Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Juz jestem i pisze.....

kolor ściany.....tu mam problem ale do rozwiązania. Myslę, że taka jakaś ciemniejsza kawa z mlekiem....w salonie ma być ecri, więc kuchnia musi jakos stabilnie łaczyć sie z tym kolorkiem....

Do mebli to jeszcze kawałek czasu upłynie ale fronty będą dębowe w takim samym kolorze jak drzwi, schody i przejścia i zrobione w takiej samej formie. Blat niestety, nie będzie z kamienia tylko jasny, prawie biały - normalny blat.

A Wy jak myslicie...jaki kolor najlepiej pasuje do tego kamienia?

waśku mam prośbę. Podpytaj męża czym tnie plyty mdf?

Kurcze mam pilarkę i wyrzynarkę. Jednak obie szczerbią płyty. Mam prosty, domowy sprzęt. Czy dokupic jakieś nakładki specjalne, tarcze, noże? Czy nie mam wyjścia jak kupić piłę stołową?

Mayland, powiem Ci, że mąż ma różne dziwne narzędzia ale jeżeli chodzi o cięcie płyty, to robi to w firmie Komandor - z nimi wcześniej współpracował - i te półki do spizarki to tez u nich ciął i oklejał na gorąca ranty. Jak sam robił zabudowy, to też im zlecał ciecie płyty....to wcale drogo nie kosztuje, zapytaj tam u siebie nawet jakiegoś stolarza, który ma dużą piłe stołową ( chyba..)

Wiem, że dzisiaj za płytę na półki, pocięcie i oklejenie zapłacił 3 stówki.

ale super ten kamień! bardzo stylowo! bardzo ładnie wygląda, świetny pomysł! :) i świetnie wpasowuje się w styl całego domu! ( motyw z kameniem w łazience tez jest bobmbowy!) gratuluję efektu !!

pa. czekam z niecierpliwością na Twoje półki w spiżarni :) bo tez bedziemy mieli takowe pomieszczenie i juz się zastanawiam jak je zagospodarować, i tez sami będziemy ciąc i skręcać. Już zarys w głowie mam ale z chęcią się poinspiruję.

Hej Kanguros,

juz Ci odpowiadam....Jako, że w mnie nie ma żadnych duzych marketów budowlanych zamawiałam trawertyn u kamieniarza. Podczas wizyty u niego wybrałam kamień, który podobał mi się a on dociął go do potrzebnych wymiarów. Koszt takiego trawertynu to 800 zeta za m2. Trawertyn żywicowany jest droższy od surowego trawertynu ale tez ma swój urok. Te 800 zeta to cena wyjściowa.....jeszcze będę negcjować i napewno zapłace mniej za metr... :D :D Do zrobienia jest jeszcze kominek, płyta kamienna też już wybrana ale realizacja w lutym dopiero...i wtedy będę płaciła za całość.

Nina, troche mnie nie było, a u Was TAKIE zmiany :o .

Od początku - strasznie mi się podobają Wasze drzwi, są bardzo klimatyczne :D śliczny jest ten kamień na ścianie w kuchni... w ogóle uważam, ze naturalne materiały są ponadczasowe i nigdy nie staną się echem hitów poprzedniego sezonu. Strasznie się uśmiałam, jak czytałam o narzekaniach Twojego męża wstającego nocą do Axy (sliczny szczeniaczek :D :D :D !) w sumie to odpadło mu karmienie piersią, prawda? :lol:

Gratulacje! Jest Pięknie!.

ps. Jeżeli chodzi o kolor blatu, to ja też celowałabym w coś jasnego i gładkiego (ewentualnie jakies bardzo, bardzo drobne "ciapki", cos jak rozsypany piasek... no w każdym razie aby nie konkurowało z trawertynem, który jest wyrazisty i musi grać pierwsze skrzypce). A jakie macie płytki w kuchni na podłodze, nie takie jasne właśnie?

Pozdrowienia!

A. :D