Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

gdzie ja byłam, że nie trafiłam na Twój dziennik. :oops:

U mnie pracy dział IT pozakładał silne zabezpieczenia na komputerach i nie widzę żadnych zdjęć zamieszczanych na fotosiku.

W sprawie zmywarki - też nigdy nie miałam. Na zmywarkę namówiła nas projektantka kuchni. Kupiliśmy Siemensa 45 z opcją 1/2 załadunku.

A teraz z innej beczki - dwa lata temu (jak się jeszcze nie budowaliśmy i mogliśmy spokojnie pojechać na wakacje :roll: ) przejechaliśmy rowerami z Olsztynka, wzdłuż Kanału Elbląskiego, Elbląg, Frombork, Braniewo, Lidzbark Warmiński do Kętrzyna.

Pamiętam wyjazd z Elbląga na Tolkmicko - mocno pod górkę, co przy obciążonym sakwami rowerze daje popalić. Potem szaleńczy zjazd do Kadyn.

Fajnie było!

Witaj Marta w moim dzienniku.... :D :D :D

widzę, że podobają Ci sie nasze krajobrazy...a droga do kadyn jest rzeczywiście zajefajna....sama tam tez dawniej jeździłam na rowerze..Pamietam jak bałam się jak nasze dziecko jechało przed nami, oczywiscie rozpędzony niemiłosiernie...tak było za pierwszym razem, później juz nie zwracałam na to uwagi. A byłaś po drodze na punkcie widokowym na zalew? Piękny widok stamtąd.... Teraz to teren prywatny...

Wasiu, Twój małż to ekspresowo choruje?

Widac,że chłopina na miejscu nie moze usiedzieć :lol: :lol: (uleżeć.. :) ).

Co do choinki, to my rok temu ("na wynajmie") tak zrobiliśmy-zakupiliśmy świerk i na wiosnę posadziliśmy w naszym "ogrodzie :lol: ".

Przyjął się i na te święta będzie oczywiście wystrojony :lol: :lol:

Ale radocha :p :p

Teraz też chcemy tak zrobić, ale chciałabym większe drzewko, jest wiecej miejsca.I oczywiście na wiosnę ogród się powiększy :lol:

PS.A małżonek niech nie bedzie taka Zosia samosia, tylko niech się kuruje :)

Pozdr :p

Wiesz co, zaczyna żałować, że nie sprzedalismy mieszkania na wiosnę albo latem. Teraz zajmuje się tym biuro nieruchomości i.......nic. Nie ma chetnych na zakup mieszkania a cena wcale nie jest wygórowana. Nie mam już kasy zupełnie i miałam nadzieje, że jak sprzedażą zajmie się biuro, to będzie szybciej.... a tu nic, pusto ani jednego zgłoszenia..... :( :( :(

O mały włos nie wrobiłam sie w biuro. Prowizją byłabym zwiazana nawet pół roku to rozwiazaniu umowy :evil: :evil: Oczywiscie prowizja od kwoty na umowie z nimi a nie od faktycznej ze sprzedaży :evil: Umowa na wyłączność. WYcofałam się bo mieli bandyckie zapędy. Sprzedaliśmy sami w ostatnim chyba dobrym momencie. Rozumię jak sie zamartwiasz. Przechodziłam przez to. W końcu sie sprzeda. Ale nie odpuszczaj. Sama też szukaj kupca. Nie ma co liczyc tylko na nich.

Wiem Mayland i dlatego też, podpisałam umowę na wyłaczność ale tylko na trzy miesiące. Prowizja 3% plus vat. Po tym okresie sama zajme sie sprzedażą albo wynajmę i sprzedam jak znowu bedzie dobry okres......tylko brak kasy doskwiera a jeszcze jest tyle do zrobienia i nie uda nam się zrobić tego z bieżacych wpływów.... :( :( :(

Po tym co piszesz Wasiu, to muszę przyznać ze my mieliśmy wielkie szczęscie w sprzedaży mieszkania.

Najpierw powiesiłam ogłoszenie u siebie w pracy i nic.Po ok. miesiącu stwierdziliśmy,że zlecimy to do biura nieruchomości.Ale tu też tzreba mieć szczeście.I nagle znajomy męza polecił nam biuro przez które sam sprzedał dom.Przyszła bardzo miła Pani, pocykała zdjęcia.Ustaliliśmy warunki sprzedaży, prowizję kwotowo a nie procentowo i...Nie bardzo wierzyłąm,że z tego coś bedzie.Aha Pani powiedziała jeszcze,ze przyjdzie do nas z kupcem który będzie naprawdę zainteresowany.Nie będzie przychodziła z "gapiami".

Podeszliśmy na luzie,wakacje ,ludzie wyjechani, mały ruch w interesie i..Po ok.2 tyg. Pani dzwoni -mam kupca.Przychodzi i kiedy byłyśmy same mówi-chyba jest ok,widziała to po reakcji kupujacych (a przyszli z innego oglądanego mieszkania).Podaliśmy cenę,nie było wielkich targów.A jak jeszcze powiedzieliśmy,ze ok.30 m od bloku mamy garaż, a jeszcze mamy działke rekreacyjną-Państwo mówią-bierzemy wszystko :o Cały pakiet :lol: :lol: .

Ponieważ podobały im sie nasze meble w pokojach-zostawiliśmy prawie wszystko.Kuchnia zabudowana- była w cenie.We wrześniu popisaliśmy akt notarialny :D Jedyny minus, to to że musielismy mieszkanie opuscić do konca października i wynająć mieszkanie( tu mieliśmy kolejnego farta).

Tak więc sprzedaliśmy bardzo dobrze mieszkanie (cały pakiet :D ).Dostaliśmy całą gotowkę.

A za 2-3 miesiące już nie było tak łatwo....i w takiej dobrej cenie.

Trzymam Wasiu kciuki za Was.Moze też popytaj znajomych,rodzinę.

Bogusia, masz rację on nie może wyleżeć w łóżku. Dalej kaszle ale juz nie tak jak jeszcze przedwczoraj. Oczywiście pojechał dzisiaj na budowę i nawet coś tam porobił ale jak wrócił to stwierdził, że praca mu w ogóle nie szła...

No to dobrze,że odpuscił.Robota nie zajac, a o zdrówko trzeeeeba dbać!!!

Pozdrawiam

Cicha noc,

gwiazdy lśnią,

mróz maluje kształt na szkle,

świecy blask,

w taką noc

ja życzenia Tobie ślę:

Świąt radosnych,

przeżyć wzniosłych,

w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech pora zimowa,

wraz z nadzieją nową,

radość w sercu na stałe zagości...

Pozdrawiam !!!!

Gdy na zimowym niebie Gwiazda Betlejemska zaświeci,

przy Wigilijnym stole siadają dorośli i dzieci.

Życzenia sobie składają opłatkiem się łamiąc,

mówią o przyszłości i Tych co odeszli wspominają.

Do tych życzeń serdecznych i my się przyłączamy:

niech zdrowie, szczęście i miłość zawsze będą z Wami.

http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/3994.JPG

Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moi mili, byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy.

Może cicho bez hałasu iść na spacer gdzieś do lasu?

Może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski?

Może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju?

Ważne, aby w te święta, Był ktoś, kto o nas pamięta.

http://digilander.libero.it/blogdinatale/babbi%20natale%20collescion/e8624592.gif

Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń,

że może z niej uczynić Betlejem

Każdy z nas ma na tyle ciepłe serce,

że może przyjąć nowo narodzoną miłość...

do tego wystarczy tylko wiara, nadzieja

a miłość przyjdzie sama... Radosnych Świąt!

http://muzyka.interia.pl/teledyski/#teledysk/last-christmas,13504

http://www.e-kartki.net/kartki/big/116689856711.jpg

http://images47.fotosik.pl/42/b70d2bc3a69554bdmed.jpg

Świąt białych, pachnących choinką,

spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze.

Świąt dających radość,

odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija...

Ania z rodzinką

Wyciszenia i marzeń spełnienia...

tych malutkich i tych dużych...

W okół siebie Dobrych ludzi...

takich jak Tu, na tym Forum...

Zdrowia, szczęścia w każdym domu...

kawalerce, czy pałacu...

Więcej czasu, a mniej pracy...

a ten czas, zapakowany i kokardą obwiązany...

dać rodzinie, przyjaciołom...

Czujesz Świąt tych czar wokoło...?

http://img132.imageshack.us/img132/5401/bobouz5.jpg

rasia z rodzinką :D

Spokojnych Świąt, pełnych odpoczynku, serdeczności i ciepła rodzinnego,

oraz dobrego zdrowia i spełnienia marzeń w Nowym Roku

http://www.bosko.pl/kartki/kartki/537.jpg