Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to teraz wiesz czemu ja kupowałam szybko i to co bylo "od reki" :lol: Nienawidzę takich historii, tego czekania, będzie nie będzie, zwodzenia, zawalania terminów..... :evil: :lol: :lol: Za naerwowa na to jestem i wybieram proste rozwiązania :lol: Nawet jesli sa zbyt popularne.

Dobrze, że się tak zakończylo. Glazurnik zdazy przed schodami? Oby dał radę!!!

Glazurnik zdąży, bo wczoarja jak zadzwoniłam do stolarza i mówię mu, że 20 już blisko... to on mi na to, że 20-ego to on nie przyjedzie bo cos mu nie pasuje... :) :) :) Przyjedzie......" może 26 a może 27 a najlepiej to chyba 30....zadzwonie na dwa dni przed przyjazdem...."

Tak, że ja jestem z tego obrotu tez bardzo zadowolona bo mój mąz ma jeszcze troszkę czasu na skończenie korytarza. Cały czas mamy dylemat czy robic teraz klatkę schodową na gotowo czy dopiero po schodach. Mayland, Miko a jak Wy robiłyście? Troszkę się obawiam, że jak będą montować schody to i tak moga coś uszkodzić ......

Miko, takie widoki to mam naokoło tylko na środku jest gliniana pustynia.....teraz bardzo błotnista bo pada deszcz....kostka, kostka jest tam u nas niezbędna i chyba musimy cos wymyslić, żeby zrobić ją jak najprędzej bo inaczej to utoniemy w glinie i ja sie zasprzatam w środku domku, ciagle pełno wszędzie tej gliny.... :x :x :x :x

Mayland, u nas było już kilka koncepcji jak zrobic korytarz. Tynk strukturalny, potem pergamin i na to specjalna farba....ale to wszystko padło jak policzyłam ile kasy na to potrzeba. załamałam się. Sama robocizna to około 3500 tysiąca zł. a reszta tez prawie tyle.....

Dzisiaj jak mąz wróci z budowy to jedziemy obejrzec takie specjalne tapety strukturalne, które po naklejeniu maluje się na odpowiedni kolor. A one same w sobie mają juz strukturę...Nie orientuję się jeszcze jak to będzie kosztowało ale muszę to zobaczyc i przeliczyc....a potem pewnie i tak zostanie zwykła farba i wałek ....... :wink: :wink: :wink: :wink:

Wasiek,

ale perypetie z tymi płytkami :-?

Najważniejsze, że się dobrze skończyło, tylko po co te nerwy...Ja już powoli zaczynam myśleć, że nie może być sprawy bez problemu. Do czego się człowiek nie tknie - to kłopot :evil:

Ale można inaczej, jak twierdzi mayland :roll:

To teraz czekamy na koncepcje i realizację korytarza :D

Pozdrówka

Amtla, koncepcja jest prosta....trzy płytki na korytarzu na szerokość ułożone prosto i dalej płytki wlewają się do salonu pomiedzy filarami. Nastepnie zrobiona będzie opaska wokół salonu z płytek 60x60 a w środku merbau. Jadalnia i kuchnia ułożona z tych węższych płytek na cegiełkę. Ot i wszystko. Prosta koncepcja :D :D :D :D

Iza a co chcesz wiedzieć? Zdjęcie i tak nie oddaje w pełni tego jak ten gres wygląda. On jest polerowany czyli błyszczy się - bedzie to widac jak bedzie czysty. Tutaj na zdjęciu jest deczko zakurzony....

Najchętniej zobaczyłabym go na żywo :)

Jest dostępny w Polsce czy kupowałaś go na ebayu?

Podaj jeśli możesz producenta i nazwę tego gresu.

Pozdrawiam

Iza, w takim razie zapraszam na wycieczke do mnie... :D :D :D

Gres jest Polski, to Nowa Gala Stone Life kolor 02. Oglądałam różne kafle, włoskie, hiszpańskie i inne, które i owszem były ładne ale ta cena....250zł, 280 zł, 310 zł za metr to niestety, juz dla mnie za duzo. Tymbardziej, że u mnie tych metrów troche jest....

Bogusia, dzieki, dzieki za takie dobre wróżby... :D :D :D ale u nas to naprawde jeszcze troszkę potrwa zanim się wprowadzimy....w sumie nic nas nie goni a brak kasy robi swoje.... :( :( :(

Za to u Ciebie przeprowadzka nastapi niebawem i bedziesz musiała zdać relację z tego wszystkiego co jest PO..... :) :) :)

Trzymam kciuki coby to było jak najprędzej.....