rogbog 13.08.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Waśku a cóż to taka smutna nuta zazgrzytała? Co ma być za rok- CUDNIE!!! We własnym domu już ogarniętym, na własnym tarasie,w ciszy ,spokoju (chociaż z tym spokojem bywa różnie-jako że my teraz w okolicy pól uprawnych mieszkamy ,żniwa w pełni ,to dzisiaj jak o 4 rano pod oknem mojej sypialni kombajn przejechał to....wiesz co mogłam powiedzieć ). Jak Twoje oko?Czy rozpoznajesz nim barwy?(pytam ,bo z tej profesji mam chleb ).Jesteś pod dobrą opieką?Może cóś doradzę? Pozdrawiam i życzę zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaAndrzej 20.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Nina, co się z Tobą dzieje. Nie odzywasz się od tygodnia. Czy powodem jest Twoje oko? Napisz coś, bo chyba wszystkie granatowiczki są zaniepokojone Twoją nieobecnością. Zaglądam do Twojego dziennika a tu pustka- aż niemożliwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.08.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 No właśnie, gdzie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 21.08.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Chyba wyjechani są na chwilę ? Należy się odpocząć . Ja też czekam na wieści zdrowotne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 22.08.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Halo, halo jak miło, że o mnie pytacie... Troszkę się urlopowaliśmy ale już jesteśmy. Dzisiaj wielki dzień, spędzimy pierwszą noc w naszym domku...Właśnie pakuję potrzebne rzeczy i jedziemy. Jak wrócę w niedzielę to usiądę w końcu do kompa na dłużej i opisze troszkę wrażeń z wakacji...no i wstawie pare zdjęć. Było to nam potrzebne. Co do odpoczynku, to wiecie jak to jest ... rodzina duża i czasu nam zabrakło, żeby każdego dowiedzić... Ale i tak odpoczelismy..... a przede wszystkim mój mąż. Miał luz całkowity..... Lecę już bo mąż czeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 22.08.2008 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Acha, z okiem dalej mam tak jak miałam. Biorę tabletki Galvenox i kropelki Difadol, Lotemax 0,5% Czekam też na badanie - angioskopię fluorescencyjną. Zaczyna mi to przeszkadzać i denerwuje mnie to, bo widoczność mam ograniczoną..... Bogusia, wiem, że jesteś okulistą...powiedz mi czy to minie? I co robić, żeby się nie pogarszało. Jak pytałam lekarza od czego tak się dzieje, to jeden powiedział mi, że od stersu, patrzenia w słońce, od schylania. Drugi powiedział coś zupełnie innego a mianowicie, że tak na prawdę to nie wiadomo co jest tego przyczyną. Może to być stan zapalny zębów lub innych organów w organizmie lub tak po prostu bez przyczyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 22.08.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Waśku, wiem że to bardzo przykra dla Ciebei choroba Jeżeli chodzi o przyczynę, to w pierwszej opini przychylam się głównie do stresu(z tego powodu może chorować nie tylko oko-stres bardzo osłabia nasz organizm,jesteśmy bardziej podatni na choroby).Natomiast druga opinia zawiera właśnie wszystko.W większości przypadków nie da się określić przyczyny Ale warto się przebadać"całościowo".Czasami coś się znajdzie.Niestety,czasami pozostają ubytki w ostrości wzroku(mniejsze lub większe) Wszystko zależy jak głęboko sięga stan zapalny(to właśnie wyjdzie w angiografii). Trzymam kciuki za Twoje zdrówko W takiej sytuacji powinnaś jak najmniej przebywać w zapylonych pomieszczeniach(chemia),chodzić bez dobrych okularów p/słonecznych. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.08.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 miłych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 25.08.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Nina, dobrze, ze sie odezwalas, bo juz z niepojem Cie wypatrywalam - trzymam kciuki za wyniki angiografii. Moze spraw sobie tymczasowo na budowe, do czasu kiedy sie bedzie kurzylo, takie przezroczyste gogle? (ja w takich malowalam dom)... zdroweczka Nino, sciskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.08.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Tworzycie piękna rodzinę. Będzie sie Wam super miszkało myslę w nowym domku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.08.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Mayland, dzięki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.08.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 No to ja też z pochwałami no i z pytaniem ukradłąś mi kolor właśnie o takim myślałam do małego pokoju - co to za farba? firma? itd i powiedz jak Twój mąż maluje te cholerne rogi - zagruntowałam pokój , zaczęłam od rogów takim wałkiem do rogów i chyba za mocno przyciskałam , żeby te narożniki były zamalowane a w ten sposób na boki ścian wychodziła gęstrza farba.....po zamalowaniu ścian cały czas widać te fragmenty od rogów- na ścianie ..kurcze chyba dobrze wytłumaczyłam a i czy zawsze robi się ten biały pasek na samej górze ściany tak jakby sufit obniżał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.08.2008 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Miko, Tobie też podziękuję za pochwały.... Kolor był dobierany i mieszany z biała farbą więc na fakturze mam tylko numer koloru, który wybralismy z całej gamy kolorystycznej...ufff...trudny to był wybór, bo nie wiadomo tak do końca co z tego wyjdzie już na ścianie. Generalnie mamy nauczkę, żeby podczas gruntowania uważać na zacieki na scianie. U nas w kilku miejscach już po pomalowaniu pierwszym razem - a tylko raz miało byc malowane - wyszły te okropne zacieki. Stąd też ściany malowane były dwa razy. Podkład to biała lateksowa farba Dekoral i potem taka sama tylko z kolorem. Rogi mój mąż też malował specjalnym wałkiem do rogów ale zbyt mocno nie przyciskał bo miał już doświadczenie z ciemniejszymi rogami.... Na górze przy suficie ten biały pasek bardzo mi się podoba i każde malowanie wczesniejsze u nas tak było robione. Tym razem daliśmy nawet szerszy biały pasek bo aż 4 cm. Do tego wnętrze okna też jest białe a nie zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.08.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 No właśnie i co my z tym rogiem mamy zrobić .... jeszce raz będziemy gruntować mąż wymyślił papierem 100 przejechać nie widać tak bardzo.... kolor to przykryje???? i czy można gruntować 2 razy???? i ten pasek na górze to jak???? maluje się sufit, zakleja się ścinę poniżej , maluje wałkiem, a potem przykleja się taśmę na tym białym pasku i kolor???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.08.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Miko. do zrobienia paska na ścianie kupujesz taśmę papierową, taką zółtą samoprzylepną i przed rozpoczęciem malowania ścian naklejasz równo od sufitu w dół. Oczywiście wcześniej malujesz sufit zajeżdżając na ścianę białą farbą, na taką szerokość jaka chcesz mieć. Potem jak malujesz kolorkiem ściany to musisz tylko uważać, żeby dobrze najechać kolorkiem na taśmę. Po pomalowaniu jednym ruchem odklejasz tę taśmę i widzisz jaki piekny równy biały pasek wyszedł. czasami może się zdarzyć, że farba wejdzie pod pasek ale to nie problem jak masz zmywalną farbę, bo mozna to delikatnie zmyć. spróbuj, to na prawdę dodaje uroku. Do tego jeszcze białe wnętrza okine i już jest inaczej niż u wszystkich.... Powodzenia w malowaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.08.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Miko, dla Ciebie w zbliżeniu, może nie takim całkiem bliskim ale widać białe wnętrza okna i pasek u góry .... http://images37.fotosik.pl/4/425125e9860ec84cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.08.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Po jednym pokoju miałam opad rąk a co z tym gruntowaniem podwójnym, można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Pięknie!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.08.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 wiesz, mój mąż powiedział, że teraz będzie gruntował dwa razy, bo po pierwszym malowaniu ścian białą farbą wyszło duzo plam i musiał malować raz jeszcze na biało.Tak więc chyba lepeij zagruntować dwa razy, bo wtedy jest pewność, że w ścianę wsiąknie więcej gruntu a nie farby. Mnie tez sie podoba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Wasiek, poczytałam wreszcie spokojnie Twój dziennik, i też jestem zdania, że tworzycie przesympatyczną rodzinę, uśmiech Twego Męża taki ciepły, przyjazny, wnusio kochany, to widać, a Ty i córka jak siostry, figury można Ci pozazdrościć Swój prywatny las, jak to brzmi, grzyby zbierane we własnym lesie, co my z podmiejskiego osiedla możemy o tym wiedzieć, tylko zazdrościć. Pierwsza noc w nowym domu za Wami, więc przeprowadzka już niedługo, trzymam kciuki, by wszystko poszło zgodnie z planem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts