wasiek 05.02.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Edytko, witaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 05.02.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 witam pochwalę się malutkim sukcesem najważniejsza pani dyrektorka od pozwoleń powiedziała, że nie widzi przeszkód żeby skreślić na naszym projekcie pieczątki naszego "chorego" architekta niby nic... ale jak cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 o i to rozumiem.....ludzkie podejście a nie, żeby zaraz drugi projekt kupować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.02.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ocieplacie tak z nienacka Nie byłam na to przygotowana Zobaczysz jak sie zmieni dom jak go ocieplą. Nawet bez koloru to już będzie inaczej wygladał, jakoś tak dostojniej Jaki kolor elewacji? Wogóle co bedize na elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 baranek 1,5mm tynk silikonowy, kolor jasny beż albo coś podobnego.W każdym razie nie będzie biały tylko lekki kolorek. Już kiedyś wybieraliśmy tynk ale chyba teraz wybierzemy innego producenta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 No dobrze, skoro juz zdradzilaś pomysły to teraz tłumacz Jakie drewno i gdzie? Na korytarzu? Robicie zabudowę scian w drewnie? Jak to bedzie wyglądać? Coś jak boazeria tylko inaczej? Jakie elementy? Czy tylko korytarz? Jakie drewno? Kolor? W ajkim stylu? Oj wkopałaś się, wkopałaś teraz tłumacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mayland a co do ocieplania z nienacka.....czas od października do dzisiaj to wystarczająco długi okres oczekiwania na panów ocieplaczy... Gdyby wtedy szybciej się sprężli to juz miałabym dawno zaciągnięte klejem... a tak stał przez ponad dwa miesiące do połowy w styropianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 uuuuuuuuuuuuuuu no rzeczywiście się wkopałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 No dobra, troszkę się wytłumaczę.... Jak byłam małym dzieckiem, chodziłam z mamą do jej koleżanki, która miała mały poniemiecki domek. Wprawdzie wtedy ten domek wydawał mi się baaaardzo duży ale jak teraz przejeżdżam koło tego domku to...... mój punkt widzenia troszkę się zmienił..... to znaczy ja urosłam a domek zmalał.... Wnętrzem tego domku byłam zafascynowana od samego początku. Było piekne i gdzies tam cały czas pozostało w mojej świadomości. Dlatego też postanowiła, że u siebie w domku zrobie cos podobnego. wiem, że to nie będzie to samo ale.....spełnię swoje marzenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.02.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Wasiek no to ja w s[rawie ocieplenia i podbitki dlaczego taki tynk i drewniana podbitka , wymęczymy cię dzisiaj . Za drewnianą podbitką byłam ale boje się częstej konserwacji, o wypaczonych plastikowych podb. też słyszałam i co tu wybrać i jaki tynk Dziewczyny poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.02.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jaka opowieść Ale fajnie Napewno Ci sie uda! Tyle lat... jakie to sentymentalne i zarazem urocze Ech, to bardzo miłe tak realizować swoje marzenie! Dobra a teraz co z tym drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 U mnie będzie - to znaczy ma być - wersja mniej wylewna ale mam nadzieję, że dobrze bedę się czuła w takim wnętrzu. Drewno to dąb, obudowa filarów z gzymsami i nie pamietam dokładnie jak to sie nazywa fachowo ale z takim czymś na rogach każdej obudowy i do tego rzeźbienia i frezy. Na ściany w korytarzach -dól i góra - panele boazeryjne też z dębu i frezami. Ramy do drzwi wewnętrznych też w tym samym stylu. trudno jest mi dokładnie opisać jak ma to wyglądać, pomimo, że oczami wyobraźni już to "widzę" Do kompletu drzwi w wiatrołapie z szybą fazowaną z tymi samymi motywami. Nie wiem tylko czy podołam cenowo tym swoim marzeniom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.02.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Miko ja biorę podbitkę ocv. Nie wlezę by malować drewno 8m w górze. Mowy nie ma. O połamanych rynnach pcv też wszyscy wiedzą a je montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 No cóż, pewnie szybko nie kupię zmywarki do kuchni i innych sprzętów ale to co zaplanowałam zrobię......a może uda mi się wszystko kupić???? Co tam, dom buduję tylko raz w zyciu i .....koniec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Miko, a mnie nie podoba się podbitka z PCV i od razu wspólnie z mężem ustaliliśmy, że robimy podbitke drewnianą i to między krokwiami...a o konserwację będę sie później martwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.02.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Zapowiada się pikne, klasyczne wnętrze! No to teraz sie nie mogę doczekać. Uwielbiam oglądać rzeczy oryginalne i nie robione masowo. Napewno bedize ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.02.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Miko, a mnie nie podoba się podbitka z PCV i od razu wspólnie z mężem ustaliliśmy, że robimy podbitke drewnianą i to między krokwiami...a o konserwację będę sie później martwić... no tak ale ty masz faceta, który po dachach chodzi a mój i ja to się do tego nie nadajemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 ja mam krokwie rzeźbione i chcę, żeby było je widać.....jak będę siedziała na tarasie...tutaj jeszcze surowe , przygotowane do szlifowania a potem pomalowane bejcą......http://images31.fotosik.pl/135/184ec117f5d149cbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mayland .....sama nie wiem jeszcze jak to wszystko wyjdzie... nie wiem jak Wy ale ja mam - jak mówi mój mąż ... wizje....hahaha i jak mówię mu dokładnie gdzie co będzie stać... to on się smieje.....i pyta...a co jak ja się nie zgodzę, żeby "to" tam stało??? Oczywiście przekomarza się bo i tak zrobi wszystko co mu powiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.02.2008 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 a tak wracając do krokwii, to sama je malowałam bejcą ...i jestem dumna z tego.... a co ja tez coś potrafie zrobić i mam z tego przyjemność...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts