wasiek 30.03.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Miko i bardzo dobrze, bo dzieciom też się coś należy..... Moje właśnie dzisiaj przeprowadziło się do w połowie przygotowanego mieszkanka. Najlepsze było to jak zadzwonił i mówi.... Juz trzy razy myłem tą podłogę a ona dalej biała jakaś i pełna pyłu.....dobre ..... acha no i ciągle sprzata, sprząta a wcale tego nie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 To podobnie jak u mnie. Myję podłogę a za chwilę białe ślady Ciągle sprzątam. Mam juz tego serdecznie dość ale póki mnie szlag nie trafi to staram się wycierać. Kupiłam dobrą wycieraczkę (trzecia z kolei) i mam nadzieję, ze to coś da. Pies mi wnosi piach i to jest największy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 30.03.2008 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No Mayland, Ty już tego doświadczasz a ja mam to jeszcze przed sobą, chociaż po wczorajszych i dzisiejszych porządkach to już cos niecos wiem ... A tak ogólnie to nadal błoto mamy okropne i potrzbne nam jest pare bardzo łądnych dni, żeby osuszyło tę okropnistą glinę....i wtedy może w końcu naprawią nam tę cholerną oczyszczalnię i będzie mozna wyrównać teren....Już nie moge się tego doczekać..... Jak patrzę na inne budowy to normalnie zazdroszczę, że ja tez tak nie mam...... równo, bez błota, spokojnie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 31.03.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam!Po przeczytaniu pani dziennika,postanowiłem skopiować pomysł z umieszczeniem kotłowni poza domem.Myśle,że jest to bardzo dobre rozwiązanie,zwłaszcza gdy kotłownia jest na paliwa stałe.Zastanawia mnie tylko aspekt techniczny tz. czy ta kotłownia musi być ogrzewana i gdzie będzie znajdował się zbiornik cwu.Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.03.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Możesz dorzucić tynku nad płytki. Nie bedzie to wielka robota a ściana bedzie zlicowana. Wystarczy np. tynk Goldband Knaufa i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 31.03.2008 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Ha, Mayland, to samo powiedział dzisiaj mój mąż.....że jak mi sie podoba pom. gosp.- to zlicowanie ścian, to on to dla mnie zrobi również tak samo w łazience.... tojato, zapraszam zaraz do dziennika bo właśnie wróciłam z budowy i wstawie kilka zdjęc z montażu pieca...Zbiornik na wodę jest bardzo duży, bo jest od razu przygotowany do instalacji - w przyszłości oczywiście - solarów jak będą już w miarę dobrej cenie, i ma jeszcze jakies tam bufory i w związku z tym nie potrzebuje wymiennika ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 31.03.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Acha, co do zbiornika na wodę to będzie on posadowiony w domu w pomieszczeniu gospodarczym. Kotłownia nie będzie ogrzewana bo myślę, że sama ze względu na piec sie ogrzeje ale warsztat męża i garaż będzie ogrzewany, więc zimą nie powinno być w kotłowni zimno. Tym bardziej, że jest grubo ocieplona na zewnatrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.04.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Wasiek, a popatrz na to tak: budowa to jedno wielkie ćwiczenie cierpliwości Jak skończysz to będziesz SUPERcierliwa, nic i nikt niepodsk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.04.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ale ja ćwiczę cierpliwość od 2006 roku......od samego początku rozpoczęcia budowy i czasami tak jak dzisiaj załapuję doła. Koleżanka, która zaczęła budowę mniej więcej w tym samym czasie co nam firma zrobiła wykop na fundamenty - juz mieszka od kilku ładnych miesięcy. A ja mam chyba pecha jakiegoś co do wyboru "fachowcó" .... Ale dziękuje Ci bardzo za pocieszenie..... Jutro będzie lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Hej Co do cierpliwości to ja po budowie chyba będę bardziej nerwowa a nie cierpliwa Wasiek idzie do przodu razem się będziemy popychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.04.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Miko, masz rację będziemy sie popychać wzajemnie w chwilach zwątpienia aż pewnego dnia stwierdzimy, że......właśnie nadeszła ta wiekopomna chwila i.......przeprowadzamy się.... Wprawdzie u mnie do tego jeszcze daleko ....ale....z każdym krokiem coraz bliżej, o. Jutro w końcu - mam nadzieję, że uruchomią mi ten mój wynalazek czyli piec z buforem i w domku zrobi się ciepło. Trzymajcie kciuki, coby jutro wszystko dobrze poszło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Jak już będzie ciepło to nastąpi inny świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.04.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 No Miko, widzisz i na Ciebie mogę liczyć....dzieki .... już mnie popychasz, bo ja tu przed mężem czarnowidztwo uprawiam co do jutrzejszego dnia....a On sie złości ( i ma rację... ) No ale juz przestaję i czekam na jutrzejszy ciepły dla mnie dzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Wkleiłam swój dom bo śuż mam kolor a ty nie przyszłać chciałam cię popchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Napiszę tylk - ja pierdziu Znam ból z piecem od A do Z Będziecie mieli z nim zajecie jakiś czas. U mnie właśnie mąż skończył go czyścić dzisiaj. W dodatku pozrywało kliny więc robił go kilka godzin. Jest wściekły. To sa uroki pieców Dobrze, ze Twój mąż sobie z nim radzi. To mu ułatwi sprawę. Ja sie na piecu nie znam i się nie dotykam. Tobie też to radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.04.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Miko, sorrki wielkie ale ja wczoraj i dzisiaj żyłam odpaleniem pieca mojego.... A domek masz piekny - i jeszcze i jeszcze raz to powtórzę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.04.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Mayland, ja na pewno sie do niego nie dotknę. Dzisiejszy dzien mi wystarczy. Mam nadzieję, że jutro będzie wszystko ok. i że naprawia mi rekuperator..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.04.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 A jakieś sugestie co do zabudowy geberitu dostanę?...niesmiało proszę o pomoc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Mi się podoba zabudowa do wysokości geberitu. Powstaje wtedy miejsce by coś odstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.04.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Mnie też chyba tak najbąrdziej odpowiada ale co kilka głów to nie jedna i może ktoś coś podpowie fajnego???? Temat otwarty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts