Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

dardurdka cieszę się, że podoba Ci sie wnetrze Naszego domku. Wprawdzie nie jest to dworek jak Twój - tutaj zachwyt nad projektem :D :D - Podobaja mi sie takie dworki...ale Nasz własny ....no, moze nie ciasny ale zawsze własny :D :D :D domek.

Co do schodów to robił je stolarz aż zza Poznania. Bardzo dobry i warty polecenia. Jak bedziesz zainteresowana to podam Ci nr tel. na Priva. Pan stolarz robi schody w całej Polsce jak i za granicą. Reszte stolarki robił mi mój Klient. Ja tylko powiedziałam o co mi chodzi a on mi to zrobił, chociaż wczesniej ogladałam jego prace w innych domkach. Kunszt jego jest wysoki ale.....słowność terminów nie idzie z tym w parze. Szafka w łazinece i lustro to tez jego dzieło. Tak czy inaczej jestesmy bardzo zadowoleni z efektów jego pracy. Będzie nam jeszcze robił komody i fronty do kuchni ( jak przyjdzie czas na kuchnie .. :D :D :D )

Nie powiem Ci ile co kosztowało, bo zapłaciłam za wszystko jedną kwote (20 tys ) Jak dla mnie to była bardzo dobra cena.

Pozdrawiam i jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj...

W takim razie poproszę o namiary bo robota super, jestem zachwycona!!! i cena niewygórowana, jeśli mówisz, że i drzwi i te wszystkie opaski, i schody :roll:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dardurka, aż tak dobrze to nie ma.... :D :D :D te 20 tyś, to za wszystkie drzw - łącznie z duzym wiatrołapemi, opaski, szafka z lustrem i listwy przypodłogowe.......i to tylko jak dla mnie, bo jak napisałam to mój klient... :D :D :D i ten stolarz to na pewno nie będzie chciał sie ruszyć poza swój teren, bo roboty ma na dłuuuuugi czas tutaj na miejscu. Teraz trzeba zamawiać u niego co najmniej z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Po prostu jest obłożony robotą....

Schody to inna bajka.....inny stolarz ale tak jak napisałam jeżdżący po całej polsce. Terminy tez ma odległe ale warto poczekać, bo schody są zadziabiste i cena super. Takie same schody u marchewki kosztują prawie 30 tyś..... :D :D

dardurka, aż tak dobrze to nie ma.... :D :D :D te 20 tyś, to za wszystkie drzw - łącznie z duzym wiatrołapemi, opaski, szafka z lustrem i listwy przypodłogowe.......i to tylko jak dla mnie, bo jak napisałam to mój klient... :D :D :D i ten stolarz to na pewno nie będzie chciał sie ruszyć poza swój teren, bo roboty ma na dłuuuuugi czas tutaj na miejscu. Teraz trzeba zamawiać u niego co najmniej z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Po prostu jest obłożony robotą....

Schody to inna bajka.....inny stolarz ale tak jak napisałam jeżdżący po całej polsce. Terminy tez ma odległe ale warto poczekać, bo schody są zadziabiste i cena super. Takie same schody u marchewki kosztują prawie 30 tyś..... :D :D

To szkoda :( bo piękne te opaski :wink:

a co do schodów to się zgodzę, ale gięte kosztują 30 tys. bo takie zabiegowe to mam stolarza co zrobi za 7-8tys. i nie wiem czy się nie skuszę... choć marzą mi się gięte :roll: zresztą u mnie schody będą na końcu, więc co ja się martwie... jeszcze raz gratuluję! Na pewno super się mieszka w tym domku?!?

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Hej,

Wybralismyjuz projekt naszego wymarzonego domku i teraz szukamy ekipy ktora taki domek moglaby nam sprawnie postawic. Pierwsze firma budowlana z ktora sie skontaktowalismy wycenila robocizne na 48 tys, w stanie surowym z dachem. Czy to wedlug Ciebie duzo? Moglabys zdradzic ile Was to wynioslo. My dopiero zaczynamy i nie mamy zielonego pojecia jaka jest cena realna aby tak naprawde zrealizowac ten projek.

Z gory serdecfzne dzieki

Karolina

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik103140.htm

Ruperti, myslę, że cena, którą Tobie podano jest ok. Pytanie tylko o dach. Co znaczy z dachem. Czy położa Ci tez za tę cene dachówkę? Jeżeli tak to cenaj jest jak najbardziej ok. My za nasz stan surowy z dachem obitym deskami i papa , zapłacilismy 38 tysiecy. Dachówka to juz inna historia. Wiem, ze co niektórzy płacili za Granata nawet 60 tysięcy za stan surowy z dachem.

Pozdrawiam i cieszę się, że wybraliscie bardzo dobry projekt...

Wasiu tak to jest z tymi fachofcami :evil:

I myślę,że najlepszy sposób to właśnie nie zapłacić tak jak było ustalone.Skoro w ustaleniach oprócz kwoty był też termin i on nie został dotrzymany to zapłata musi tez być inna.

Jak wiesz my tak zrobiliśmy ze Stefankiem-nie dotrzymał ani terminu, ani jakośći,kilkakrotnie był informowany o tym co będzie a on i tak nas olewał.Dopiero jak nie dostał pieniędzy dotarło do niego,że nie wszyscy rzucają słowa na wiatr.Najgorsze w tym,ze to nam z poczatku było z tym źle,mieliśmy"kaca" :roll: I ci fachowcy na tym bazują....

A kostka wygląda ślicznie :lol: :lol: I czekam z niecierpliwością na finał :lol: :lol:

Pozdr

Witam sąsiadkę.

Jak chciałbym już być na takim etapie budowy jak u ciebie. U siebie zakładam jeszcze rok budowy (na razie dwa miesiące obsuwy) :roll: Spojrzałem na zdjęcia wnętrz i wyglądają super. Elegancko i przytulnie. Fajnie wygląda połączenie glazury z drewnem. Czy możesz zdradzić z jakiej firmy masz schody?

A podjazd masz jak u Caringtonów :wink: - oj dużo poszło kostki.

Co do opóźnień to moja żona w każdej umowie umieszcza kary umowne. Działa to dyscyplinująco i można wynegocjować upust.

Jak tam dzisiaj z wyjazdem do miasta, bo niezły śnieg pada?

pozdrowienia

Halo, Andrewj witaj u mnie w komentarzach.... :D :D :D

Z wyjazdem i wczoraj i dzisiaj nie było problemu. Gorzej było z prądem, bo nie było go wcale od rana aż do 21. Ciekawe jak u Was, był prąd czy nie było? Drzewa nasze w lesie troszke sie połamały - ...bedą na opał ... :D :D -

Z doświadczen moich ( złych niestety, :( ) kazdemu doradzam, żeby spisywać umowy na wszystko, bo inaczej później można wyladować tak jak ja... :(

Schody robił mi stolarz az spod Poznania. Super gość, warto skorzystać z jego oferty. Schody sa super, bardzo wygodnie wchodzi sie i schodzi..a przy tym

sa bardzo ładne.... :D :D :D Co do kostki, to mówiąc szczerze "zjadła mnie" i finansowo i nerwowo..... :evil: :evil:

Witaj Wasiu :)

bardzo dawno już u Ciebie nie byłam, ale to co przed chwilą zobaczyłam podoba mi się niezmiernie. Dom w środku wykończany i urządzany przepięknie, widać że wszystko dokładnie przemyślane :)

A na zewnątrz też robi się coraz ładniej, nie denerwuj się tą kostką, w końcu przyjdzie na nią czas :) Dom jest piękny, ogród też taki będzie, zresztą jaki ma być skoro okolica sama w sobie jest cudna.

pozdrawiam cieplutko :)

Halo, Halo Grzebiuszka, witaj znowu u mnie... :D :D oj, rzeczywiscie dawno Cie u mnie nie było... :D :D :D Bardzo dziękuję za pochwały - ale Ty lepiej powiedz co u Ciebie słychać? Budujesz już? Jeżeli tak, to napisz proszę co budujesz i na jakim etapie juz jesteś.

Co do mojej okolicy, to sama jestem zachwycona. nawet teraz, kiedy jest szaro to u mnie jest kolorowo. Kazda pora roku ma swoje uroki. Za chwilke jak spadnie biały puch, to wokól mnie jest tak pieknie, że az dech zapiera....

Powoli tez posprzątamy wokól domku, posiejemy trawkę, posadzę kwiatki i drzewka i za "chwilkę" bedzie można juz normalnie funkcjonować....

Pozdrawiam i zapraszam częściej.... :D

:evil: :evil: ozeszszsz...Zabić to mało..tych fachofców :evil:

Zero kasy..nawet gdyby sądami straszyli-ja już to przeszłam.I myślę,ze przy jakiejś okazji np.remontu nie będę juz taka miękka.Nie zapłacę a nawet pogonię takich papraków.Znam kilka osób które za każdą wpadkę nieźle "ćwiczą" wykonawców.

U Ciebie Wasiu sprawdza się dewiza-licz tylko na siebie tzn na męża :wink:

A drzewka..też jestem w szoku,ze tyle kosztują :o :( I też mi się takie piękne drzewka marzą..ale..pomarzyć można :lol:

Pozdr

Bogusia, sama dziwie się temu kolesiowi. płaciłam mu regularnie za wykonana robotę. Jak przyszedł do mnie z prośbą, że musi koniecznie zapłacic kaucję za mieszkanie - dałam mu wczesniej kaskę. Przegiął totalnie, kiedy po tygodniu przyszedł znowu, zebym dała mu to co jeszcze zostało a On obiecuje, że wszystko zakończy. Brał mnie na litość, że jak mu nie dam to będzie musiał iść do lombardu i zastawic narzędzia......oczywiście nie dałam mu. Powiedziałam umowa to umowa, reszte wypłace po zakonczeniu roboty. Przyszedł po tym jeszcze tylko przez dwa dni ....i do dzisiaj go nie ma..... :x

Nic to, dobrze, ze mam męża złotą rączkę i sam dokończy to co ten "męczennik" nie skonczył. A on reszty kaski na pewno już nie zobaczy a mam jeszcze jego narzedzia, których tez już nie zobaczy.....Będę wredna...i olewająca.... tak jak On .... :evil: :evil: :evil:

Tak trzymać Wasiu!!

Ale sk..tupeciarz :evil: :evil: z tymi zaliczkami.Ja też narzędzi bym nie oddała.Masz rację.Ja nigdy nie zrozumię takich sytuacji.

Dla mnie zawsze na pierwszym miejscu to UCZCIWOŚĆ!!!

Nie wiem skąd takie postępowanie bierze się u tych pożal się Boze fachowców :roll: Nie liczą się z naszymi pieniędzmi,nerwami :evil:

Dobrze,że dokończycie z męzem i przy pomocy znajomego.

Takie sytuacje mogą zniechęcić do dalszych prac, ale nie dawajcie się!! 8)

Pozdrawiam cieplutko :p

Andrewj, schody to dąb i kosztowały mnie - z tego co pamietam chyba 14 tysięcy, chociaz normalna cena to 16 tysięcy. Ja dostałam rabat, bo podesłałam dwóch kolejnych klientów Panu schodziarzowi... :D :D :D

Pozdrawiam :D

Wasiu,

Bardzo dziękuję za informację o schodach. Na schody mam jeszcze kilka miesięcy. Jak mi się skończy kaska to zostawię sobie te co mam na budowie :lol:

pozdrowienia z W-wy

Bogusia, dzieki za otuche.... :)

A teraz dowcip miesiaca..... :D :D :D

Przedwczoraj wracam z pracy a obok garażu stoi brukarz i rozmawia z moim mężem. Podchodze i kulturalnie pytam dlaczego nie przychodzi, żeby nam to skończyć......odpowiedź......bo czekam na telefon od Pani, kiedy bedzie miała Pani pieniądze... :o :o :o stanęłam wryta i pytam ale za co pieniądze.....a on, no resztę za położenie kostki. Dodałam tylko, .....tej, która jest nieskończona????

zapytałam jeszcze dlaczego nie odbierał telefonów ode mnie.....bo telefon oddałem do lombardu.... :evil: :evil:

I zrozum tu takiego kogoś.... :roll: :roll: :roll:

• 2 weeks później...

Cześć Wasiu :)

my też "już" budujemy :) po wielu bojach i perypetiach projektowych. Mamy już stan surowy zamknięty, w tym tygodniu wchodzić maja do nas elektrycy a w przyszłym ma się robić ocieplenie domku. Oby tylko mrozy jakieś nie przyszły :-?

Poza tym jestem w 6 miesiącu z naszym pierwszym potomkiem, wszelkie USG na niebie i ziemi wskazują lekarce na córeczkę :) ale mąż twierdzi, że widzi wyraźnie synka ;) Cieszymy się bardzo, bo wszystko w jednym czasie ruszyło u nas do przodu ;) i oby tak było dalej.

pozdrawiam cieplutko

i troszkę zazdroszczę pięknych tulipanów ;)