tola 17.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Wasiu, piękna podłoga, gratuluję.Wnusio całe dwa dni u Ciebie, ale będzie zabawa.Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko.Piszesz o portalu kamiennym w stylu angielskim do kominka, to będzie cudo.Bardzo mi się podobają takie kominki. Będę czekać na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 17.10.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Tolu, a dziękuję, dziękuje... W sprawie portalu ...to troszke to potrwa zanim znajdzie się na miejscu.... a wszystkiemu winna kasa - ach ta kasa - ale jak tylko sie pokaże, to nie omieszkam zdjęcie zaraz wstawic ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 19.10.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Wasiek! Już raz przez nieuwagę wpisałam się do Twojego dziennika, ale to poprzez fascynację oknami i parapetami zewnętrznymi . Jeżeli znajdziesz wolną chwilę, powiedz jak udało się tak fantastycznie dobrać kolor stolarki i parapetów. Co to za okna? kto jest producentem? i czy to producent okien oferował również parapety? Dużo pytań jak na pierwszy wpis Poprawię się jednak, tym bardziej, iż z wielu powodów Twój dziennik przeczytałam i czytam dalej z wielką uwagą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 19.10.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Helios, witaj u nas i...pewnie, że znajdę czas - po to tez piszę, żeby można było skorzystać z nabytego już doświadczenia... Okna to system Rehau, kupione w Elblagu w Firmie "Konstal". Z parapetami zewnętrznymi to mieliśmy problem, bo najpierw chcieliśmy granitowe a potem jak obejrzelismy je w rzeczywiśtości to tak jakos mi nie podeszły ( no i kasa duża ). Z klinkieru, też nie za bardzo widziały sie mojemu mężowi i zaczęliśmy szukać czegoś innego. I wtedy właśnie właściciel Firmy gdzie kupiliśmy okna ( obustronny złoty dąb ) zaoferował nam parapety w okleinie tej samej co okna. To było to....zarówno mnie jak i mojemu mężowi bardzo spodobały się te parapety i .... wybór już dokonany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 20.10.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Wielkie dzięki za informację Słowo o mnie. Wiek zbliżony, córka z zięciem i 10-miesięczny wnuczek, syn singiel do wzięcia Pomimo, iż wybudowaliśmy już jeden dom, to wymyśliłam, że skoro dzieci jak i obecne i przyszłe wnuczęta mieszkają 300 km od nas, to my się przeniesiemy bliżej I tak rozpoczęliśmy budowę drugiego domu na odległość Zazdroszczę, że u Ciebie to finisz, u nas stan surowy otwarty (bez okien) Dlatego mimo, że nie zapomnieliśmy jeszcze pierwszej budowy, czytam co tylko możliwe na forum Muratora i nie tylko Okna Rehau są chyba z górnej półki, muszę odnaleźć przedstawiciela i spróbować pierwszych wycen. Wstawiać będziemy na wiosnę, bo inaczej nie przetrwałyby "zainteresowania" częśći lokalnego społeczeństwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.10.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Helios, no rzeczywiście losy nasze bardzo podobne a szczególnie co do dzieci .... Mój syn tez, jak do tej pory - jest sam. Ma dziewczynę ale .....co jakiś czas.....i ostatnio słyszę, że trudno znaleźć mu, jego drugą połówke... Co do budowy na odległość, to przyznam, że jesteście odważni. Ja mam dosyc tych problemów, które były na bieżąco. No i muszę przyznać, że każdą ekipę trzeba pilnować. Oni robią to cały czas i nie myślą o fuszerce, którą zrobią, że za chwile trzeba będzie to poprawiać. Oni zrobili, skasowali i maja to gdzieś.... Dlatego wolę, żeby wykończeniówkę zrobił mój mąż sam osobiście, bo wiem, że będzie to duzo wolniej ale za to zdecydowanie dokładniej....a to jest bardzo ważne na przyszłość. Zresztą, on tez się cieszy, że sam robi u siebie i żaden majster już nie pałęta mu się po jego domku.... Pewnie, że byłoby szybciej ...ale czy dokładniej???? Na pewno nie, bo nie ma to jak robi sie dla siebie samego.... Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalszą budowę na odległość. No i miło Ciebie gościc w naszym dzienniku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.10.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Ale piękne zdjęcia Ja kilka lat temu też byłam nad morzem w pażdzierniku (kilka dni) i było tak ciepło, że chodziłam boso po plaży i wodzie.A jestem zmarźluch Szkoda,że nie możesz dokupić płytek.Ale moze ten inny odcień da się jakoś wkomponować w całość i wyjdzie z tego bardzo ciekawy efekt Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 26.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 A to faktycznie bigos z tymi płytkami się zrobił Niby taki duży wybór, a jak coś się wybierze, to akurat musi nie być Takim to dobrze co mogą sobie pojeżdzić na wypoczynek Morze śliczne na fotkach. Ja niedługo pójdę w Wasze ślady - będę odpoczywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Amtluś, a gdzie Twoje ślady pójdą? pojadą? Masz już coś na oku? Życzę Ci z całego serca,zebyś sobie wypoczęła, bo takiej budującej kobiecie się to NALEŻY!! :lo Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 26.10.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Chyba w końcu te piramidy zobaczę ale na razie szaaaaa, bo u mnie zawsze na opak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 26.10.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Halo, halo już dołączam do Was... Nad morzem było fajnie i dziwnie jednoczesnie. Byłam w Juracie i wiecie co, tam było zupełne pustkowie... Sklepy pozamykane, domy pozamykane okiennice mają i baaardzo mało ludzi, że nawet na palcach można było policzyć. Ale za to latem, to po tych samych ulicach przejść nie można spokojnie...No cóż, typowe miasto sezonowe... Co do kafli, to zamówię jednak ten inny odcień, zdam się na los, może razem będzie to fajnie wyglądało. Musimy już kupić te kafle i położyć bo czas ucieka i do Bożego Narodzenia coraz bliżej.... Wczoraj wyszedł nam kolejny klops.....nasze ocieplenie zewnętrzne zrobione przez "fachofców" jest skopane chyba maksymalnie...wszystkie listwy przyokienne są do zerwania i położenia od nowa.... Oni w ogóle nie używali poziomicy, każda listwa ma inne wymiary.... Amtla, życzę Ci, żeby ta Twoja podróż jak najszybciej się spełniła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.10.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Wczoraj wyszedł nam kolejny klops.....nasze ocieplenie zewnętrzne zrobione przez "fachofców" jest skopane chyba maksymalnie...wszystkie listwy przyokienne są do zerwania i położenia od nowa.... Oni w ogóle nie używali poziomicy, każda listwa ma inne wymiary.... Ludzie kochani, najlepiej to chyba robić wszystko samemu - tylko wtedy jest pewność Teraz zmarnowany czas i pieniądze, a najgorsze to te zszarpane nerwy? I co ja mam tu mówić o spokoju..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.10.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 W eko groszku nie pomogę bo my na gazie jedziemy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 01.11.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 My podobnie- na gazie.I póki co cały czas coś regulujemy-a to za gorąco, to za chłodno.Na dole przy pdłogówce i dwóch małych grzejnikach w wykuszu jest bardzo ciepło.Na górze same grzejniki i najczęściej są zaktręcone lub na pół gwizdka.To tak narazie,wszystko się okaże w zimie.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 01.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Hej Nina! Ale u Was zmiany! PRZE-SLI-CZNA podloga! Bardzo pieknie sie prezentuje! Spoznione usciski dla jubilata i pozdrowienia dla Waszej calej rodzinki! (przepraszam, ze takie spoznione zycznia, ale w pracy totalnie nie mam czasu na net , a w domku wieczorem mam dwoch (hm.. trzech? ) stesknionych facetów) Buziaki i trzymajcie sie zdrowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.11.2008 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 U mnie gazu nie ma i nie będzie, więc jedynym sensownym rozwiązaniem jest eko groszek. Jak szukaliśmy rozwiązania na ogrzewanie to kosztował on wtedy ( a było to dwa lata temu ) 450 zł za tonę luzem. Teraz natomiast, kosztuje już 780 za paczkowany a luzem to 680 zł za tone. Czyli w przeciągu tych dwóch lat bardzo duzo zdrożał. Ciekawa jestem jak to będzie dalej się kształtowało. Oby już ta cena nie wzrastała. Ani@, dziękujemy za pozdrowienia .....i poświęcaj jak najwięcej czasu tym swoim trzem spragnionym mężczyznom zycia....to najlepsze co może być.... Pozdrowienia dla wszystkich..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 02.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 oooooooooo widzę kominek się pojawił w domku ...jestem ciekawa końcowego efektu bo też chcemy rogowy... pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 02.11.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witaj Sylwia... ja tez jestem ciekawa efektu końcowego ...ale szybko chyba sie tego nie doczekamy....kominek musi poczekać na lepsze czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 02.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Witaj Sylwia... ja tez jestem ciekawa efektu końcowego ...ale szybko chyba sie tego nie doczekamy....kominek musi poczekać na lepsze czasy... Waśku kiedy my się wprowadzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.11.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Oto jest pytanie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts