Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

Sylwia, niestety, kosztorys dawno nie był aktalizowany...koszty bieżace to 335000 pln i wykończeniówka robiona przez mojego męża.

...to i tak jest pocieszające i mobilizujące...też wiele będziemy robić sami oszczędzając na robociźnie bo inaczej to można wydawać i wydawaća a koszty mogą nie mieć końca. Ale wiadomo że do wielu prac potrzeba fachowców. Tak realnie myśląc te 300 tys. w dzisiejszych czasach trzeba włożyć nawet w mały domek. Ale tyle kosztują marzenia :) więc nie ma co narzekać!!!! Jeszcze raz gorąco pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wasiek,

tak patrzę na te fotki i nie wiem co napisać....

Trudno mi się wypowiedzieć, bo musiałabym - chciałabym zobaczyć całość pomieszczenia a najlepiej perspektywę przez wszystko czyli kuchnię, jadalnię i salon, bo to stanowi jakby całość - prawda? Taki "okrąg" zazwyczaj pomiejsza, choć nigdy nie ma reguły :wink:

A jakie Ty masz wrażenie na żywca?

Amtla, moje wrażenie na żywca jest takie, ze dzisiaj domówiłam 6 kartonów płytek 60x60, żeby w części jadalnianje też były te duże płytki. Te małe 30x60 będą tylko w kuchni. Ogólnie ułożenie podoba nam się ale jednak zdecydowanie ładniej wygląda jak jeszcze jadalnia będzie w duzych płytkach. A w ogóle to mój urlop nie będzie zbyt udany.... :( :( męża złapała grypa, ja zaczynam też byc pociągająca...a tyle mam pracy z roślinkami... :( :( :(

domówiłam 6 kartonów płytek 60x60, żeby w części jadalnianje też były te duże płytki.

ja zaczynam też byc pociągająca...a tyle mam pracy z roślinkami... :( :( :(

To widzę, że szybko podjęłaś decyzję :D :D

A z tym pociąganiem to już dobry tydzień walczę....jakieś paskudztwo lata w powietrzu najwyraźniej :wink: Wiem zatem jak się czujesz :-?

Łykaj co możesz :wink:

Pozdr

łykamy oboje... :D :D :D i dzisiaj wcale długo na budowie nie byliśmy, bo ... raz nic nam robic sie nie chciało, dwa robota w ogóle nam nie szła...Chcielismy pomalować sufity biała farbą ..ale tu też nic z tego... farba jakaś dziwna się zrobiła i nie mozna nią było malować, trzeba kupić nową.. :(

Debem w kolorze bejcy schodów. Wszystko to ma pasować ze sobą. Filary i podciągi od wewnatrz będą zabudowane po całości a od srdoka tylko na szerokośc 12cm. U góry w każdym rogu maja być pilastry, czyli małe kwadraty czy jakos tam... mam nadzieję, że stolarz zrobi to o co mi chodziło...w trakcie pracy podjadę do niego, żeby zobaczyc jak to robi...