anulla2003 18.07.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Schody rzeczywście przepiękne...Ja dopiero jestem na etapie czekania na prawomocną decyzje PnB ale jestem dobrej myśli. I tak nie wszystko zależy od nas jak to się mówi siły wyższe...Będę budować też granata dlatego z uwagą śledzę Twoje poczynania i podziwiam podziwiam. Bardzo zaintrygowało mnie Twoje stwierdzenie że podłogi do domku i na taras kupowałaś w firmie w Krakowie a to przecież moje ukochane miasto więc jakbyś mogła dać namiary byłabym dzwięczna jak nie wiem co a co jeszcze do namiarów to skąd ten Pan Józef od schodów skoro jechał 600 km? Może pod Kraków na moją budowę też by zawitał? ( chociaż nie wiem kiedy to będzie...) Głowa do góry z córcią będzie ok sama w marcu tego roku też miałam problemy a teraz szykuję wyprawkę i jestem dobrej myśli tylko pozytywne nastawienie wiem że to trudne ale cały czas nad tym pracuję i jak mantrę powtarzam będzie dobrze będzie dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 18.07.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Schody piękne Teraz tylko uważać,żeby się nie poniszczyły przy wakańczaniu.Ale widząc jak Twoj małż jest "higieniczny" to nic im nie grozi . A jak tam córka i dzisiuś? OK? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.07.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.07.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No hej Wam, w końcu usiadłam do kompa na dłużej . Jakoś ostatnio jestem za bardzo przepracowana i za późno wracamy z budowy, bo nie chciało mi sie juz siadać do kompa. Wstawiłam nowe zdjęcia schodów....i więcej... A co, chyba sie chwalę.....ale myślę, że mam czego..... Bardzo podobają mi sie te schody...... Córkę zabrałam juz wczoraj ze szpitala i teraz musi leżeć w domu no i nie przemeczać sie. Z dzidziusiem wszystko w porządku i słychać już bicie serduszka.... Tak mówi lekarz..... Teraz wszyscy musimy uważać, żeby to moje dziecko nie przemęczało sie za mocno. Będzie to dla nas wszystkich bardzo trudny okres. Patryczek jest jeszcze bardzo mały i nie rozumie dlaczego mamusia nie może go wziąć na ręce jak wchodzi po schodach do domku.....i jest zmęczony.... Bedzie dobrze i ......nie widze innej opcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.07.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Annulla, podaję Ci nazwę Firmy gdzie kupowałam parkiet i drewno na taras - Firma GRODEX - jak będziesz zaiteresowana to wejdź na allegro i poszukaj ich. Mój zięć tam właśnie znalazł tę Firmę. Ale jak bedziesz chciała pełne namiary to dam ci je, bo mam na fakturze..... Dziękuję za pocieszeni dla mojej córki. Ona i tak cały czas martwi się, że to wszystko może się źle skończyć i psychicznie jest zdołowana, bo bardzo chcą drugiego dzidziusia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.07.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Pan Józef - schody- mieszka i ma warsztat w Krzeszowicach w wielkopolsce. Firma nazywa się STOLRAT i warto ściągnąć go, żeby mieć tak piękne schody..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.07.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Rzeczywiście piękne te schody i zdjęcia morza też Ech, nie moge się już doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 19.07.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Od dawna śledzę Twój dzienik, jest bardzo ciekawy i przede wszystkim użyteczny ze względu na kosztorys, który zamieszczasz . Gratuluję pięknych schodów - czy możesz zdradzić ile kosztowały, bo jeszcze nie umieściłaś tej pozycji w kosztorysie. Jeśli możesz napisz, proszę jak duży będziesz miała taras i ile desek trzeba było na niego zakupić - też marzy mi sie drewniany piękny taras... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkaj 20.07.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Waśku!Piękne masz schody i cały domek jest super! Kibicuję Ci w twoim budowaniu, a sama czekam na zakończenie spraw spadkowych, a potem dopiero sprawy notarialne i będę mogła zacząć swoje budowanie!Nie zazdroszczę Ci nieproszonych lokatorów, ciężko będzie ich wykurzyć! Może będzie trzeba wezwać strażaków?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Josephine, witaj zatem u mnie.... Co do kosztorysu, to muszę go rzeczywiście już uaktualnić a przyznam ostatnio robie to chyba co dwa miesiące.... Dziękuję za pochwały schodów. Ja dalej jestem pod ich urokiem... a ich koszt to 14 tysięcy pln. Dzisiaj własnie razem z mężem skończylismy je "ubierać' w ubranko ochronne, czyli tekturę gąbkę i folię streczową. Zawsze to będzie dużo bezpieczniej niż gdyby miały stać tak niczym nie przykryte. Poprzykrywaliśmy również kafle, żeby się nie brudziły...... Przeczytałam też Twój dziennik i muszę powiedzieć, że Twoja budowa idzie wzorcowo i życzę Ci, żeby tak było do końca.... Taras będzie szeroki na dwie deski czyli 5metrów i taki duży bedzie w tej części, która jest zadaszona. Dalej będzie schodził do jeden deski czyli na szerokość 2,5 metra - to przy wyjściu z pokoju. Po drodze będą jeszcze schodki bo u nas jest dosyć duża różnica poziomów. Drewna kupiłam 65 m2 i mam nadzieję, że to wystarczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.07.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 O chorobcia... nieźle kosztowały te schody ... ja wprawdze będę miała betonowe, ale chcę je obłożyc częściowo drewnem, no i zastanawiam sie nad balustradą. Taka jaką Ty masz już kiedyś wpadła mi w oko, no ale cena pewnie byłaby dla mnie nie do przyjęcia - trzeba mysleć nad czymś innym. Dobrze, że zabezpieczacie schody przed zniszczeniem skoro ciągle jeszcze wykańczacie dom - szkoda byłoby je zarysować.Kiedy planujecie robić taras i czy własnymi (tj. pewnie mężowymi) siłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Malkaj, dziękuje za kibicowanie....i ja kibicuję Tobie. Zobaczysz przyjdzie w końcu taki moment, że wszystko zacznie się juz z górki... Cieszę się też, że nie tylko mnie podobają sie nasze schody.... dzieki... Co do nieproszonych gości to tak właśnie zrobimy, poproszę strażaków, żeby wykurzyli mi tych niechcianych domowników.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Musze powiedzieć, że jak rozsyłałam oferty o wycene takich schodów, to ceny zwrotne były dużo wieksze od tej ceny. Jedna z nich opiewała na 25 tys. Tak więc cieszę się, że udało mi się dogadać z Panem Józefem no i, że mam juz te schody... Taras będziemy robic dopiero na wiosnę jak będzie już tynk. I tego akurat chcę oszczędzic mojemu mężowi, dogaduję się z pewną Firmą na zrobieni i ustalenie terminu wiosennego. Oczywiście mój mąż - jak zwykle- twierdzi, że On to zrobi lepiej i dokładniej.......ale jest przecież tyle innych rzeczy do zrobienia i na pewno będzie miał co robic wokól domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.07.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 O wiele wygodniej się żyje ze schodami Fajnie wygladają. Mam pytanie o deski ryflowane. Jakie to drewno, gdzie kupowaliście i w jeśli mogę prosić o podanie cney na pw. Jestem na etapie szukania na mój taras. Narazie szukam bo nie mam kasy by kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Acha no i zapomniałam. Nam też pękło w kotłowni. Nie zawór ale jakaś zlączka koło zaworu. Zalało nam kotłownie i wiatrołap. Były juz wstawione drzwi ale na szczęście nic się nie stało. Nie wiem z czego oni robią te części Rzeczy które powinny przeżyć lata padają po kilku miesiącach Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.07.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Halo Mayland, deski tarasowe to drewno bangkirai, prawdopodobnie ( tak mówią fachowcy ) jest to najodproniejsze drewno na taras. Kupiłam je w Krakowie, cena za metr2 wychodziła - ale to dopiero po bardzo długich negocjajcjach - 100zł Bardzo dobra cena. negocjacje odbywały sie w Listopadzie ubiegłego roku przez mojego zięcia a drewno dopiero niedawno przypłynęło z indonezji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.07.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Pamietam jak opisywałaś tę powódź.....czyli coś jest nie tak z tym naszym materiałem na zawory. Mój służył od wrzesnia 2007r.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.07.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 To najlepsze na taras? No to mam u siebie akurat w promocji te deski jakiejś wiec sie tym zainteresuję lepiej. DObrze, że nie mam za duzego tego tarasu. Ale chcę jeszcze zrobić ścianki boczne wiec i tak wyjdzie więcej Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.07.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 A ta promocja to jak wygląda? Lepiej od mojej? Az jestem ciekawa... te deski po ułożeniu ( albo przed - tego nie wiem ) będą olejowane i kolor po zaolejowaniu to taki brązowo-czerwonawy i pomarańczowy ale w taki brąz wpadajacy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.07.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Nie wiem dokladnie. Widziałam cenę za deskę a nie za metr2. Trzeba to przeliczyć rozsądnie jakoś. Jakoś nie mam do tego weny teraz ale dam znać ile to wynosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts