Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granat - komentarze

Recommended Posts

Wasiu, a ja nie zdązyłam otulić swoich aż trzech drzewek:( Spadło tyle śniegu,że prawie ich nie widać:) Na szczęście u nas nie było takich mrozów jak zapowiadali.

Obrzeża rabat też chciałam kolorowe(żólte,żeby pasoway do części kostki) ale niestety w LM były tylko szare,do tego dużo tańsze niz kolorowe,a w okolicy też nie mogłam znaleźć żołtych i jest jak jest.

Póki co moje przyyschodowe roslinki zginęły w śniegu:)Mam nadzije,że spadający z daszku nad schodami snieg ich nie połamie....

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bogusia,

ja pewnie jak zobacze różnicę w cenie pomiędzy czerwonym obrzeżem a szarym to mocno sie zastanowię jakie kupić.... co do drzewek to dowiedziałam się, że najgorsze są różnice temperatur podczas przesilenia zimy z wiosną .....tak czy inaczej, musze swoje drzewka jeszcze jak najszybciej otulić......:)

A jak tam u Ciebie, no wiesz z tą nieoczekiwaną operacją?

Pozdrawiam

Bogusiu, będzie dużo trzymających, zaciskających z całych sił, więc wszystko będzie dobrze.

Pamiętaj, nic się nie bój, my przy Tobie :)

Wasiu, poczytałam o Waszej szalonej nornicy, a może by tak ją oswoić? ;)

Tola, ona chyba juz się oswoiła z naszym widokiem skoro przychodzi codziennie. Jak zobaczyłam ją pierwszy raz to zaczęłam krzyczeć do męża, że mysz nam lata po tarasie....a na drugi dzien już się jej przyjżeliśmy i mąż stwierdził, że to nornica.... no i tak przychodzi.....

Amtla, wanna jak to wanna ......powinna być fajna a nie jest :-( nie działają bąbelki a poza tym to siedzi sie w niej bosko....a jeszcze jak będzie lustro to już będzie fajnie bo osiągnę zamierzony efekt, czyli w lustrze będę widziała niebo.....:)

Poza tym jest bardzo funkcjonalna bo mam dostęp do niej z każdej strony.....:yes::yes::yes:.....i codziennie z niej korzystam......:yes:

Bogusiu, będzie dużo trzymających, zaciskających z całych sił, więc wszystko będzie dobrze.

Pamiętaj, nic się nie bój, my przy Tobie :)

Tolunia, ja wiem ja wiem,że na FM fajne ludziska są:) a zwłaszcza kobietki:) Dzięki,od raz mi lepiej:)

Wasiu nornica?:o:jawdrop:brrrrr ja to bym na zawał zeszła przy takiej atrakcji....:)

Wasiu ale zima u Was tzn duuuużo odśnieżania...Nie zazdroszczę.I myślę,że przy takiej ilości drogi to jakiś ma sprzęcik by się przydał,bo tak ręcznie....sporo sił trzeba mieć.

Garderoba to fajna sprawa-my mamy dwie.Na dole z płaszczami,kurtkami,walizkami i...torebkami:) Wreszcie torebki mają swoje miejsce.A na górze przy sypialni-całą reszta ciuchów.Swietna taka szafa do której można wejść:)

O niedobrze,że są problemy z piecem...zwlaszcza w takie mrozy.Czy w związku z tym,w domku nie jest za zimno?

Bogusia, śniegu tyle, że dzisiaj po wyjeździe z garażu, zakopałam się w śniegu......i nie mogłam ani do tyłu ani do przodu...oczywiście mąż musiał mnie popchać a i tak było na mnie, że nie patrzę gdzie wyjeżdżam .....:o...no i wykręcając wjechałam w wielką nieodśnieżoną zaspę.....:lol2:.....od dzisiaj będę wjeżdżała tyłem do garażu, żeby rano spokojnie wyjechać....:p...samochód jest wysoki a ja mam tylko 1.55 wzrostu więc tak na prawdę to nic z tyłu nie widziałam......

poniżej widać ile jest u nas śniegu .....widac też jak córka bawi się z tatusiem w śniegu.....:lol2: ........Tatuś z łopatą pełną śniegu.......zasypywał nim

http://i53.tinypic.com/v32blh.jpg

naszą córkę.....no i śmiechy było przy tym co niemiara........:wiggle::wiggle::wiggle:

A tutaj juz zabawy na naszym zboczu ....wnuki w ogóle nie chciały wracać do domu....przyszli dopiero jak zrobiło się już szaro na dworzu...i zabawa była przednia......

http://i51.tinypic.com/2ahb7t3.jpg

http://i55.tinypic.com/34h7289.jpg

Tam na samym dole tatuś czeka z asekuracja na swoich synków......:rolleyes:

http://i55.tinypic.com/1zohmo4.jpg

Co do pieca, to na szczęście spokojnie....mąż posiedział przy nim trochę, pozmieniał ustawy i teraz niby jest dobrze. W domku jest bardzo ciepło, chodzimy bez skarpet i w krótkich rękawkach - temperatura...... 25 stopni.....lepiej być nie może.....:-) a na piecu 60 stopni.....

Garderoby u nas też będą dwie ale u góry. Jedna ta duża w naszej sypialni a druga w pokoju, który zajmuje córka. Tam właśnie będzie taka szafa do której będzie sie wchodzić, bo w sypialni to jest dosyć duże pomieszczenie, które w przyszłości będzie miało swoje drzwi.......ale to jeszcze daleka przyszłość......:-) najważniejsze, żeby powoli zrobić półki a początkiem tego właśnie pierwsza półka na wieszaki i boki z przodu garderoby......powoli, powoli ale zawsze do przodu......:-)

Najserdeczniejsze życzenia:

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia,

rodzinnego ciepła i wielkiej radości,

pod choinką zaś dużo prezentów,

a w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok 2011,

żeby był jeszcze wspanialszy pełen szczęścia i miłości.

http://foto1.m.onet.pl/_m/655ffa5a71fdc3723c4080b037887289,10,19,0.jpg

WESOŁYCH ŚWIĄT życzy Bogusia:rolleyes:

Pięknych, radosnych, magicznych Świąt.

Ciepłych chwil w gronie najbliższych,

życzy tola

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34952&d=1292972275