Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

Tolu, dziękuję.....za chwile będą już drzwi do wiatrołapu, tez w tym samym stylu....W koncu wczoraj mój stolarz odebrał telefon ode mnie.... :roll: ... nareszcie....powiedział, że nie przyjeżdża do nas konczyć drzwi, bo chce zrobić to wszystko za jednym razem, czyli w przyszłym tygodniu....drzwi do wiatrołapu, listwy przypodłogowe, wykonczenie drzwi wewnetrznych, szafka do łazienki i rama do lustra w łazience....patrząc po teraźniejszych terminach, to zakładam, że bedzie to koniec tygodnia......oby.... :roll: :roll:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale mam tyły Wasiu w Twoim dzienniku-ale cóś nie przychodziły mi powiadomienia :o :evil: .

Ciekawa jestem efektu trawertynu w kuchni- czekam na zdjęcia :) .

Do nowej pracy będziesz tak daleko dojeżdżać? :o :o -codziennie?!!To strasznie daleko. :roll:

A co do kredytów...hmmm.Widzę,że to mąci spokój wielu z nas.My przewalutowaliśmi jakiś czas temu na franki.Całe szczęście,że spadło nam oprocentowanie o 1,5% bo rata rosła jak oszalała.Mam nadzieję,że ten rok nie dobije nas kredytowo :-? .

Nam się udało sprzedac w odpowiednim momencie mieszkanie, myślałam że z tego spłacimy chociaż trochę kredytu,ale niestety...

Budowa to jest "pieniądzożercza" :evil: :evil: okropny.

Oby tylko zdrowie dopisało, to jakoś damy radę.

Pozdrawiam

hej, Bogusia....Nowa praca bedzie w miejscu zamieszkania...ale dopiero od marca. Teraz lokum się przebudowuje i dlatego dojeżdżam. No cóż, co tu duzo ukrywać jestem tak zwanym Bankowcem i otwieram nowy Oddział Banku. A żeby dobrze nim zarządzać musze poznać wszystkie jego procedury, metodyki i wiele jeszcze innych rzeczy....Tak więc, teraz jest czas na naukę i rekrutację...a potem, mam nadzieję, będzie już z górki.... :) :) :)

Kamień wkleję jak tylko mąż skończy ścianę, tak będzie lepiej....

Co do kredytu, to tak jak piszesz, spędza mi on sen z oczu i w pewnych sprawach ostro determinuje....( nowa praca )

My mamy też kredyt we Frankach ale stopa zmieni mi się dopiero w marcu i wtedy odczuję pewnie zmniejszoną kwotę raty. Niestety, Libor spadł po moim terminie kwartalnym i od grudnia przez trzy miesiące spłacam jeszcze raty po starym liborze....,

Tak bym chciała sprzedać mieszkanie......a tu puchy..... :cry: :cry: :cry:

Witam, przeczytałam prawie cały dziennik, podziwiam Cię i oczywiście \twojego meża , że macie tyle siły. My dopiero zamierzamy się budować,ale już się boję.........

Również jestem bankowcem- księgowość i zastanawiam się, jak ja znajdę czas na to wszystko. Bardzo ładnie się wybudowalście i życzę wytrwałości.

Małgśka

.Nowa praca bedzie w miejscu zamieszkania...ale dopiero od marca.

Kamień wkleję jak tylko mąż skończy ścianę, tak będzie lepiej....

wasiek,

czyli teraz tylko żeby ostrej zimy nie było, bo z takimi dojazdami to nie ma czego zazdrościć :wink:

To już więcej osób nie może się doczekać tego kamienia.... :roll:

Megana, witaj na moich stronkach.... :D :D :D i dziękuję za pochwały.... :oops: miło się je czyta. :)

Co do budowy i pracy, to na pewno pogodzisz, tak jak my wszyscy. Czasami jest ciężko ale to szybko mija. Każdy z nas miał tak zwanego doła budowlanego ale to trwa tylko chwilkę. Ani sie obejrzysz a domek bedzie juz stał i będziecie cieszyć się z tego, że podjęliście decyzje o budowie....ja zrobiłam to deczko za późno.....ale przynajmniej wnuki będą miały gdzie sie bawic.... :D :D :D

Amtla, i tu masz rację. Zimy jak najmniej a tu jak na złość, zima na całego z mrozami -20, brrrrrrr a ja na peronie......nawet czapkę juz zakładam i mam to gdzieś jak wyglądam ( fatalnie :wink: )

Co do kamienia , no cóż jeszcze troszkę bo, niestety, rózne dziwne rzeczy sie dzieja i mój mąż jest zajęty ale inaczej....

Dzisiaj został też postawiony przed faktem i chciał czy nie, musiał iść do lekarza. Ostatnio przecież przechodził grypę ....a teraz nadal kaszle. Dostał antybiotyk i musi zrobic wszystkie badania. Zdrowie w tym wszystkim najwazniejsze a budowa ...poczeka, nigdzie nie ucieknie...

Marta, myślę, że moim dzieciom lepiej byłoby wychować się w domku niż w wiezowcu....ale to ja tak myslę, a dzieci... nie wiem i juz nigdy sie nie dowiem, bo nie znają uczucie mieszkania w domku....

Przynajmniej moje wnuki poznają uczucie bycia całay dzień niby w domu ale na świeżym powietrzu...mysle o lecie, gdzie drzwi od domku są cały czas szeroko otwarte.....i jest tak przyjemnie na tarasie.... :D :D :D

Witam Cie wasiek :p

Chcilalam Ci bardzo podziekowac za wyczerpujace informacje dotyczace materialow budowlanych i drzwi itd... A o namiar na stolarza i kamieniarza bardzo prosze moze byc na priva czy tez na Twojej stronce ...Do Pasleka bede miala 16km o polowe drogi blizej niz do Elblaga wiec mysle ze te namiary bardzo mi sie przydadza i jeszcze raz dziekuje!

No i czekam z niecierpliwoscia na fotki kuchni z kamieniem :wink: chyba tak jak wiekszosc...

Pozdrawionka

halo, halo Grace..... hm co do kamienia to sama jestem ciekawa jak ta sciana wyglada.....mam nadzieję, że mąz ją już zarobił.....niestety, brak czasu powoduje, że do domku pojade pewnie dopiero we czwartek....i wtedy obiecuje zdjęcia....

namiary podam Ci na prive ale troszkę póxniej, ok?