wasiek 25.05.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Iwonka, ja dostałam go od mamy koleżanki, która mieszkała na takiej prawdziwej wsi i tam w każdej zagrodzie rosną sobie takie kwiatki....niestety, jej mama juz tam nie mieszka....a ja też nigdzie, w żadnym ogrodniczym też nie widziałam....ja tez jak się dowiem jak się nazywa dam ci znać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.05.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ninko! Ten kwiatek to chyba rogownica kutnerowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 26.05.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Iwonka...dzięki .. teraz juz będę wiedziała czego mam szukać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 14.06.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ninko!Twoja kolorowa skarpa ogromnie mi się podoba.Z wielkim smakiem zrobiłaś te wszystkie nasadzenia i już sobie wyobrażam, jak to wszystko się rozrośnie i zakwitnie, to będzie bajecznie.A Twoją czerwoną żurawką jestem po prostu oczarowana.Moja też zakwitła, ale nie tak uroczo.Ta Twoja jest po prostu niesamowita, a jej czerwień jest bajkowa.Ściskam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 03.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wasiu ..no normalnie szczęka mi opadła:eek: jak zobaczyłam basen!Mój mm od dawna mówi o basenie,ja jestem przeciwna ale jak zobaczyłam Twój to zwątpiłam...Jakie on ma wymiary?I czy mogłabyś podać linka do tego basenu. ...u nas niestety nie ma tyle miejsca,zmieściłby się pewnie tylko basen okrągły.. A pozostałe nowości u Ciebie są cudowne-warzywnik,tunel! o roślinkach nie wspomnę ..ależ Ci zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 03.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ninka! Jestem oczarowana wyglądem basenu i samym pomysłem. Jest teraz tak pięknie, że aż PIĘKNIE!!! Gratuluję inwestycji i zazdroszczę letniego pluskania w wodzie. A roślinki rozrosły Ci się niesamowicie, rosną jak na drożdżach! Ninuś, mam pytanie! Czym masz obrzeżoną skarpę? Wygląda to bardzo ładnie i estetycznie, a ja ciągle szukam pomysłu na obrzeże mojego trawnika. Ściskam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.07.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Bogusia, poniżej stronka basenów. Okrągłe tam też są ... do wyboru do koloru.. nasz jest ten największy owalny i ma wymiary 9,50m x na 4,60 m. Właściciel sprowadza baseny z Kanady. Zamówienie złożyliśmy już w lutym. I wiesz co, to jest na prawdę bardzo dobre.....mój mąż nie może już nigdy chodzić na żaden publiczny basen czy to kryty czy odkryty więc ma swój własny basen....:) I ... do dzieła ... nie zazdrościć tylko zamawiać....i korzystać, korzystać póki jeszcze możemy....:yes: http://www.ambaseny.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 03.07.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Iwonka, a dziękuję, dziękuję nam też się bardzo u nas podoba...:yes: Wokól skarpy położone jest obrzeże, które kupiliśmy w NOMI. Trafiliśmy akurat na przecenę aż o 50% i bardzo żałuję, że kupiłam tylko 30 metrów, bo później musiałam dokupić jeszcze drugie tyle samo ale juz po normalnej cenie czyli 9,99 zł za pól metrową palisadę. Teraz znowu muszę dokupić na ścieżki i czekam aż obniżą cenę i wtedy dopiero kupie kolejne metry. Obrzeża są w trzech kolorach do wyboru. Ja długo szukałam czym zrobić wokół skarpy, no i liczyłam, liczyłam kaskę i zawsze wychodziło mi za drogo.Dlatego jak tylko zobaczyłam te obrzeża i jeszcze do tego przecenione to wzięłam od razu. Ściskanie przyjęte i zwrotnie przekazane ...podwójne uściski :-) Pa,pa,pa.... Edytowane 3 Lipca 2012 przez wasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.07.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 helol, juz teraz wiem o czym mowa z tym basenem, az sie boje mezowi pokazac, bo zaraz bedzie chcial. taki wielki nie wejdzie ale maly okrąglaczek owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.07.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 i czy ja moglabym prosic nawet na priva przyblizony koszt takiego eksperymentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 06.07.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Wasiu pozazdrościłam kąpieli i ...właśnie zakupiłam na allegro basen:)Wybraliśmy z mm basen rozporowy,okrągły o śr. 457 i głębokości 107.Miejsce już znalezione ale trzeba będzie je odpowiednio zagospodarować.Przede wszystkim "zasłonić" od strony drogi...bo niestety misska to ja nie jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.07.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Tar, basen to był plan zaraz po wybudowaniu domku ale......niestety, stało się jak stało nie było kaski i nie było basenu....ale teraz jest i przy takiej pogodzie jak dzisiaj ....bosko......bo w końcu i do nas trafiły upały..... solary swoje też zrobiły i przy całym dniu pełnym słońca temperatura wody dochodziła do 27 stopni......normalnie pół dnia spędziliśmy w basenie ...... do stołu i do basenu....ale trochę też popracowałam i w końcu skosiłam trawkę..troche tego mam ale było bardzo przyjemnie bo słoneczko ładnie świeciło....a potem pod prysznic i do basenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.07.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 A w ogóle to nawet mniejszy basen w taka pogodę sprawi Wam ogromną frajdę....nasz ma słuzyć przede wszystkim rehabilitacji mojego męża no i sprawiać przyjemność nam wszystkim....jutro zjeżdżają do nas wnuki więc też będzie bardzo ciekawie...... Tar zaraz wysyłam prive ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.07.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Bogusia, ciesze się bardzo że w jakiś sposób przyczyniłam się do waszego wyboru........a basen o takiej średnicy jak piszesz wcale nie jest taki mały i na pewno sprawi Wam dużo przyjemności....przecież w końcu coś nam się należy od życia, czyż nie?.:yes:. Wiesz, my też myslimy o zasłonięcie basenu od strony północnej od wiatru drewnianymi panelami ale ....najpierw musimy jeszcze go wykończyć czyli zasypać... a tu Pan koparkowy, niestety jest do wtorku niedostepny... i znowu czekamy, oby tylko nie padało....bo znowu koparka nie będzie mogła wjechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.07.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 A tak w ogóle to pochwalę się ....na weekend przyjechał nasz synek i przywiózl mi prezent urodzinowy......hamak.....no i nareszcie będę mogła spać na tarasie...... oczywiście w ramach drzemki poobiedniej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.07.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 dzieki za info, te koszty to razem z solarami? bo tego nie potrzebuje, ale w tym roku raczej szans nie ma na zrobienie. bedziemy myslec przez jesien i zime zeby w przyszlym sezonie "sie szarpnac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 07.07.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Wasiu pewnie,że nam się też coś od życia należy...A jak jeszcze są wnuki to basen świetna sprawa:) Ja planuję z jednej strony basenu -od strony drogi posadzić wysokie tuje,po łuku.Z pozostałych stron już nie będzie takiej koniecznosci.Dzisiaj rozmawiałam z młodszą córką,jakoś się jej ten pomysł z basenem nie spodobał,ale myślę że się przekona jak już zjedzie na wakacje do domu.Zdała tylko zasadnicze pytanie...a ile wody pójdzie do tego basenu;)...dużo dużo:) ok 12 tyś l. i to bedzie chyba jedyna strata:lol2: U nas dalej upalnie.Życzę słonecznego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.07.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Tar, tak te koszty to razem z solarami....a solary w taką pogodę jak dzisiaj podniosły temperaturę wody do 28 stopni i było super..... cały dzień w basenie i wizyta za wizytą....ostatni znajomi wyjechali o 22....było fajnie cały dzień spędzony w wodzie i w kuchni na zmianę....i na dodatek płyta indukcyjna nam się skopała......nie chce grzać, żaden palnik normalnie jaja jakieś... Tar myślcie, myślcie... bo to bardzo fajna sprawa....:yes: a na dowód tego..... http://i47.tinypic.com/ran6gh.jpg http://i48.tinypic.com/9b9feu.jpg http://i47.tinypic.com/2nlqmjb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.07.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Bogusia, córka jak przyjedzie i skorzysta to na pewno zmieni zdanie... tak jak nasz przyjaciel, który mówił, że ten basen to nam potrzebny jak.....i po co taki duży.....a dzisiaj sam pól dnia siedział w basenie i jednak stwierdził........że fajna sprawa taki basen w którym można normalnie popływać..... co do opłaty za wodę to do naszego weszło 47 tyś litrów i rachunek jaki dostałam to 342 zł łącznie z wodą wylaną na wcześniejsze podlewanie , pranie, sprzątanie i wszystkie inne czynności codzienne.... Mam nadzieję, że jutro też będzie taka pogoda .....:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.07.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 A tak w ogóle to po godz. 21 zaczęło u nas grzmieć, napłynęły czarne chmury, zerwała się wiatr i musieliśmy szybko zasłaniać basen i z tarasu przenieść się do domu...deszcz wprawdzie jeszcze nie zaczął padać ale nie wiadomo jak to w nocy będzie..... życzę wszystkim udanej pogody jutro i pojutrze i popojutrze też, bo ja będę jeszcze na wolnym w domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts