Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dorbie, u nas prace idą bardzo powoli. Dwie ręce mojego męża duzo nie zrobią. Dłubie sobie ta moja złota rączka i dłubie a efekt końcowy jest dla mnie baaaardzo zadowalający. Nie mam uwag co do prac "tego" fachowca... :D :D :D :D Teraz rozkłada kable do alarmu - chyba deczko zaspaliśmy - ale mój mąż mówi, że to nie problem i wyrzeźbił dzisiaj piękne rowki w zagipsowanych ścianach salonu, pokoju i innych pomieszczeniach i powkładał do nich kable. Co do zaoszczędzenia gotówki, to przyznam, że to konieczność zmusiła nas do tego, żeby całą wykończeniówką zajął sie mój mąż. Ale on to potrafi. Czysta kalkulacja - jak miałabym zapłacić jakiemuś "fachofcowi" za robotę i byłabym niezadowolon i co gorsza muciałabym patrzeć na to latami, to wolałam, żeby mój mąż zamknął swoją firmę i zajął się tylko budową. Koszt oczywiście dużo niższy ale najważniejsze to świadomość, że nikt mi nic nie spartoli.... :D :D :D Tak jak ocieplenie zewnętrzne... :evil: :evil: :evil: Zapłaciłam i jestem wściekła na siebie samą, że dałam tak się wpuścić w maliny....wszystkie listwy przyokienne robione są zupełnie bez poziomicy... :evil: :evil: :evil:

Niestety urzędy skarbowe mają czas do 6 miesięcy :x na rozliczenie VAT-u.Jedynie to jest dobre(zmieniło się w tym roku),że rozliczenie można robić do końca roku, a nie jak kiedyś tylko do czerwca.Dzięki temu, ja co chwilę jeszcze donoszę swojej księgowej rachunki.

W ubiegłym roku miałam bardzo szybko zwrot pieniędzy-ok.1,5 miesiąca :o :D

Sama byłam w szoku :D Ale tak szokować się mogę częściej :D :D

Pozdr

Nie pocieszę Cię, jeśli chodzi o sprawy w skarbowym. Wnioski leżą, nie ma kto robić. Rotacji ludzi spora. Stażyści nic nie umieją bo i jak mają umieć? Nikt nie dal dodatkowych etatóe na zwroty vatu. To jest przydizelane jako dodatkowa robota pracownikom. Wiec każdy ma to gdzieś bo ma naprawdę co robić. U nas też przydzielają dopiero wnioski z marca. Trzeba się liczyc z oczekiwaniem.

Zdjecia Wasiek, zdjecia 8) 8) Wcale nie wierzę, że spizarka zrobiona 8) Wogóle nie wierzę, ze ją macie :p :wink: :lol:

Mayland, zdjęcia będą tylko mój syn musi zajrzeć do mojego kompa, bo nie mogę wgrać płytki z programem do zdjęc i stąd problem.

Monika moje :D schody będą mnie kosztować 14 tyś pln. Klatka schodowy poprzez niedopilnowanie fachowców pozostała tak jak w głównym projekcie, czyli 186cm na gołą ścianę - pomimo, że w wersji zaadaptowanej były szersze kosztem salonu.

Monika, przyznam, że ta kwota to nic w porównaniu za takie same schody - gięte- wycenione przez inne firmy tutaj u nas na północy. Jedna Firma wyceniła mi je na 22 tyś. a druga - i to dopiero przegięcie - na 27 tyś. Mam nadzieję, że schody spełnią moje oczekiwania chociaż przyznam, że ..... cóż tu duzo mówić, boję się, że w relau nie będą tak ładnie wyglądać jak na zdjęciu..... :-? :-? :-?

Trzymajcie za moje schody kciuki, żeby wyszły tak ładnie jak ja to sobie wyobrażam.....

Ja też pierwsza siedziałam na tronie :D Przecież musiałam sprawdzić wysokość.o którą tak wrzeszczałam :p :p :p :p

Mój małż to może nie taki zdolny,ale budowy to piiiilnuje...całe szczęście bo ja nie dałabym rady :-?

Za kilka dni ma zrobić wylewkę na balkonie i zobaczymy jak to wyjdzie :wink:

A jak dalsze postępy w budowie Waśku?

Pozdr

Postepy to u nas bardzo małe....ściany się szlifują i sufity tez. W pomieszczeniu gospodarczym została zabudowana juz rura od rekuperatora...no i tak powoli do przodu. A tak w ogóle, to baaardzo brakuje mi czasu. w pracy nawał pracy, bo puściłam jedną dziewczyne na urlop a druga komórka poszła mi na emeryturę i zanim te moje nowe dziewczyny sie wykształcą , to wszyscy Klienci przychodzą do mnie....no i brakuje mi czasu na wszystko. Nawet na to, żeby usiąść do kompa i opisać co tam u mnie nowego, ba nawet nie mam wpisanych wszystkich ostatnich faktur do mojego wydatnika budowlanego.....normalnie jak nie u mnie... :o :o :o ale po prostu padam .....Do tego jeszcze kłopoty z moją córką - jest w szpitalu - no wszystko na raz..... :cry: :cry: :cry:

Czy to przyszła mamusia(córcia) choruje? Mama to mama, zawsze się martwi :-? Obojętne ile te nasze dzieci mają lat.Trzymam kciuki,życzę zdrówka. A Tobie zero kłopotów :roll:

Budowa powoli ale dokładnie :) U nas też powoli, ale... mniej dokładnie.Prawie-robi wielką różnicę :lol:

Dobrej i spokojnej nocy Waśku.