Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja tak ogrodowo.... Zebrałaś nasiona aksamitek? Jesli jeszcze nie to zbieraj już, bo pora :wink: :lol:

Pozrywaj wszystkie łebki ze zwiednietymi i obeschniętymi kwiatkami.W środku są nasionka (igiełki biało czarne). Przebież, wyczyść, usuń zeschniete płatki i resztki pączków. Trzymaj nosionka do wiosny i znów posiej :lol:

Ja uzbierałam tyle, że obsiać pół wsi mogę :lol:

Ja też sadzę. Narazie nic nie widać. Wszystko w ziemi, z powiędłymi jesienią liśćmi lub całkiem gołe. Nasadziłam paproci bo dostałam całe wiadro sadzonek. Dzisiaj przywiozłam sadzonki roslin od babci. Ciagle coś znosze i zakopuje. Mam nadzieję, ze wiosną coś bedzie widać z tych moich starań bo narazie.... szkoda gadać :lol:

Brakuje mi pieniędzy na iglaki i większe drzewa więc narazie ich nie sadzę. Będę dosadzać na wiosnę jak teraz nie zdążę.

Sama jestem ciekawa tych róż. Do tej pory powiedzmy.... nie były zachwycajace na działce :lol: Teraz się przyłozyłam. Kupiłam dobre sadzonki, przygotowałam dołki z obornikiem i lepszą ziemią. Może coś z tego wyjdzie :roll:

Duze działki są fajne ale mają minusy. Wykończenie ich, nasadzenia sporo kosztują. Więc dzieli się roślinki na większe powierzchnie i nie mają juz takiego efektu. Pozostaje podział na rabaty i skupienie sie na nich własnie. Wtedy łatwiej wszystkiego dopilnować i wykończyć. :roll:

To prawda, dużo jest do zrobienia... ale wiesz co? Ja już widzę to! Te rabaty i zielona trawka....Mam juz projekt rabat...ale....to chyba nie jest to o czym ja myslę.... :-? :-? :-? Pewnie częściowo wykorzystam pomysły projektanta ale w połaczeniu z moimi. Nie lubię funkii, a mój student projektant - posadził mi je... :) :) :) na papierze oczywiscie....

Jutro mam ostatni dzień urlopu i chyba wybiorę się do ogrodnika po tawułki. Chcę oddzielić, to znaczy zrobic linie pomiedzy przyszłym trawnikiem gdzie bedzie plac zabaw dla wnuków a lasem, szpalerem z tawuł kwitnących na różowo. Myślę też, żeby przed tawułami posadzic bordowy berberys......bedzie to swojego rodzaju zywopłot niskopnący.....

No proszę :) parapetówka udana, wizyta "w gościach" też, do tego tak ważna uroczystosć rodzinna :D :p .

W takiej sytuacji, budowa nie zając, nie ucieknie :p :p

Zazdroszcze Ci Nino kominka 8) , bo nasz...chyba go jednak do końca nie polubię :x .

Już myślę,za ile lat będzie mi się chciało robić demolkę, bo na pewno go zmienię :cry: :cry:

Czekam na zdjęcie :)

Pozdr Bogusia

Zdjęcia będą jak tylko budowniczy pozwoli......i jak aparat zabiorę..... :D :D :D Nasz kominek na razie zostanie obudowany, otynkowany i połozymy jakiś ciemniejszy kolor a w przyszłym roku trafi na miejsce kamień. Bedzie to portal w stylu angielskim.. teraz z braku kaski nie bedzie go od razu......chyba, że cud sie jakiś zdarzy.... :D :D :D

Miko, cieszę się, że podoba Ci sie podłoga i, że się odezwałaś.... :D :D :D

Nic nie piszesz, nie ma Cie a potem nagle......bum ....informacja, że masz już odbiór domu.... :o :o :o A przecież, żeby dom mozna było odebrać to trzeba miec zrobione wszystkie te ważne rzeczy.....a Ty tak narzekałaś, że powoli idą prace ....no,no, to moze uchylisz rabka tajemnicy i pokażesz co nieco....proszę... :D :D :D

Amtla, szukam i szukam juz po całej polsce tego odcienia i nikt go nie ma.... :o :o :o normalnie nie wiem co robic.... :roll: :roll: :roll:

Amtla, szukam i szukam juz po całej polsce tego odcienia i nikt go nie ma.... :o :o :o normalnie nie wiem co robic.... :roll: :roll: :roll:

Wasiek,

sprawdziłam - niestety to nie Nowa Gala :evil: a przepiękna chińszczyzna w trzech odcieniach czyli od kremu, poprzez budyń do ciemnego beżu. Po prostu śliczne :D Cena 70,0zł bez 10 gr.

Bardzo przypominały Twoje, dlatego zwróciłam na nie uwagę...

Znajdziesz kiedyś :roll: trzymam kciuki.

Oooo jaki ładny kominek powstaje :D .Już to widać, a jak jeszcze dojdzie kamień 8) :p

Wnusio bardzo przejęty był pierwszym szampanem?( bo to chyba pierwszy, prawda? widać to po jego skupieniu w delektowaniu się smakiem :p ).

Podłoga śliczna 8)

Pozdr

PS.Tym razem to ja musiałam uciekać z Twojego dziennika, hihi :lol: