sylwiap-w29 30.09.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Sylwia, niestety, kosztorys dawno nie był aktalizowany...koszty bieżace to 335000 pln i wykończeniówka robiona przez mojego męża. ...to i tak jest pocieszające i mobilizujące...też wiele będziemy robić sami oszczędzając na robociźnie bo inaczej to można wydawać i wydawaća a koszty mogą nie mieć końca. Ale wiadomo że do wielu prac potrzeba fachowców. Tak realnie myśląc te 300 tys. w dzisiejszych czasach trzeba włożyć nawet w mały domek. Ale tyle kosztują marzenia więc nie ma co narzekać!!!! Jeszcze raz gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.10.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 wasiek, tak patrzę na te fotki i nie wiem co napisać.... Trudno mi się wypowiedzieć, bo musiałabym - chciałabym zobaczyć całość pomieszczenia a najlepiej perspektywę przez wszystko czyli kuchnię, jadalnię i salon, bo to stanowi jakby całość - prawda? Taki "okrąg" zazwyczaj pomiejsza, choć nigdy nie ma reguły A jakie Ty masz wrażenie na żywca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.10.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Amtla, moje wrażenie na żywca jest takie, ze dzisiaj domówiłam 6 kartonów płytek 60x60, żeby w części jadalnianje też były te duże płytki. Te małe 30x60 będą tylko w kuchni. Ogólnie ułożenie podoba nam się ale jednak zdecydowanie ładniej wygląda jak jeszcze jadalnia będzie w duzych płytkach. A w ogóle to mój urlop nie będzie zbyt udany.... męża złapała grypa, ja zaczynam też byc pociągająca...a tyle mam pracy z roślinkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 domówiłam 6 kartonów płytek 60x60, żeby w części jadalnianje też były te duże płytki. ja zaczynam też byc pociągająca...a tyle mam pracy z roślinkami... To widzę, że szybko podjęłaś decyzję A z tym pociąganiem to już dobry tydzień walczę....jakieś paskudztwo lata w powietrzu najwyraźniej Wiem zatem jak się czujesz Łykaj co możesz Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.10.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 A dla męża dużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.10.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 łykamy oboje... i dzisiaj wcale długo na budowie nie byliśmy, bo ... raz nic nam robic sie nie chciało, dwa robota w ogóle nam nie szła...Chcielismy pomalować sufity biała farbą ..ale tu też nic z tego... farba jakaś dziwna się zrobiła i nie mozna nią było malować, trzeba kupić nową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.10.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 a dziekuję , przekażę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 03.10.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A jak zdrówko dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.10.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Halo Amtla,... zdrówko męża nie za bardzo i dlatego też dzisiaj zrobił tylko te parapety i wrócilismy do miasta...teraz leży już w łóżeczku od dawna i ogląda sobie telewizje... Jutro jak będzie się gorzej czuł, to nie jedziemy na budowę. A u Ciebie dach ładnie rosnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.10.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Zapomniałam napisać, że parapety faktycznie z oknami ślicznie się komponują Jakoś tak muzycznie mi wyszło, ale to chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.10.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 A dziekuję, dziekuję... mnie tez bardzo podobają się te parapety i ciekawa już jestem jak to bedzie wygladało w całości jak słupy i podciagi będą juz obrobione....ale jeszcze muszę poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.10.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 A jak obrabiacie te słupy i podciągi? Bo ja powoli dojrzewam do mojego poddasza: czytaj naciski syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.10.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Debem w kolorze bejcy schodów. Wszystko to ma pasować ze sobą. Filary i podciągi od wewnatrz będą zabudowane po całości a od srdoka tylko na szerokośc 12cm. U góry w każdym rogu maja być pilastry, czyli małe kwadraty czy jakos tam... mam nadzieję, że stolarz zrobi to o co mi chodziło...w trakcie pracy podjadę do niego, żeby zobaczyc jak to robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 05.10.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witaj wasiek! Całe wieki mnie tu nie było, a tu tyle zmian !!! Myślę, że rzeczywiście Boże Narodzenie jak najbardziej spędzicie w nowym domku. Dużo zdrówka dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.10.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Tomka, witaj świeta mam zamiar spedzić w domku ale nie wiem na 100% czy to bedzie wiązało się już z przeprowadzką. Czas wszystko pokaże....a prace u nas posuwaja się bardzo powoli....tylko dwie ręce .....i moje od czasu do czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 05.10.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Ale się zaniedbałam w Twoim dzienniku Wasiu Parapety śliczne, normalnie . A "przestojem" w wykańczaniu się nie martw.Najważniejsze zdróweczko-dla Ciebie i męza .A i trochę lenistwa od czasu do czasu dla zdrowotnosci nie zaszkodzi. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.10.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 sliczne te wasze parapety - bardzi mi sie podobaja!!! wlasciwie nie wiem dlazcego takich nie zamontowalismy u siebie - bardzo ladne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.10.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Bogusia, mhk dziekuję. Na początku chcielismy parapety z marmuru albo trawertynu ale potem po rozmowach ze stolarzem i widokiem jego pracy u naszej córki, zdecydowaliśmy, że parapety będą drewniane i...jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.10.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 jest bardzo ok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.10.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ja tak jak mhk. Dlaczego ja tak u siebie nie zrobiłam! WHY???? Są baaaardzo ok Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts