Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

Schody rzeczywście przepiękne...

Ja dopiero jestem na etapie czekania na prawomocną decyzje PnB ale jestem dobrej myśli. I tak nie wszystko zależy od nas jak to się mówi siły wyższe...

Będę budować też granata dlatego z uwagą śledzę Twoje poczynania i podziwiam podziwiam. Bardzo zaintrygowało mnie Twoje stwierdzenie że podłogi do domku i na taras kupowałaś w firmie w Krakowie a to przecież moje ukochane miasto więc jakbyś mogła dać namiary byłabym dzwięczna jak nie wiem co a co jeszcze do namiarów to skąd ten Pan Józef od schodów skoro jechał 600 km? Może pod Kraków na moją budowę też by zawitał? ( chociaż nie wiem kiedy to będzie...) Głowa do góry z córcią będzie ok sama w marcu tego roku też miałam problemy a teraz szykuję wyprawkę i jestem dobrej myśli tylko pozytywne nastawienie wiem że to trudne ale cały czas nad tym pracuję i jak mantrę powtarzam będzie dobrze będzie dobrze Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No hej Wam, w końcu usiadłam do kompa na dłużej :D . Jakoś ostatnio jestem za bardzo przepracowana i za późno wracamy z budowy, bo nie chciało mi sie juz siadać do kompa. Wstawiłam nowe zdjęcia schodów....i więcej... :) :) :) A co, chyba sie chwalę.....ale myślę, że mam czego..... Bardzo podobają mi sie te schody......

Córkę zabrałam juz wczoraj ze szpitala i teraz musi leżeć w domu no i nie przemeczać sie. Z dzidziusiem wszystko w porządku i słychać już bicie serduszka.... :D :D :D Tak mówi lekarz.....

Teraz wszyscy musimy uważać, żeby to moje dziecko nie przemęczało sie za mocno. Będzie to dla nas wszystkich bardzo trudny okres. Patryczek jest jeszcze bardzo mały i nie rozumie dlaczego mamusia nie może go wziąć na ręce jak wchodzi po schodach do domku.....i jest zmęczony....

Bedzie dobrze i ......nie widze innej opcji.... :) :) :)

Annulla, podaję Ci nazwę Firmy gdzie kupowałam parkiet i drewno na taras - Firma GRODEX - jak będziesz zaiteresowana to wejdź na allegro i poszukaj ich. Mój zięć tam właśnie znalazł tę Firmę. Ale jak bedziesz chciała pełne namiary to dam ci je, bo mam na fakturze..... :D :D :D

Dziękuję za pocieszeni dla mojej córki. Ona i tak cały czas martwi się, że to wszystko może się źle skończyć i psychicznie jest zdołowana, bo bardzo chcą drugiego dzidziusia....

Od dawna śledzę Twój dzienik, jest bardzo ciekawy i przede wszystkim użyteczny ze względu na kosztorys, który zamieszczasz :D. Gratuluję pięknych schodów - czy możesz zdradzić ile kosztowały, bo jeszcze nie umieściłaś tej pozycji w kosztorysie.

Jeśli możesz napisz, proszę jak duży będziesz miała taras i ile desek trzeba było na niego zakupić - też marzy mi sie drewniany piękny taras...

Waśku!

Piękne masz schody i cały domek jest super! Kibicuję Ci w twoim budowaniu, a sama czekam na zakończenie spraw spadkowych, a potem dopiero sprawy notarialne i będę mogła zacząć swoje budowanie!

Nie zazdroszczę Ci nieproszonych lokatorów, ciężko będzie ich wykurzyć! Może będzie trzeba wezwać strażaków?

Pozdrawiam

Josephine, witaj zatem u mnie.... :D :D :D Co do kosztorysu, to muszę go rzeczywiście już uaktualnić a przyznam ostatnio robie to chyba co dwa miesiące.... :-? :-? :-? Dziękuję za pochwały schodów. Ja dalej jestem pod ich urokiem... a ich koszt to 14 tysięcy pln. Dzisiaj własnie razem z mężem skończylismy je "ubierać' w ubranko ochronne, czyli tekturę gąbkę i folię streczową. Zawsze to będzie dużo bezpieczniej niż gdyby miały stać tak niczym nie przykryte. Poprzykrywaliśmy również kafle, żeby się nie brudziły......

Przeczytałam też Twój dziennik i muszę powiedzieć, że Twoja budowa idzie wzorcowo i życzę Ci, żeby tak było do końca.... :D :D :D

Taras będzie szeroki na dwie deski czyli 5metrów i taki duży bedzie w tej części, która jest zadaszona. Dalej będzie schodził do jeden deski czyli na szerokość 2,5 metra - to przy wyjściu z pokoju. Po drodze będą jeszcze schodki bo u nas jest dosyć duża różnica poziomów. Drewna kupiłam 65 m2 i mam nadzieję, że to wystarczy..... :D :D :D

O chorobcia... nieźle kosztowały te schody ... ja wprawdze będę miała betonowe, ale chcę je obłożyc częściowo drewnem, no i zastanawiam sie nad balustradą. Taka jaką Ty masz już kiedyś wpadła mi w oko, no ale cena pewnie byłaby dla mnie nie do przyjęcia - trzeba mysleć nad czymś innym. Dobrze, że zabezpieczacie schody przed zniszczeniem skoro ciągle jeszcze wykańczacie dom - szkoda byłoby je zarysować.

Kiedy planujecie robić taras i czy własnymi (tj. pewnie mężowymi) siłami?

Malkaj, dziękuje za kibicowanie....i ja kibicuję Tobie. Zobaczysz przyjdzie w końcu taki moment, że wszystko zacznie się juz z górki... :D :D :D

Cieszę się też, że nie tylko mnie podobają sie nasze schody.... :) :) :) dzieki...

Co do nieproszonych gości to tak właśnie zrobimy, poproszę strażaków, żeby wykurzyli mi tych niechcianych domowników.... :evil: :evil: :evil:

Musze powiedzieć, że jak rozsyłałam oferty o wycene takich schodów, to ceny zwrotne były dużo wieksze od tej ceny. Jedna z nich opiewała na 25 tys. Tak więc cieszę się, że udało mi się dogadać z Panem Józefem no i, że mam juz te schody... :D :D :D

Taras będziemy robic dopiero na wiosnę jak będzie już tynk. I tego akurat chcę oszczędzic mojemu mężowi, dogaduję się z pewną Firmą na zrobieni i ustalenie terminu wiosennego. Oczywiście mój mąż - jak zwykle- twierdzi, że On to zrobi lepiej i dokładniej.......ale jest przecież tyle innych rzeczy do zrobienia i na pewno będzie miał co robic wokól domku....

O wiele wygodniej się żyje ze schodami :wink: Fajnie wygladają.

Mam pytanie o deski ryflowane. Jakie to drewno, gdzie kupowaliście i w jeśli mogę prosić o podanie cney na pw. Jestem na etapie szukania na mój taras. Narazie szukam bo nie mam kasy by kupić :wink:

Acha no i zapomniałam. Nam też pękło w kotłowni. Nie zawór ale jakaś zlączka koło zaworu. Zalało nam kotłownie i wiatrołap. Były juz wstawione drzwi ale na szczęście nic się nie stało. Nie wiem z czego oni robią te części :evil: Rzeczy które powinny przeżyć lata padają po kilku miesiącach :evil: :evil: Współczuję.

Halo Mayland,

deski tarasowe to drewno bangkirai, prawdopodobnie ( tak mówią fachowcy ) jest to najodproniejsze drewno na taras. Kupiłam je w Krakowie, cena za metr2 wychodziła - ale to dopiero po bardzo długich negocjajcjach - 100zł Bardzo dobra cena. negocjacje odbywały sie w Listopadzie ubiegłego roku przez mojego zięcia a drewno dopiero niedawno przypłynęło z indonezji....