wasiek 19.09.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Z okazji tak dużej liczby gości w moim dzienniku http://images28.fotosik.pl/193/032cfca5ad0c7718.jpg A mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 19.09.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 O i nowa stronka przy okazji.... Amtla, u mnie z wiatrołapu wchodzi się do małego holu, który na lewo przechodzi w salon z kuchnią i jadalnią, po prawej jest tez malutki korytarzyk ( około 4metrów ) z którego wchodzi się do pokoju, pomieszczenia gospodarczego i łazienki...na wprost są moje cudowne schody dębowe... a Fuga przy tych dużych płytkach to 1,5mmm i wygląda bardzo fajnie...a zobaczymy niedługo jak to się będzie sprawdzać na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.09.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 waśku, jak fajnie zmienia się domowy krajobraz. Bardzo ładnie wygląda parkiet. Proszę napisz, czy to taki z markietu? I z jakiego drzewa? Jakie masz wymiary tych klepek? Taaaaaaaa, własne grzanie, to oczywista zaleta domu, chociaż muszę napisać, żeu nas w bloku także dosyć wcześnie zaczęli grzać. Z tą różnicą, że zapłacimy za to krocie pewnie Ta przerwa pomiędzy płytkami faktycznie efektownie wygląda. A jaką fugę - gatunek i kolor planujesz na tą podłogówkę? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 21.09.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Coraz bardziej domowo . To rozumiem, ekipa przychodzi rano, wykonuje określony zakres prac i gotowe. A z wylewkami to tak jest, dopiero jak kładzie się podłogi to wszystko wyłazie To co Wasiu, kiedy przeprowadzka?. Może jednak najbliższe święta już w domku? Patrząc na postęp prac to jest bardzo możliwe, prawda? Życzę Ci tego serdecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.09.2008 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Amtla, parkiet to drewno merbau z Firmy Grodex, tej samej, która sprowadzała nam Bangkirai na taras. Firma mieści się w Krakowie i zajmuje się handlem - drewnem egzotycznym. Klepki są różnej długości od 30cm do 60cm a szerokość klepek to 5 cm. Taki sam parkiet ma u siebie moja córka i po roku czasu użytkowania ma on się u niej całkiem dobrze a teraz przecież użytkuje go ostro nasz wnusio.... Po zaolejowaniu będzie trochę ciemniejszy i bardzo ładny. Bogusia, chciałabym, żeby było mnie stać na więcej takich ekip, żeby odciążyc mojego męża... ale te moje biznesy.... Co do przeprowadzki to myślę, że Boże Narodzenie spędzimy w domku, chociaż nie wiem czy będzie już po przeprowadzce czy jeszcze nie. W sumie jak mąż zrobi juz łazienkę, to tylko mebli do kuchni będzie nam brakowało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 21.09.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 To ostatnie zdjęcie jest jak najbardziej realistyczne co do koloru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.09.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dzień dobry.... wpadłam z rewizytą....wyoglądałam wszystkie Twoje zdjęcia i powiem szczerze, że będziesz miała cudne zimowe widoki...a kolor pokoju - tego zielonego - jest naprawdę piękny...ciekawam czy kupowaliście gotowe, czy może z pigmentu.... i sofy!!!!! można wiedzieć co to jest? i jaka cena? będę zaglądać....i życzę dużo zdrówka, bo u mnie wsio chore.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.09.2008 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witaj Nitubaga... Juz odpisuję co to są za sofy - produkcja włoska sprowadzona do niemiec i tam odebrana przez nas osobiście. Dokładnie odbieralismy je w Berlinie. Koszt całego kompletu to niecałe 4 tysiące złotych polskich, wraz z kosztem przewozu. Miałam szczęście bo strasznie wtedy euro spadło... i stąd taka cena...Bardzo długo czekalismy na nie - prawie 8 miesięcy ale nam sie wcale nie spieszyło. Koszt w Euro to 1000 euronów... Kolor w pokoju tez bardzo nam się podoba. W rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza pistacja...Farba to lateksowa biała z Dekorala i do tego pigment wybrany z wzornika. To wszystko wymieszane i.....już.... Dzięki za zdrówko ale ono nam niestety, tez nie dopisuje. Jesteśmy oboje zakatarzeni...a w sobotę jedziemy na wesele.... pozdrawiam Nina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.09.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Amtla, parkiet to drewno merbau z Firmy Grodex, tej samej, która sprowadzała nam Bangkirai na taras. Firma mieści się w Krakowie i zajmuje się handlem - drewnem egzotycznym. Muszę się rozeznać w naszych rejonach. Bardzo mi się podoba Nie firma oczywiście , tylko podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.09.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 NO, mnie też się podoba.. a jeszcze bardziej bedzie sie podobało po olejowaniu.... .... taką mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.09.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 waśku, ślicznie się ta podłoga prezentuje Ciekawa jestem tego suchego układania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 29.09.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Mnie tez się podoba podłoga w Twoim holu. Chyba wrócę do koncepcji gresu polerowanego, która zarzuciłam po wizycie w sklepie, gdzie gres był okrutnie śliski. Jaki jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.09.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Bardzo ładny domek Taki gustowny i praktyczny. Ja na razie śledze dzienniki bo budowę rozpoczynam na wiosne ale od czegoś trzeba zacząć. A jaka jest powierzchnia użytkowa? Są może gdzieś dostępne rzuty? Chętnie bym obejrzała i nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.09.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 W kuchni, jadalni i salonie bedzie ten sam gres polerowany?Jesli tak, to on najlepiej wyglada położony wlasnie tak prosto, bez udziwnień. Nie wiem co planujecie ale dobry macie pomysł, że najpierw sobie poukładacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.09.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Chociaż..... znalazłam u Eugeniusza w dzienniku taki dywanik: http://images49.fotosik.pl/14/1b4e65176233698e.jpg Jesli planujesz wnętrza w bardziej tradycyjnym wystroju to może pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 30.09.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Wasiu zrób fotki "wersji" roboczych gresu, pokaż, może coś podpowiemy Czy ten gres ma jakieś "maziaje" czy jest razcej jednolity? Bo tak mi się wydaje ,że jak jednolity to mozna zaszaleć. Ponadto, wydaje mi się ze wszystko też zależy od tego ile wolnej podłogi będzie widać w kuchni i jadalni. Pozr Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 30.09.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Amtla, ja sama też jestem ciekawa tego ułożenia. Jak tylko ułożymy to wstawię zdjęcie i oczekiwać będę reakcji... Josephine, dziekuję... a gres wygląda naprawdę ładnie i nie wiem po jakim gresie chodziłaś w sklepie ale ten mój nie dczułam, żeby był śliski. Zresztą, testuje go tez już nasz wnusio i jak do tej pory nie przewrócił sie ani razu na nim. sylwiap-w29, prosze bardzo oto moje rzuty a powierzchnia to 200m2...wnętrze jest bardzo proste i jednocześnie funkcjonalne...szukalismy projektu z pokojem na dole, bo w przyszłości zabierzemy moja mamę do siebie. Parter http://images26.fotosik.pl/32/086cbcf0afa595c6med.jpg Poddasze http://images28.fotosik.pl/32/2525b13c0bb494a5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 30.09.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Mayland, gres kolorystycznie jest wszędzie taki sam ale w korytarzu jednym i drygim są płyty 60x60 i w salonie zrobiona jest obwódka z tych duzych płyt wokól ściany a w środku bedzie drewno. natomiast część jadalniana i kuchenna to te same płytki tylko 30x60. Do tego jeszcze wokól kominka będzie położony ciemniejszy odcień tego samego gresu, żeby podkreślic kominek. Dziękuje Ci bardzo za zdjęcie płytek eugeniusza ( kilka razy juz czytałam jego dziennik ale tylko poczatek, nie doczytałam do końca- teraz to zrobię ). Te dekory tez mi wpadły w oko i myslałam nawet, że odzielimy nimi kominek. Jest tylko mały szkopół one są dosyć drogie - jeden taki 30x30 kosztuje 69.55 pln a troche ich potrzebowałabym. Muszę jeszcze to przeliczyć i byc może zdecydujemy sie na to oddzielenie.... Bogusia. gres jest jasno bezowy w takie maziaje większe i mniejsze i trzeba pasować wzór, żeby te maziaje szły w jedną stronę. W małym korytarzu mąż sie pomylił z jedna płytką ale zobaczyliśmy to dopiero nastepnego dnia więc juz tak zostawiliśmy. Tego aż tak bardzo nie widać i ktos kto nie wie o tym nie musi tego zauważyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 30.09.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 prosze bardzo oto moje rzuty a powierzchnia to 200m2...wnętrze jest bardzo proste i jednocześnie funkcjonalne...szukalismy projektu z pokojem na dole, bo w przyszłości zabierzemy moja mamę do siebie. dzięki byłam ciekawa powierzchni bo zerknęłam na koszty poniesione i tylko mogę pogratulować że za 300 tys. udało się wybudować taki duży dom 200m2...tzn. dla mnie duży bo wybrałam projekt o powierzchni 136 m2 i tylko licze na to że wystarczy te 300 tys. Oby Życzę powodzenia a ja pozwolę sobie śledzić Wasz dziennik bo domek bardzo ładny Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 30.09.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Sylwia, niestety, kosztorys dawno nie był aktalizowany...koszty bieżace to 335000 pln i wykończeniówka robiona przez mojego męża. Ale duzo mnie kosztował gres na korytarz i kuchnię no i łazienka tez. Można było kupic tańsze płytki ... ale uznalismy, że skoro mój mąż sam je położy to możemy sobie pozwolic na płytki, które będa nam się podobały... Oszczędzilismy na koszice robocizny....a gres kosztuje 175 za metr....chciaż mnie udało się wytargowac taniej... A i seredecznie zapraszam do czytania, może uda Ci się w ten sposób uniknąć błedów, które my juz przeszlismy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts