Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jesteśmy kolejnymi szczęśliwymi "granatowiczami" :D , bedziemy sie budować pod krakowem. Śledzę forum juz od jakiegoś czasu z tego co wyczytałam to przesuwaliście komin, żeby nie był w koszu. Chcemy zrobic tak jak Wy, tylko mam takie pytanko dotyczace pokoju górnego z kominem. Czy przypadkiem nie pomniejszył sie za bardzo przez to przesunięcie, i czy wneka która powstaje jest bardzo mała, czy da sie ja jakoś fajnie zagospodarować.

Z góy dziękuje.

Lidia, fajnie, że Wy również budujecie Granata. To bardzo funkcjonalny projekt. Niestety, nie pomogę Ci ....to znaczy dam Ci odpowiedź na Twoje pytania ale pewnie nie zadowolą Ciebie. Nasz projekt jest powiększony i po obróceniu komina w górnym pokoju powstała bardzo duża wneka na garderobę a pokój wcale nie jest pomniejszony, bo ma 20m2.... :D :D :D Nię ma potrzeba wstawiania tam szafy bo tył komina spokojnie stanowi bok dla garderoby...a na dole jest tak samo tylko, że tam jest spiżarka. Chyba nie pogmatwałam?

Pozdrawiam

Nina

Dziękuję, faktycznie 20 m2 to troche powiększony pokoik :) . Nie chcemy robić komina w koszu bo może być potem latanie z wiaderkami :D . A Granat podoba nam się baaardzo pomimo tego komina. Chcemy zmienić komin i przesunąć okno bardziej na srodek pokoju, mama nadzieję że wnęka będzie choć trochę funkcjonalna :D chociaż żeby pomieścic wszystkie zabawki synka.

Pozdrawiam dziękuję[/b]

Dzidziuś już ma miesiąc??Ale czas leci :lol: Jak się czują mamusia i Alex?

To co Wasiu, do przeprowadzki coraz blizej :) :)

Jaki kolor marmuru wybraliście na kominek?

A zwierzaczki to chyba wszędzie demolki robią :lol: .Mnie najbardziej denerwuje jak nasz Bruno w ogrodnika się bawi :wink: .Niektórym kwiatkom już odpuścił :lol:

Pozdr

Dziękuję.... mamusia i Alex czują się dobrze.... :D :D :D

Bogusia, przeprowadzka to u nas tak powoli cały czas się dzieje... Coraz więcej rzeczy znajduje sie juz w domku... :D :D A i ja coraz częściej jak myślę dom, to identyfikuje go z domem na naszym polu a nie mieszkaniem - jak było to do tej pory.... :D Marmur....hmmm wiesz co juz tak dawno go wybieraliiśmy, że powoli zapominam jak on wygladał... :) Jest jasny z ciemnymi żyłami...W kazdym razie podobał sie nam. Co do zwierząt to nasza Axa jest coraz więcej na dworzu niż w domku. Mam cichą nadzieje, że nie bedzie ruszała moich przyszłych rabat kwiatowych.....oby to nie była płonna nadzieja

No to fajnie,że powoli zamieszkujecie :) Tylko to trochę męczące jest-tak na dwa domy, prawda?

Nie dziwię się,że zapominasz np.kolor marmuru :lol: Ja miałam dokładnie tak samo :x :lol: .Miał być jasny :o ,kamieniarz posiał gdzieś mój wzór, a i ja w przeprowadzce na wynajem też gdzieś zagubiłam swój wzór :x Coś mi się pokręciło :x i wybraliśmy ciemny granit.A chwilę potem,jak kamień był już zrobiony znalazłam swoją ściągę a tam jak byk stoi napisane-breccia sarda :cry: :cry: Ale byłam wściekła :evil: Ale patrząc na nasze ciemne panele, to może i nie najgorzej to wygląda.Nie mówię oczywiscie o wyglądzie-kształcie kominka :lol: :lol: :lol: (powoli przyzwyczajamy się do niego :roll: :wink: )

A zwierzątka trzeba będzie pilnować,żeby nie narobiły szkód w ogrodzie.

Pozdr

wasiek,

aż się wierzyc nie chce że Alex ma już miesiąc...ja jeszcze dokładnie pamiętam pierwszy miesiąc mojego Młodego...dla mnie trwał rok :wink:

Jak te małe dzieciątka są słociutkie...a jak dają popalić? a może nie? Napisz jak brat się teraz zachowuje...

I ciesz się, że tymi dwoma ręcami w swoim tempie masz te k-g. Z wielką pewnością, że wszystko dobrze i dokładnie....

A u nas dzisiaj 14 stopni było, o śniegu nawet nie wspominam....WIOSNA :D

pozdr

• 2 weeks później...

Wielkiej Nocy czas nadchodzi,

Cały dzień się każdy głodzi.

By móc jutro o poranku

Siąść za stołem przy śniadanku.

Zjeść kosz cały z jajeczkami,

Zającami i kaczkami.

A już następnego ranka

Wiadrem wody zlać baranka!

http://www.ekartki.pl/cards_files/12/12451_37.jpg