Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wasiek,obserwuję Twoje zmagania bacznie, rzeczywiście z tymi kaflami to przegięcie, grunt że masz zrobiony ten odcinek pod schodami, bo to Cię blokowało. Życzę powodzenia i jak najmniej stresu. Mi go ostatnio też nie brakuje, bo miedzy pracą, budową, domem probuję jeszcze sprzedać nasze mieszkanie,co spędza mi sen z powiek, już mieliśmy kupca, dziś mieliśmy spisać umowę przedwstępną a oni się wycofali :evil: !!!!! Jestem wściekła jak widać. W weekend jadę na wesele i postaram się dobrze bawić i odstresować. Dobranoc, idę spać.

Monika a więc witaj w klubie... Ja tez nie moge sprzedać mieszkania. Nie ma chetnych w ogóle. Nie miałam jeszcze ani jednego telefonu...nic...po prostu nic....Ty chociaż miałaś juz zainteresowanych....pytanie tylko co im odbiło, że w ostatniej chwili sie wycofali.....

A stresy są wszędzie ... na budowie, w pracy.....no w domu na całe szczęście jak najmniej ....

Trzymam kciuki za Wasze budowanie. A tak na marginesie, to nie widzę żadnego dziennika budowy......a z chęcią poczytam o nowych zmaganiach kolejnych granatowców..... :D :D :D

Waśku

I dobrze,że Wam się schody podobają bo.....są bardzo ładne :p :D A jak jeszcze przyjdą płytki to ho ho :)

Bardzo ładne drzwi,jakiej są firmy?Z lekka podobne do naszych 8)

A rabatka musowo urośnie, zielonym do góry a do tego aksamitka :) :p szczerze darowana.Nie ma innej opcji-pierwsze kwiaty w ogrodzie :lol:

Pozdrawiam Bogusia :p

Ha, mam nadzieję, że to co piszesz o kwiatkach to będzie prawda... :D :D :D :D a Drzwi to Stobrawa Teksas S2 - debowe, złoty dąb, takie jak okna...

A schodki nam się baaaardzo podobają a jeszcze jak przyjdą płytki w kolorze dachu, to mam nadzieję, że będą jeszcze ładniejsze....

A co u Ciebie? Reszta rzeczy przewieziona?

:D :D :D

A schodki nam się baaaardzo podobają a jeszcze jak przyjdą płytki w kolorze dachu, to mam nadzieję, że będą jeszcze ładniejsze....

A co u Ciebie? Reszta rzeczy przewieziona?

:D :D :D

Wasiek a jakie płytki planujecie na schody?- właśnie jesteśmy na etapie decyzji :-?

Reszta moich rzeczy :lol: :lol: :lol: , rrrrany nie wiem kiedy my to zwieziemy na miejsce.Mamy to "rozpalcelowane" - u teściowej, mojej mamy, i przy sobie :) Aaaa, to co już jest w domu to było u mojej koleżanki :wink:

Dobrze,że nie wszystko rozpakowywałam z jesiennej przeprowadzki :o bo teraz...nawet nie chcę myśleć :lol:

Jak postępują prace? Kwiatki rosną? :D :D

Pozdr

Waśku musiałaś nieźle nasadzić się tych tuji, widzę tam jedną przy drugiej. Super! Też chciałabym już grzebać się w ogrodzie, ale to zdecydowanie za wcześnie, wszystko przede mną. Ciekawe tylko jak moje chłopaki spiszą się z koszeniem trawy...Mają jeszcze sporo czasu na ustalenie grafika(ha,ha). Fajnie jest sobie pomarzyć o własnym podwóreczku. Już nie mogę się doczekać.

A propos mieszkania, to tydzień temu dałam ogłoszenie w lokalnej gazecie i to samo co u Ciebie,ani jednego telefonu. W przyszłym tygodniu dam ogłoszenie w telewizji kablowej.

Bogusia, płytek na schody zewnętrzne jeszcze nie szukaliśmy ale chcemy je w kolorze dachu. A Ty juz wybrałaś? Jak tak, to pokaż jakie, może zaoszczędzisz mi szukania.... :) :) :)

Nasz najmłodszy pomocnik jest bardzo, bardzo ....kofany i teraz troszkę przyspieszamy tempo, żeby latem można było już pomieszkać w domku, coby babel całe dnie był na świeżym powietrzu....

Co do mieszkania, to kompletny brak zainteresowania....ani jednego telefonu.... :x :x :x :x

Waśku, nie myślałam że wybór płytek na schody i taras będzie taki trudny :o

My też chcemy to zgrać z kolorem dachówki,ale....

Ostatecznie na balkon wybraliśmy gres.Natomiast na resztę najlepszy byłby klinkier.Do czerwonej dachówki jest większy wybór, ale np.do naszej dużo gorzej.Nie bardzo podoba nam się ten najpopularniejszy klinkier.Oglądaliśmy klinkier Korzilius(niemiecki)-kolor Lava Rustic.Ten najbardziej by nam pasował.

Tylko ta cena :( ...Płytka podstawowa jeszcze ujdzie,ale np.kapinosy zwłaszcza narożne-horror.Na szczęście schodów mamy mało i krótkie :D

Pozdr

A my wczoraj ogladaliśmy kamień na ścianę przy kominku. Bardzo nam sie spodobał kwarc łupany, zrobiony w takie bloki. Bardzo ładnie to wyglądało, tylko ta cena..... 330 zł za metr a ja potrzebuję chyba z 5 metrów więc.......powiedziałam sobie, że pomarzyc każdy może..... :cry: :cry: :cry: ... i szukam pomysłu na cos innego....

A witaj Miko... :D Gdzie Ty się podziewasz? Wszyscy Ciebie szukają.... :D :D :D :D

A układanka typu kafle stoi w miejscu... :( kafle poobtłukiwane to i robic na razie nie ma co....ale w zamian za to inne rzeczy sie robią... :D :D :D

Spiżarkę mam już zrobioną, kibelek sie wiesza, tylko nie mam jeszcze wybranych kafli do łazienki dolnej i nie wiem co chcę... sufity zagruntowane...puszki elektryczne są też już na miejscu.... i mówię Wam wszystko "samo" się robi... :D :D :D

Nie zabrali, przyjechali, popatrzyli i szanowny Pan właściciel powiedział, że będzie musiał wymienić te płytki na własny koszt.... :o :o :o . Miał szczęście, że rozmawiał z moim mężem a nie ze mną.. :evil: :evil: :evil: dogadał się z moim mężem, że te mniej uszczerbione płytki, które mogą zmieścić się pod listwami przypodłogowymi to ułożymy je a resztę to ......zobaczymy..... :roll: :roll: :roll: Nie wiem co o tym myśleć ale na pewno nie zostawie tego tak po prostu sobie...

a za te uszczerbione ułożone płytki to musze dostać coś w zamian, czyż nie? No i chyba kupię u nich jeszcze płytki do łazienki ale teraz z jeszcze większym rabatem niż te felerne płytki......

I tu masz rację. Też chciałabym, żeby wykończeniówka przebiegała normalnie, bez dodatkowego stresu. Niestety, nie ma tak dobrze.... :( :( :(

Ale..... gdyby ktoś mi kazał budować raz jeszcze.......to z ochotą bym na to przystała.... :D :D :D teraz wiem o wiele więcej niż przed rozpoczęciem swojej budowy i trochę rzeczy zrobiłabym zupełnie inaczej....

Tak, że dla mnie ta adrenalina budowlana typu - to trzeba załatwić, a tu tamto.....podoba mi sie.... :D :D :D