmy porządki wokół domu (ogród itd ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 26.07.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Twój domek jest superrr, mam nadziej że mój będzie równie ładny, możesz wkleić zdjęcie jak masz zrobione połączenie komina systemowego z klinkierówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 27.07.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Twój domek jest superrr, mam nadziej że mój będzie równie ładny, możesz wkleić zdjęcie jak masz zrobione połączenie komina systemowego z klinkierówką ? Dzięki Poniżej zamieszczam zdjęcie na którym widać przejście komina systemowego w klinkierowy. W klinkierze kanały powietrzne były już przedzielane cegłami pełnymi, a komin dymowy dlaej był prowadzony w rurze szamotowej. http://images33.fotosik.pl/333/5f4faf1e4d94132amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 27.07.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 jak będziesz wykańczał różnice grubości komina na poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Brawo, brawo, brawo!!!domek jest przepiekny:)tylko nierozumiem dlaczego chcialiście wycinac brzozy?? jakie sa z nia klopoty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 31.07.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Brawo, brawo, brawo!!! domek jest przepiekny:) tylko nierozumiem dlaczego chcialiście wycinac brzozy?? jakie sa z nia klopoty?? Brzoza dużo śmieci, ale to nie problem. Po prostu jest dość płytko zakorzeniona i była dziwnie przecghylona w stronę domu. Nic więcej. Przy okazji średnio polecam drzewa liściaste na podwórku. Jesienią jest katastrofa z liśćmi. Sam tego doświwadczałem w latach młodzieńczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.07.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 A ja Ci zazdroszczę tych drzew na podwórku... U mnie szczere pole (i podobnie jak u Ciebie ziemia 6-tej klasy) więc w takie upały jak obecnie- skwar nie do wytrzymania. Modlę się, żeby trawniki wytrzymały. Pozdr.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 06.08.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Hej CoolaTT,jeszcze raz pogratuluję ładnego domu. Mam natomiast pytanko techniczno-konstrukcyjne. Czy możesz podać dokładny przejrój ścian zewnętrznych (łącznie ze szczelinami wentylacyjnymi)?. Niestety w tej kwestii już tyle pinii fachowców miałem, że trudno wybrąć tę jedyną słuszną. Mam oczywiście już własne zdanie na ten temat, ale będę wdzięczny za Twoją odpowiedź. Jak dobrze pójdzie to ja ruszę z budową, a w zasadzie z rozbudową małego domku we wrześniu.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 06.08.2008 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 U mnie układ jest taki licząc od wewnątrz: -płyta Gk 12,5 mm-płyta OSB 12 mm-ściana konstrukcyjna kantówka 150mm-płyta OSB 15 mm-łata pionowa 50 mm(pomiędzy nimi ocieplenie)-łata dystansująca (kontrłata) 25 mm-deska elewacyjna (szalówka) 28 mm Teoretycznie wychodzi że od środka do zewnątrz mam 292,5 mm W międzyczasie mam jeszcze folie i membrany.Folia od wewenątrz przed OSB.Membrana po łatach i wełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 07.08.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedź.Jesteś chyba mistrzem w szybkości odpowiadania.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 11.09.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 CoolaTT śliczny domek...i płotek . Chcialam zapytać właśnie o płotek: w jaki sposób do tych pionowych bali przytwierdzone są poprzeczne deski? Twój płotek mnie zainspirował i myślę o czymś podobntm pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 28.09.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witajcie!!! Bardzo podoba nam się Wasz dziennik i postępy w budowie jednak zaciekawił mnie wątek Waszego problemu z kominkiem. Czy mozna wiedzieć jak dokładnie się to skończyło? Co było powodem? Albo co dokladnie zostało naprawiene, że potem było OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 28.09.2008 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witajcie!!! Bardzo podoba nam się Wasz dziennik i postępy w budowie jednak zaciekawił mnie wątek Waszego problemu z kominkiem. Czy mozna wiedzieć jak dokładnie się to skończyło? Co było powodem? Albo co dokladnie zostało naprawiene, że potem było OK? Ano skończyło to się w następujący sposób: Szybę mi wymienili na gwarancji. Komin musiałem przerobić i zrobiłem to na koszt własny, bo nie chciało mi się sądzić ze sprzedawcą kominków, kosztowało mnie to około 1200. Dużo, ale cóż zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 02.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Cool - czy ta przerwa w relacji spowodowana jest przeprowadzką?! Stawiałam Ciebie za wzór mojemu mężowi i ci teraz cisza? A tak serio, śledzę Twoją budowę, podziwiam i zazdroszczę indywidualnych zdolności... Co dalej z grillem, wędzarnią i dodatkami? może jakieś zdjęcia? Pozdrawiam - H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 02.11.2008 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Cool - czy ta przerwa w relacji spowodowana jest przeprowadzką?! Stawiałam Ciebie za wzór mojemu mężowi i ci teraz cisza? A tak serio, śledzę Twoją budowę, podziwiam i zazdroszczę indywidualnych zdolności... Co dalej z grillem, wędzarnią i dodatkami? może jakieś zdjęcia? Pozdrawiam - H Przeprowadzka, to chyba raczej jeszcze nie - może za miesiąc. Po prostu czasami lenistwo, czasami brak czasu. Wędzarnia z grillem i piecem chlebowym już stoi. A tak odnośnie całej reszty, to właśnie mi się rozwalił aparat fotograficzny i nie mam czym robić zdjęć. Ale nie ma się czym przejmować, zamówiłem już nową cyfrówkę, powinna być w tygodniu więc może się poprawi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 08.11.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 CoolaTT gratuluje urządzania domu. Z jakiej firmy macie drzwi do prysznica oraz jakie grzejniki?U nas też bedzie kabina stawiana plus drzwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 08.11.2008 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 CoolaTT gratuluje urządzania domu. Z jakiej firmy macie drzwi do prysznica oraz jakie grzejniki? U nas też bedzie kabina stawiana plus drzwi. Pozdrawiam Grzejniki mamy różne: Instal Projekt, Kermi, Burgman Drzwi do prysznica i kabina prysznicowa - wszystkoz jednej serii - Aquaform Salgado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 09.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Dojrzałam w temacie o łazienkach Twoje fotki i ta biała łazienka mnie po prostu zauroczyła Napisz proszę jakiej firmy te płytki (szkliwione?) i jaki mają wymiar? Czy na podłodze są matowe? Szukam do swojej łazienki zwykłych śnieżnobiałych szkliwionych płytek w większym rozmiarze niż standardowe niegdyś 20x25 i stwierdzam że wybór jest bardzo mały Aaaa i bardzo mi się podoba podłoga palisandrowa. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 09.11.2008 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Płytki białe jak i cała łazienka to Michelle z firmy Ceramika Końskie. Niestety nie m w tej kolekcji podłogi. Za płytki 20x50 płaciłem w granicach 55-60 pln m2. Podłoga to nie pamiętam ale któraś odmiana Opoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts