Gość 02.07.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Ściana fundamentowa posmarowana jest Dysperbitem 2x. Na to przychodzi styropian 8 cm i folia.Jakiego kleju mogę uzyc do przyklejenia styropinu.Czy zwykłego np .Atlas do ociepleń ( styropian do muru)? Ściana jest dość wysoka, więc przed zasypaniem muszę czymś "złapać" ten styropian do muru. Gosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 O rety! Nikt nie przyklejał styropianu do dysperbitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 02.07.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 ja przyklejalem klejem "Skala" ale tylko do fundamentow. Ponad ziemia styropian na klej z kolkowaniem. Bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EiP 02.07.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 U mnie konczą murowac ściany fundamentowe i właśnie rozważamy jak zrobić izolacje pionowe (w projekcie nie mam żadnej izol. pion.). Przeważa w.w. opcja, czyli: dysperbit - styropian - dysperbit lub folia. Mój majster mówi, że nie przykleja sie styropianu do dysperbitu... W składzie powiedzieli mi, że można to skleić Styrbitem. Twierdzą też, że sam styrbit może służyć za hydroizolację pionową, czyli nie trzeba smarować murów dysperbitem. Czy ktoś tak robił?ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 A jak majster zamierza ułozyć (przytrzymać) styropian na ścianie - domyslam się,że przed zasypaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 03.07.2003 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Można kleić Styrbitem lub Styrbitem2000 ale obydwa preparaty są dosyć drogie (6-8 zł/kg). Styrbitu W w-wie i okolicach sie nie kupi... Ja mam ten sam problem - w poniedziałek ocieplam fundament. chyba spróbuję zwykły klej (Alpol, Atlas, Skała) - w gruncie to nawet niech trzyma na aby-aby - ziemia dociśnie. Ale jak ktoś ma doświadczenia z klejeniem styropianu do dysperbitu - to niech się nimi podzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 03.07.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Ale jak ktoś ma doświadczenia z klejeniem styropianu do dysperbitu - to niech się nimi podzieli. Dzielę się Styropian przyklejaliśmy bezpośrednio do bloczków betonowych klejem do docieplen PREFIX (nic nie wiem na temat jego jakosci), byl tani,bo 25kg worek kosztowal 18,30 brutto. Na to siatka do styropianu i znow klej. Dopiero na to 2 warstwy dysperbitu i dolozylismy jeszcze po wierzchu folię kubełkową. Może trochę tego dużo, ale na fundamentach postanowiliśmy nie oszczędzać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2003 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 To znowu ja Gosia.iI problem sie rozwiązał.Zwykły Atlas wystarczył.Już zasypują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts