tola 17.07.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Wasiu, pozdrówka serdeczne i buziaki wnusiom Ja swoje wierzby wczoraj przycięłam i to mocno. Wszystkie różowe końcówki aż do zdrowych nie brązowiejących liści. Takie łyse dziś, ale tak trzeba. Dzięki temu korona się ładnie zagęści i utrzyma kulisty pokrój. Po posianiu trawy do momentu jej wyraźnego zazielenienia podlewaj regularnie, by nie zasuszyć wykiełkowanych ździebełek. Zobaczysz jaką radość sprawi pierwsze koszenie własnego trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.07.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 U mnie też troche brązowych sie pojawia ale w tym roku wyjatkowo mało bo mamy bardzo dobre warunki deszczowe. Ziemia jest regularnie podlewana i listki nie brązowieją. Nie przejmuj sie jeśli to tylko końcówki. Dojdą do siebie i tnij śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dziekuję wam za rady... Ja poczatkujący ogrodnik.... Tak, jak wczesniej pisałam na sobote zaplanowalismy sianie trawki...pogoda nam dopisała, słoneczko ładne, wiaterek słaby no to po obiadku zaczelismy siac trawkę. Posialismy, zwałowalismy i podlalismy zraszaczem, coby nasionek nie rozbijac, chociaz i tak wgniecione zostały przez wał w ziemię. Aaa zapomniałam dodać, że dwa dni wczesniej na całym kawałku gdzie ma byc trawka, rozsialismy siewnikiem nawóz i tez podlaliśmy, żeby wszedł głebiej w glebe.... No a wieczorem.... nawałnica wielka sie zerwała, oberwanie chmury prawie, grzmoty i błyskawice. Bałam się, że nasze nasionka, które pewnie jeszcze nie zdążyły napić sie wody porozbija ten deszcz...no ale cóż nic nie moglismy z tym juz zrobić. Z samego rana w niedziele, zaraz jak wstalismy to poszliśmy zobaczyc jak tam nasze nasionka......były na miejscu... cała prawie niedzielę deszczyk sobie siapił i z tego powodu nie musielismy podlewac trawki. A co z niej wyrosnie to pewnie za dwa, trzy tygodnie zobaczymy....oby nie było tak, że w jednym miejscu będzie gęstwina a w drugim łyse placki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 20.07.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Tolu, dziekuję za pozdrówka i ja tez serdecznie pozdrawiam... A wnusie to wycałowałam za Ciebie, za siebie i za wszystkich, którzy lubia takie małe brzdące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.08.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 No Nina, pięknieje Ci domek. A przed domkiem to już super, tego po cichu zazdroszczę , też mi się już marzy trawka i latanie na bosaka po niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.08.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Iza, sama wiesz jak wszystko cieszy...pamietasz jak mówiłam, że pewnie i tak szybciej wykonczycie domek od Nas? I tak własnie jest....i bardzo dobrze... Ja juz nauczyłam sie czekać na wszystko....teraz czekam na panów od układania kostki...juz ponad miesiąc kostka stoi przed domkiem na mojej przyszłej rabacie różanej i czeka na ułożenie....ale nic to, kiedyś będzie lezała na swoim miejscu.. Nie powiem ile czekam juz na ziemię do wysypania na glinę, która otacza nas wszędzie ....potrzebuje z 25 cięzarówek. Ostatnio jak dzwoniłam i szukałam ziemii, to usiadłam jak usłyszałam cenę - ciężrówka 18 tonowa 500 zł Co do trawki przed domkiem, to ten kawałek to mała kropla w morzu tego co jeszcze jest do zrobienia...chociaż przyznaję, że bardzo cieszy oko. Teraz w trakcie urlopu robie też porządek z tujami, które widać na zdjęciu przed trawnikiem. Na szerokości metra wysypuję ziemią i wyłoże agrowłókniną a na to dam korę. Za szybko do tej pory zarastało mi tam chwastami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 My tez na naszą glinę nawieźliśmy ziemię. Na razie 4 wywrotki po 410 zł. Nie wiem czy wystarczą, na razie jeszcze nie rozgrabiona, poczekamy z tym aż skończą ogrodzenie. Elewacja i kostka pewnie wiosną. Mam nadzieję, że w błocie nie utoniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Hej Wasiu a co do ziemi to czasami można znaleźć w banku ziemi , spróbuj może coś koło Ciebie będzie . My nawieźliśmy 6 wywrotek całkiem dobrej ziemi za darmochę ...szkoda, że więcej nie zwieliśmy ale wydawało nam się , że starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.08.2009 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Miko, dzieki za informację. kiedys juz przegladałam tę stronkę ale nie było nikogo z moich bliskich okolic. Ale nie omieszkam zaraz tam zerknąć .....A co tam u Ciebie słychać? Kiedy wprowadzka? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.08.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 pewnie kiedyś nastąpi Już nie liczę na jakąkolwiek datę ..przyjdzie kiedyś ten dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.08.2009 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Miko, prawda jest taka, że budowa uczy nas cierpliwosci,,,,,ja tez cos o tym wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.08.2009 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 waśku gdzie tylko sie da kładź agrowłókninę pod korę. Chwasty strasznei przełażą jeśli jej tam nie bedzie. Dobrze kombinujesz. U nas też ziemia czarna droga. A jak z kostką? RObilisice sami czy kupiliście gotową? Jak z mieszkaniem? Udało się sprzedać? Czytałam, że w przyszłym roku znów mieszkania pójdą w górę i tak bedą szły do 2011r Jaką sypialnię planujesz? A moze juz zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi8013 13.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Ślicznie urządzony Granacik!Drzwi wewnętrzne,listwy,dzwi do wiatrołapu-CUDO!A co z łazienką u góry,jakoś nikt jej nie wstawia,a właśnie jej nie potrafię sobie wyobrazić i nie mam pomysłu na jej urządzenie(narazie stawiam na Alabastrino,u Ciebie na dole Sublime,też piękne!)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.08.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Mayland, tak własnie zrobie, wszędzie bedzie agrowłóknina, bo nie będe miała czasu na pielenie chwastów. Co do kostki, to chcielismy robic sami, nawet kupiliśmy maszynę ...ale po przeliczeniu typowo matematycznie całej produkcji wyszło nam, że taką ilość kostki jaka potrzebujemy produkowalibysmy conajmniej rok czasu. Akurat zdarzyła się okazja, że znajomy zięcia chciał pozbyć się pozostałej kostki po bardzo przystępnie cenie więc na nic nie czekałam tylko kupiłam a maszyna stoi w garażu i pewnie bedzie wykozystana do produkcji stopek na trawnik... Co do mieszkania to nie sprzedałam i już nie wystawiam. Stoi puste ale musze je wynająvc i nawet mam juz potencjalnych zamieszkaczy... Sypialnia powoli, bardzo powoli kończy sie.Jest pomalowana na kolor jagodowy, farba firmy beckers maluje sie rewelacyjnie. Do tego jest tapeta w kwiaty w ciemnym fiolecie, jagodowym i białym. Jak tylko mój mąż skonczy podłoge to wstawie zdjecia. mówiąc szczerze ta mieszanka kolorów podoba mi się. Do tego mam łóżko dębowe w tradycyjnym jasnym kolorze dębu i po bokach dwie szafki debowe. Będzie tam jeszcze stała komoda dębowa na telewizor i to juz wszystko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.08.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Emi dziekuje za pochwały... Moja górna łazienka będzie bardzo prosto urzadzona.... na srodku będzie stała wanna, w rogu kibelek obok umywalka a nad nią na całej ścianie lustro. To bedzie po prawej stronie od drzwi. W rogach przy skosach beda szafki. To jest wstepna koncepcja .... łazienka bedzie robiona dopiero chyba w przyszłym roku. Na razie jest przygotowana do położenia kafelek, skosy i sufit już pomalowany na biało.....fundusze, fundusze....to ciągły problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi8013 14.08.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Z tą wanną na środku to faktycznie tak prosto urządzona Z tego co pamietam,to masz odwrócony komin,my zostawiliśmy go w łazience i właśnie tego nie umiem sobie wyobrazić.Jak to wszystko poustawiać,na szczęście mam jeszcze dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.08.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Emi, odwrócony komin to mam w kuchni a ten drugi komin jest tak jak w projekcie. Na dole mam zamianę, w miejscu pokoju jest łazienka a pokój tam gdzie łazienka i gospodarczy. U góry jest juz "normalnie" tylko metrazowo więcej....I tak ten drugi komin jest mi do niczego nie potrzebny. Stoi całkowicie zamknięty bo przeciez w trakcie budowy dowiedziałam sie o wentylacji mechanicznej i taka założyłam.... i ona sprawdza sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi8013 15.08.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Ach tego już nie doczytałam Za dużo jak na moją wyobraźnie!Za Twoim przykładem,siedzę na ebay.de,ale niestety nic ciekawego upolować nie mogę(mam teściów i szwagierkę u "Deutschlandowców",więc z kupnem i wysyłką nie miałabym problemów),co z tego jak nie mam szczęścia do licytacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.08.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Emi, szukaj, szukaj....mozna tam kupic bardzo ciekawe rzeczy...u nas stoi jeszcze jedna rzecz, która przejechała ponad 2 tys km......wanna...niestety, stoi nadal zapakowana w skrzyni i czeka na swoja kolej. Brak funduszy nie pozwala na szybkie i pełne wykończenie domku ale powoli cały czas idziemy do przodu.PozdrawiamNina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 25.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Wasiu, ty nie żaluj tych od kostki -bo jak widać to oni maja podejscie do pracy takie sobie.Nie mówiac juz o tym,że za prace im przecież płacisz. Czy tam gdzie stoją samochody bedzie kostka? Duzo tego..ile metrów...? B edzie co odśnieżać . Fajna piaskownice ma wnusio Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts