wasiek 13.10.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja właśnie czytam Twój temat dotyczący róż.... Uczę się, żeby te róze, które kupiła też pieknie mi wiosną zakwitły.... A dzisiaj kupiłam jeszcze krzewuszkę i posadzę ją raem z jaśminowcem...będzie ładnie kolorowo....różowo i biało...i na dodatek pachnąco.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.10.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A ja tak ogrodowo.... Zebrałaś nasiona aksamitek? Jesli jeszcze nie to zbieraj już, bo pora Pozrywaj wszystkie łebki ze zwiednietymi i obeschniętymi kwiatkami.W środku są nasionka (igiełki biało czarne). Przebież, wyczyść, usuń zeschniete płatki i resztki pączków. Trzymaj nosionka do wiosny i znów posiej Ja uzbierałam tyle, że obsiać pół wsi mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.10.2008 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Dobra jestem, otworzyłam wątek szukam róż na ostatniej stronie gdzie mayland pisze jako pierwsza posta na tej stronce no i uznałam, że to Ona ten wątek rozpoczęła...sama z siebie się usmiałam... Maylandziu, a co z tymi aksamitkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.10.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 ups, wstrzeliłam się.... Dziękuję, jutro tak zrobię....aż wierzyc mi się nie chce, że to tak mnie wciągnęło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.10.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ja też sadzę. Narazie nic nie widać. Wszystko w ziemi, z powiędłymi jesienią liśćmi lub całkiem gołe. Nasadziłam paproci bo dostałam całe wiadro sadzonek. Dzisiaj przywiozłam sadzonki roslin od babci. Ciagle coś znosze i zakopuje. Mam nadzieję, ze wiosną coś bedzie widać z tych moich starań bo narazie.... szkoda gadać Brakuje mi pieniędzy na iglaki i większe drzewa więc narazie ich nie sadzę. Będę dosadzać na wiosnę jak teraz nie zdążę. Sama jestem ciekawa tych róż. Do tej pory powiedzmy.... nie były zachwycajace na działce Teraz się przyłozyłam. Kupiłam dobre sadzonki, przygotowałam dołki z obornikiem i lepszą ziemią. Może coś z tego wyjdzie Duze działki są fajne ale mają minusy. Wykończenie ich, nasadzenia sporo kosztują. Więc dzieli się roślinki na większe powierzchnie i nie mają juz takiego efektu. Pozostaje podział na rabaty i skupienie sie na nich własnie. Wtedy łatwiej wszystkiego dopilnować i wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.10.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 To prawda, dużo jest do zrobienia... ale wiesz co? Ja już widzę to! Te rabaty i zielona trawka....Mam juz projekt rabat...ale....to chyba nie jest to o czym ja myslę.... Pewnie częściowo wykorzystam pomysły projektanta ale w połaczeniu z moimi. Nie lubię funkii, a mój student projektant - posadził mi je... na papierze oczywiscie.... Jutro mam ostatni dzień urlopu i chyba wybiorę się do ogrodnika po tawułki. Chcę oddzielić, to znaczy zrobic linie pomiedzy przyszłym trawnikiem gdzie bedzie plac zabaw dla wnuków a lasem, szpalerem z tawuł kwitnących na różowo. Myślę też, żeby przed tawułami posadzic bordowy berberys......bedzie to swojego rodzaju zywopłot niskopnący..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 13.10.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 No proszę parapetówka udana, wizyta "w gościach" też, do tego tak ważna uroczystosć rodzinna . W takiej sytuacji, budowa nie zając, nie ucieknie Zazdroszcze Ci Nino kominka , bo nasz...chyba go jednak do końca nie polubię . Już myślę,za ile lat będzie mi się chciało robić demolkę, bo na pewno go zmienię Czekam na zdjęcie Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.10.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Zdjęcia będą jak tylko budowniczy pozwoli......i jak aparat zabiorę..... Nasz kominek na razie zostanie obudowany, otynkowany i połozymy jakiś ciemniejszy kolor a w przyszłym roku trafi na miejsce kamień. Bedzie to portal w stylu angielskim.. teraz z braku kaski nie bedzie go od razu......chyba, że cud sie jakiś zdarzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.10.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Ho, ho, ho ...i po parapetóce I ogrodniczka sięz robi z Ciebie waśku z takim zacięciem. Najważniejsze, że jest wizja kominkowa....a pieniądze - rzecz nabyta A urodzinki wnusia urocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.10.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 dziękuję Amtla.... Co do kaski, tez tak mówię... i dlatego wolimy robić wolniej ale tak jak chcemy..... A kafli do jadalni nadal nie ma ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.10.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 A kafli do jadalni nadal nie ma ...... Bo chyba u nas w Liroyu rzucili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.10.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Amtla, Nową galę? SL02? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.10.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ale piękna podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.10.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Amtla, Nową galę? SL02? Nie dostałam powiadomienia, dlatego dopiero teraz odpowiadam. Niestety symbol inny, ale bardzo bardzo podobne płytki. Też mają takie jakby smugi. Jak Ci zależy to mogę sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 16.10.2008 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Miko, cieszę się, że podoba Ci sie podłoga i, że się odezwałaś.... Nic nie piszesz, nie ma Cie a potem nagle......bum ....informacja, że masz już odbiór domu.... A przecież, żeby dom mozna było odebrać to trzeba miec zrobione wszystkie te ważne rzeczy.....a Ty tak narzekałaś, że powoli idą prace ....no,no, to moze uchylisz rabka tajemnicy i pokażesz co nieco....proszę... Amtla, szukam i szukam juz po całej polsce tego odcienia i nikt go nie ma.... normalnie nie wiem co robic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.10.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Amtla, szukam i szukam juz po całej polsce tego odcienia i nikt go nie ma.... normalnie nie wiem co robic.... Wasiek, sprawdziłam - niestety to nie Nowa Gala a przepiękna chińszczyzna w trzech odcieniach czyli od kremu, poprzez budyń do ciemnego beżu. Po prostu śliczne Cena 70,0zł bez 10 gr. Bardzo przypominały Twoje, dlatego zwróciłam na nie uwagę... Znajdziesz kiedyś trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.10.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 no...już mieszkamy dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 16.10.2008 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 zartujesz czy mówisz poważnie......jeżeli powaznie to najlepsze gratulacje...hihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 16.10.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Oooo jaki ładny kominek powstaje .Już to widać, a jak jeszcze dojdzie kamień Wnusio bardzo przejęty był pierwszym szampanem?( bo to chyba pierwszy, prawda? widać to po jego skupieniu w delektowaniu się smakiem ). Podłoga śliczna Pozdr PS.Tym razem to ja musiałam uciekać z Twojego dziennika, hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 17.10.2008 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Dziekuję Bogusia.... Jutro będę się cieszyć wnusiem....będę go miała i w sobotę i w niedziele... A nowej Gali dalej niet.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts