wasiek 07.01.2009 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Nie cierpię kredytów i nigdy ich nie brałam. Za to jak wzięłam to jeden ale duży..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.01.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 u mnie jest podobnie, mieszkanie zostało, jest kredyt, ale nie martwię się, bo jeśli jest mieszkanie i jego wartość pokrywa kredyt i to z nadwyżką, to w sumie czym się przejmować?ale nie darzę go miłością, o nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.01.2009 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Tolu, ja się martwię tym, że nie mogę sprzedać mieszkania. W ogóle nie ma chętnych.... Nie wiem czy dobre biuro wybrałam. Miesiąc minął i żadnej propozycji spotkania z potencjalnym klientem....szukam też sama....chyba stanie na tym, że wynajmę mieszkanie i poczekam, może znowu nadejdą takie czasy jak w 2006/2007 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.01.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 I to jest jakieś wyjście. Kryzys ma to do siebie, że mija tak jak przychodzi.My wynajmujemy siatkarce, klub płaci bez problemu, pokrywa czynsz i jeszcze zostaje na spłatę rat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.01.2009 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Idę do wanny i spać, jutro pierwszy raz jadę ( tylko 70 km w jedną strone ) do nowej pracy....jeszcze nie u siebie ale gdzieś trzeba poznać procedury i metodyki nowego pracodawcy..... Dobranoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.01.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 to kopniaczek na szczęście, będzie dobrze.dobrej nocy i kolorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.01.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Idę do wanny i spać, jutro pierwszy raz jadę ( tylko 70 km w jedną strone ) do nowej pracy....jeszcze nie u siebie ale gdzieś trzeba poznać procedury i metodyki nowego pracodawcy..... Dobranoc... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 07.01.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 No kucia trochę było ale za to potem będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 08.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witaj wasiek! Tym razem poklikam do Ciebie w Twoich komentarzach Pieknie sie prezentuja Wasze schody, oscieznice i drzwi no i wogole fajnie wyglada wykonczenie mieszkanka sadze ze kamien w kuchni tez bedzie rewelacyjny Tak jak w lazience A mam jeszcze pytanko odnosnie drzwi wewnetrznych,gdzie je zamowiliscie i jaki macie kolor czy to tez jest zloty dab jak okna?Pytam Was gdyz bedziemy zaopatrywali sie na tym samym terenie co Wy wiec zawsze bede miala jakis namiar i juz troszke z gorki bedzie.... Mam tez pytanko o to gdzie zamawialiscie materialy budowlnae jak zaczynaliscie budowac Wasz dom?Czy budowaliscie z suporexu, bo tak patrze na fotki i mysle ze to suporex i ocieplaliscie styropianem - jaka gruboscia? Bardzo dziekuje za odpowiedzi i zycze milej pracy w dalszych pracach wykonczeniowych i super efektow jak to bylo do tej pory Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.01.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 To ode mnie też kopniaczek Nic to, że spóźniony ale bardzo szczery Mam nadzieję, że śnieg dzisiaj nie padał na tą długą drogę Bardzo ładnie ten kamień wygląda. Ja mam podobne parapety - ślicznie będzie A jaki Ty masz blat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.01.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Waśku ślicznie to wszystko wygląda. Twoje oprawione w drewnie przejscia i drzwi przejdą coś czuje do historii forum i w niejednym wątku się jeszcze pokażą A tą awarią rury to dobrze, ze odrazu ją namierzyliście. U nas niedługo po ruszeniu kotłowni pękł zawór i nikogo nie bylo. Woda się tak lała. Bałam się o drzwi, ze nasiąkły i popęcznieją ale kratka ściekowa w kotłowni chyba ratowała sytuację. Ciekawa jestem jak tam Twoja nowa praca? Odnalazłaś się już? Ja po powrocie do swojej nawet nie staram się odnajdywać. Nie zaniosłam tam nawet długopisu żeby się nie identyfikowac za bardzo z tym miejscem Może obecne zmiany w przepisach otworzą mi nowe perspektywy. Mam nadzieję, że bede miała tyle zapału co i Ty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 08.01.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!! Mimo, że się nie ujawniam tak często, pilnie śledzę postępy w Waszym domku. A są rewelacyjne, gratuluję Drzwi przepiękne i kto wie, kto wie, czy takie same nie znajda się kilkaset kilometrów dalej Jestem też bardzo ciekawa jak wypadnie trawertyn w kuchni, myślę że już niedługo będzie można podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.01.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie..... Tola, dzieki za kopniaka... przydał się... Grace, cieszę się, że zawitałaś ponownie do mojego wątku i już Ci odpowiadam. Budowlaiśmy ze zwykłych bloczków z betonu komórkowego 59 x 24 - chociaż suporex to też beton komórkowy .... Drzwi i pozostałe rzeczy z drewna są zrobione z dębu a kolor...hmmm i tu trudno mi powiedzieć jaki to jest kolor, bo bejca miała tylko jakis numer. Kolor to coś pomiędzy kalwadosem a brązem... A to wszystko robi mi mój Klient, który mieszka a Pasłęku a w Elblągu słynie z bardzo dobrej roboty stolarskiej. Jak będzie potrzebowała namiarów, to dam Ci je, bo jest on warty polecenia, chociaż terminy ma baaaardzo odległe. Ja drzwi i pozostałe rzeczy zamawiałam wczesną wiosną... Poza tym kosztowo dogadała się z nim bardzo dobrze..... Kamieniarz też jest z Pasłęka i będzie mi robił jeszcze portal kominkowy ale to dopiero w lutym....a w sobote ma przyklejać kamień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.01.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Amtla, Tobie również dziękuję za kopniaczka.... .Pogoda była dzisiaj taka, że stwierdziłam, iż nie ma sensu jechać samochodem, bo zajmie mi to więcej czasu niż pociąg. No i tak sobie pojechałam rano pociągiem a samochód zostawiłam na parkingu dworcowym... pierwszą klasą i pośpiesznym....żadna rewelacja, wracałam drugą klasą i było tak samo.... Co do Twojego pytania, to ja jeszcze nie mam blatu jak i nie mam jeszcze kuchni.... na to trzeba bedzie troszkę poczekać, bo mój stolarz ma masę zamówień i najpierw niech zrobi mi szafkę do łazienki i pod telewizor, drzwi do wiatrołapu.....no a potem dopiero bedę martwić się o kuchnie.. Stelarz kuchni zrobi mój mąż. Wstepny projekt juz zrobił.....( On, to znaczy mój mąż zajmował się własnie robieniem zabudów w stylu komandor jak również mebli kuchennych ) A fronty do tego ma zrobić stolarz. Będą debowe w stylu obudowy filarów, żeby wszystko grało ze sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.01.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Mayland, pieknie dziękuję i cieszę sie bardzo, że komuś też podoba się to co ja sobie wymyśliłam...... Pamietasz jak kiedyś opisywałam ( chyba u Ciebie w wątku, że przejścia będa w drewnie i do tego będzie też boazeria z dębu? ) Ten pomysł juz padł, po zrobieniu drzwi. Okazało się, że byłoby za dużo drewna w tak małym korytarzu i wyglądałoby to zbyt przytłaczająco, dlatego tez zrezygnowaliśmy z paneli. Ale żeby miało to wszystko wykończenie, stolarz robi mi lstwy przypodłogowe na wysokość 10cm z frezem podobnym do tego na przejsciach. I tak to wszystko ma stanowic całość. O nowej pracy opisze zaraz w dzienniku, cobym później miała co wspominac... Trzymam kciuki za Twój powrót do pracy....i zyczę dużo zapału, trzeba tylko chcieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.01.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Helios, dziękuję za zyczenia na Nowy Rok i ja również życzę Tobie i twojej rodzinie wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku a przede wszystkim spełnienia planów budowlanych.... Co do drzwi, to jak bedziesz chciała zbliżenia to daj znać.... A kamien będzie się przyklejał dopiero w sobote... sama jestem ciekawa jak to bedzie wyglądać i mam nadzieję, że będzie ok. Zresztą, na żywo jak dzisiaj patrzyłam na ten kamień leżący na podłodze, to bardzo podoba nam się i musi byc ok, bo inaczej juz nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.01.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Grace przeoczyłam jedno twoje pytanie a mianowicie grubość styropianu....juz mówię jest to 15 cm frezowanego styropianu i w bardzo niskich temperaturach sprawdziło sie to. Domek jest bardzo ciepły, pomimo, że jest to pierwszy sezon grzewczy, góra jeszcze nieocieplona do końca to znaczy nie ma na górze kartongipsów, tylko włozona jest sama wełna.... góra bedzie robiona powoli i sukcesywnie jak definitywnie mój mąż skończy dół.... A i jeszcze..... materiału budowlane te "grube " na stan surowy zamawilaiśmy w MINI- Max niedaleko łęczyckiej a cała resztę w Falkonie. Zresztą do tej pory wszystko to zo jest nam potrzebne kupujemy w falkonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 09.01.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A właśnie! Miałam o to zapytać, skąd takie zacięcie do kupowania na niemieckim ebayu Ja jestem co prawda zaciekłą alegrowiczką (prawie nałóg ) Kilkakrotnie wchodziłam na ich strony, ale było mi jakoś nieporęcznie Nie mam możliwości osobistego odbioru ale i na Allegro nie odbieram osobiście, a jednak nie zanotowałam wpadki Chyba muszę spróbować, choć nie wiem czy mój luby i to będzie w stanie zdzierżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.01.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Juz odpowiadam - z czysto praktycznego powodu, raz jakość wykonania lepsza niż u nas, dwa mozliwość osobistego odbioru, nie zawsze ale często. Wanny np, nie odbieralismy sami, tylko przywędrowała do nas z Austri sama.... Nie jest jeszcze na swoim miejscu ale jak przyszła to dobrze ja obejrzelismy. Jedyny problem miałam z panelem do dolnej łazienki, bo przyszedł uszkodzony....ale to wynik naszego przewoźnika i troszkę firmy, bo mogła go lepiej zabezpieczyć. Panel juz wisi na miejscu a uszkodzenia zostały obciete i zabejcowane. W ogóle nic nie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 09.01.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Wasiu, przejścia w drewnie piękne, eleganckie i takie dostojne.Bardzo mi się podobają i ładnie z nimi grają te drewniane elementy w komplecie wypoczynkowym. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts