Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Litex :) dobrze się domyslasz. Praktycznie całą wykończeniówkę będzie robił mój mąż z jednym pracownikiem. Koszt robocizny jest zabójczy w każdym przypadku czy to położenie płytek, czy karton gipsy, czy malowanie. Wykonawcy rzucają takie kwoty, że głowa boli od sum, które musiałabym im zapłacić. Potrwa to może dłużej ale wiem, że będzie zrobione perfekcyjnie bo taki juz jest mój mąż. Niestety, są rzeczy, których sam nie zrobi i tutaj musi pojawic się fachowiec. Chodzi mi o schody i drzwi wewnetrzne...... :) :) :)

I tak jak patrze na kwotę , którą już wydałam ......to dostaję zawrotu głowy......

• 2 weeks później...

Jeśli Cię to pocieszy to ja też obawiam się prac na zewnątrz. podobno zima ma wrócić a ja chciałam kłażć plytki na balkonie :roll:

Do mnie wiatr dopiero dotarł. Wieje i pada deszcz. Na poddaszu trochę strasznie :lol: Podobnie jak Ty boję sie o dom. mimo, że ubezpieczony ale tak naprawdę to niewiadomo na co go stać :roll:

No Mayland, ja też obawiam się powrotu zimy, która ma jeszcze niestety :x :x :x do nas zawitać i to juz niebawem. Boję się, że nie zdążą do końca pokryć siatką i klejem garażu a wstepnie na koniec marca jestem umówiona na tynki zewnętrzne. Jak będzie zimno to praca na zewnatrz się zatrzyma a jak ocieplacze pójdą gdzieś na inną budowę, to potem znowu nie wiadomo kiedy wrócą, więc będę ich trzymała tak mocno ( nic nie zapłacę :wink: :wink: :wink: ) aż skonczą mi garaz.

Ale oni robia mi tylko klej, siatka i klej. Gruntu teraz nie kładą bo facet od tynków powiedział, że lepiej położyć grunt przed nałożenim tynku i on ma mi to zrobić. Nie znam się na tym zupełnie ale jak czytam na forum to ludzie piszą tak właśnie jak Ty mówisz. Gruntuja i wtedy domek może czekać sobie nawet kilka miesięcy.

Hej, Miko.....

na budowie nie było mnie od ponad tygodnia albo i dłużej...delegacja. Zaraz jadę na budowę i sama jestem ciekawa ile jest do przodu. Musze zrobic pare zdjęc z ocieplania budynku gospodarczego i wkleje po południu....

śłyszałam, że kwiatki zaczynaja wychodzić z ziemii .....i nie moge sie doczekaż, żeby to sprawdzić. Zrobię tylko obiad i zmykam na budowę. A u Ciebie już widzę duzo lepiej. To i dobrze, bo życie jest zbyt krótkie, żeby ciągle myśleć o złych rzeczach....chociaż, czasami nie można się od tego opędzić.... :cry: :cry: :cry:

Jakby tu napisać i nie skłamać.....toniecie w błocie :lol: WItam w klubie :lol: U mnie trawa ale rozjeżdżona i tak samo pełno błota. Co i rusz to się zakopuje ktoś jak chce zbyt gwałtownie wyjechać. Slońce zaczyna swiecić mocniej to osusza działkę. U Was też pewnie tak będzie. Dzisiaj juz było prawie znośnie.

Gratulacje dla męża za podest :lol:

Parapety bardzo mi się podobają. Że tez ja nie wpadłam na pomysł by wybrac tę samą okleinę do okna. Nie wiem tylko czy robią parapety w dębie bagiennym :roll:

Całkiem spory ten budynek gospodarczy. To jak drugi dom :o To duze obciażenie dla Was ciągnac te dwie budowy równocześnie. CO tam planujecie zrobić? Widze 3 okna. Tyle pomieszczeń czy jakieś celowe przeznaczenie?

Mayland, cieszę się, że parapety podobają Ci się. Długo wydziwiałam i szukałam kamiennych i innych parapetów zewnętrznych aż w końcu stanęło na tych zwykłych ze stali i całkiem ładnie się prezentują.

Co do budynku gospodarczego to jest to królestwo mojego męża. Budynek ma w podstawie wymiary 10m X 6,5m plus cała góra. Wychodzi około 120m powierzchni ogółem czyli jak normalny domek. Muszę przyznać, że jak jestem w garażu i patrzę na te powierzchnie to .......stwierdzam, że spokojnie tyle nam by wystarczyło... :-? :-? :-? a jak już wchodzę na górę i patrzę przez okno na dom....to zastanawiam się ...co ja najlepszego zrobiłam, że wybudowałam taaaaaki duży dom..... :roll: :roll: :roll: :roll:

Żeby było smieszniej, to mój mąż dobudował z tyłu garażu jeszcze dodatkowo kotłownię.... jakby mało było miejsca w środku... :roll: :roll: :roll:

Na dom, który jest większy tylko o 80m2 wydaliśmy kilka razy więcej niż na budowę garażu. Fakt, garaż budował sam mój mąż a dom robili "fachofcy" przez F... :x :x :x :evil: :evil: :evil: i stąd też ciągle coś wychodzi.

Garaż ma duzo okien bo mój mąż stwierdził, że musi mieć widno. Pierwsze okno obok drzwi bocznych to okno w warsztacie a nastepne dwa okna to garaż. Z drugiej strony tez jest okno w warsztacie i rzeczywiście jest tam bardzo widno. W związku z tym, każdy kto nas odwiedza i wchodzi do garażu, to mówi, że tutaj mozna spokojnie zrobić salon z kuchnią i normalnie mieszkać.

Oj coś mi się wydaje, że Ty masz już plan jakiś :wink: Tylko czekać i patrzeć jak go w czyn obrócisz :lol: Daj znać jak zapadna kluczowe decyzje :wink:

A powiedz mi, mąż w garażu to tylko hobbystycznie majsterkować bedzie czy przymierza sie zarobkowo coś na miejscu prowadzić?

Tak patrzę na mój garaż, który wydawał mi sie oblbrzymi i na plany moje męża że tu postawi sobie to do tego, tam tamto do czegoś innego itp itd to myśle sobie, że u nas to nic się nie zmieści jak wjadą 2 auta :lol: